flodagrodan

Alla inlägg den 27 maj 2016

Av Grodan - 27 maj 2016 15:37

Idag på grodan har vi varit inne på förmiddagen. Först var det tid för lite valfria aktiviteter. Det var bland annat en hel del dans och sång inne i byggrummet. Barnen klädde ut sig till divere popartister i glittriga skjortor och blusar. Hammaren, sågen och skiftnycklarna fick agera mikrofoner och gitarrer  

  


Vid halv 11 tiden var det dags för samling. Idag gjorde vi likt förra fredagen ett experiment. Mattias fyllde en påse med vatten och så frågade vi barnen vad de trodde att det hände om man gjorde ett håll i den. Ja, att vattnet kommer rinna ut såklart, svarade de. Ja, det trodde ju vi med, men om man lät pennan sitta kvar i hålet då? Vi testade och wow - inget vatten rann ut!!! Alla barnen som ville fick prova att trycka in en penna i påsen och fortfarande var vattnet kvar i påsen. Vi diskuterade med barnen vad de trodde och hur det kom sig att vattnet inte rann ut. 


Efter experimentet hade vi lite sångsamling, i vanlig ordning på fredagarna. Därefter var det dags för lunch. Idag serverades vi potatis och fiskgratäng. Efter maten hade Eva lite läsning med barnen innan vi tog på oss och gick ut för att leka på gården.

                   


Innan mellanmålet hade en av våra stora tjejer lite samling med barnen. Det pratades om vilken dag, månad och datum det var. Hur många barn som var här på grodan idag och vilka som var hemma. Allt skrevs dessutom upp på tavlan. När detta var klart var det dags för lite lek. Hunden och benet. Verkligen en jättebra samling, vi har nog några blivande förskollärare i gruppen misstänker vi   


       


       

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards