flodagrodan

Alla inlägg den 24 mars 2015

Av Grodan - 24 mars 2015 13:29

Idag på förmiddagen stannade vi inne en ganska lång stund efter frukost. Några av barnen hade önskemål om att få titta på melodifestivallåtar på youtube, så det ägnade några sin tid åt. Andra spelade spel, några byggde egna kulbanor och ett ganska stort gäng var inne i lekhallen och lekte mamma pappa barn. Klockan halv 11 var det dags för gympa i skolans rörelserum. Idag på gympan var det Mattias som höll i aktiviteterna. Först var det uppvärmning till musik. Upphopp, armhävningar, knäböj, löpning mm. Jag tror nog alla blev såväl uppvärmda som svettiga   Efter uppvärmningen var dets dags för en slags bolljage. Man var fri och kunde skydda sig med händerna och det var strikt förbjudet att kasta mot ansiktet på någon. Om man fick bollen på sig och blev tagen, så förlorade man inte, utan istället fick man springa ner till ena enden av rummet, där skulle man göra tio stycken upphopp. När man gjort detta fick man återigen ansluta sig till leken. På så vis slapp någon att åka ur och man höll sig hela tiden i rörelse. Barnen förstod snabbt reglerna och verkade uppskatta aktiviteten mycket väl. Efter detta gjorde vi en favorit i repris, nämligen dansstopp till rockring. Det var dans till musik som gällde och när musiken stoppar så ska man springa och ställa sig i en rockring. Efter varje stopp så försvinner en rockring, vilket gör att det blir svårare och svårare för barnen att få plats. Här får man verkligen träna på sammarbete! Till slut återstår det bara en enda rockring. Då blir det väldigt svårt att få plats, men hör och häpna, alla 18 grodanbarnen lyckades få plats i en och samma rockring!!! Gympastunden avslutades som vanligt med lite avslappning och vila till lugn musik.   


Till lunchen idag fick vi fiskgratäng och potatis och efter lunchen var det läsvila. Idag röstade barnen fram att vi skulle läsa om det stora havsmonstret. En saga barnen tyckte var jätterolig, framförallt när Mattias blev lite rädd för monstret.   Efter läsvilan var det dags för allesammans att ta på sig och gå ut. Jättegott väder var det ute   


För övrigt så är Anita ledig hela denna veckan. Imorgon kommer Jeanette som vikarie och på torsdag en tjej som heter Susanna, som varit hos oss förut.


           

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards