flodagrodan

Alla inlägg under mars 2015

Av Grodan - 9 mars 2015 13:15

Idag har vi varit ute nästan hela förmiddagen på grodan. Jättehärligt väder var det så vi tog med såväl spel som pennor och målarblock med oss ut. Ute blev det också en hel del cyklande, gungande och diverse bygglekar. I samlingen före lunchen berättades det om Bosse och vi fick veta hur han hade haft det i helgen. Bland annat hade han fått en ny tandborste   Vi hade också ett barn som hade målat en saga och som fick visa upp och berätta om detta för oss andra. Det hanns också med lite sångsamling. Till lunch idag fick vi biffstroganoff och ris och efter lunchen var det massage i vanlig ordning på måndagarna. Väldigt mysigt har vi det på våra massagestunder   Efter massagen var vi alla rätt sugna på att återigen gå ut och njuta av det goa vädret. Vad ljuvligt det känns att våren har börjat komma  


         


Idag var det dags för ännu en i gruppen att få illustruera en egen saga med hjälp av stafli och flaskfärg.

         


Bosse hade som vanligt haft en väldigt bra och innehållsrik helg. Det är inte annat än att man blir lite avundsjuk...

           

Av Grodan - 5 mars 2015 13:42

Oj vilket härligt väder det har blivit! På förmidagen när vi gick till skogen fick vi ändå ta på oss ordentligt för värmen når inte riktigt in i skuggan ännu. Idag fick barnen gå en snitslad bana i skogen som var ganska lång och lite klurig. På vägen fanns det olika stationer där det låg saker som inte tillhörde skogen. Det gällde att memorera alla sakerna  och komma ihåg dem i slutet av banan. Allt som allt var det tio saker att komma ihåg. Barnen gick i små lag så det gick bra att samarbeta och hjälpas att komma ihåg. Alla barnen klarade att hitta runt banan och med hjälp av varandra så kom de också ihåg alla saker de hittat på vägen. Bra jobbat tycker vi. Nu på eftermiddagen har vi gått ut igen och njuter av solen som vi längtat så efter. Barnen tycker att det går det går jättebra att vara ute i bara t-shirt men vi håller inte riktigt med. Men någon fleese under overallen behöver de inte ha och inte mössa och vantar heller om de inte vill. Något barn sa idag att nästa vecka ska det bli sommar. Det återstår att se....

I morgon är det studiedag och då skall vi personal på förälsningar om språkutveckling på förmiddagen och på eftermiddagen skall vi och Berghults Vingar vara tillsammans och planera för den nya förskolan.

Hoppas alla barn får en skön extra ledig dag.        

Av Grodan - 4 mars 2015 15:50


Idag blev det en långpromenad till biblioteket. Oj så många böcker det blev idag! Roligt att barnen visar sånt intresse när vi går till bibloteket och det är spännande att plocka upp och titta på allt när vi kommer hem igen.

Efter lunch så gick vi ut i solen igen. Härligt ....med lite vårvindar...! Fast det blev ju lite diskussioner om kläder förstås...barnen trodde att det var sommar direkt. En av våra flickor hade sin egensamling också efter lunchen. Det gick jättebra och alla som satt och lyssnade var sååå duktiga också.

   






'

En av våra pojkar blev sååå upprörd över allt skräp som låg på vägen!! Dåligt med papperskorgar också konstaterade vi!!

   

Av Grodan - 3 mars 2015 13:12

 Idag stannade vi som vanligt på tisdagsförmiddagarna inne fram till gympan. På gympan idag var det Eva som höll i aktiviteterna. Först var det uppvärmning i vanlig ordning, därefter kramjage (favorit i repris   ), efter detta gjorde vi en lek som brukar kallas för borgen. Några barn bildar ring och utanför står 2 kastare som ska försöka kasta in bollen innanför ringen. Barnen som bildar ringen har i sin tur i uppdrag att försöka stoppa bollen från att komma in i ringen. Barnen var jätteduktiga och man märker verkligen att de som grupp har utvecklats en hel del i konsten att ta i instruktioner. Idag fixade de det galant! Alltihopa avslutades med lite avslappning och nedvarvning.


Till lunchen idag fick vi lasangette. Väldigt gott var det, vilket även barnen verkade tycka då de flesta tog flera portioner. Efter maten hade vi massage. Det blev ju ingen massage igår efter lunchen så vi fick ta den idag istället. Efter detta var det utgång. Väldigt gott väder ute just nu och man känner verkligen att våren ligger i luften   


           

Av Grodan - 2 mars 2015 13:05

Jaha, då var februari över för den här gången och det har blivit mars. Årets första vårmånad   Härligt, för visst längtar vi efter vår nu? Som vanligt på måndagarna stannade vi inne en stund efter frukost för lite fria aktiviteter. Runt halv 10 började vi ta på oss lite smått för att gå ut och ca kl 10 var vi ute med allesammans. Det tar sin lilla stund   Ute blev det lite jagelek, fotboll och lek i geggan. Ja, lite väl mycket lek i geggan för en del. Några gjorde det nämligen till en konst att gegga ner sig så mycket som möjlgt, så vi hade ett rejält snack med somliga. Så några har lite kläder att ta med sig hem för tvätt.


Till lunchen idag bjöds det på spagetti och köttfärssås, behöver jag nämna att det var mycket populärt?   Efter lunchen var det redovisning för vad Bosse hade haft för sig i helgen. Denna Bosse, han får alltid vara med om så spännande upptåg och utflykter, man blir riktigt avundsjuk... När det berättats färdigt om Bosse hade vi lite läsvila med efterföljande boksamtal. Efter detta var det dags för lite fria aktiviteter inne. Vi har bland annat pusslat en hel del idag.


   

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards