flodagrodan

Alla inlägg den 17 mars 2015

Av Grodan - 17 mars 2015 13:02

Idag efter frukosten fick barnen själva bestämma vad de ville göra och om de ville vara ute eller inne. Barns inflytande är ett av de stora målområderna i förskolans läroplan och något vi arbetar mycket med på grodan. I läroplanen för förskolan, lpfö98, kan man läsa följande strävansmål:


Förskolan ska sträva efter att varje barn

• utvecklar sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter och därmed få möjlighet att påverka sin situation,

• utvecklar sin förmåga att ta ansvar för sina egna handlingar och för förskolans miljö, och

• utvecklar sin förmåga att förstå och att handla efter demokratiska principer genom att få delta i olika former av samarbete och beslutsfattande.


Att fritt få bestämma vad man vill göra är ett sätt att få göra sin röst hörd, samt påverka sin situation. Vi försöker att i så mycket som möjligt i verksamheten och under dagen, ge barnen möjlighet att få vara med och påverka. Vi röstar ofta om vad vi ska läsa för bok, kanske om vilken skog vi ska gå till eller vilken lekplats vi ska gå och leka på.


Även om vi försöker ge barnen möjlighet att få vara med och bestämma i största möjliga mån, så har vi ju även fasta aktiviteter i schemat. Som till exempel att på tisdagar är det gympa    Idag var det Nury som höll i aktiviteterna. Först hade vi uppvärmning till musik, diverse böj och sträckövningar. Därefter var det balansbana som gällde. Vi skulle balansera på bänkar, hoppa på ett ben och göra kullerbyttor. Efter detta var det lite avslappning som avslutning i vanlig ordning.


Till lunchen idag fick vi broccoligratäng och efter lunchen var det dags för en av pojkarna att hålla i en egen samling. Det gick som vanligt mycket bra och barnen är mycket duktiga på att visa respekt för den som håller i samlingen. Efter samlingen var det dags för utgång i vårvädret.


                

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards