flodagrodan

Alla inlägg den 16 maj 2016

Av Grodan - 16 maj 2016 13:12

Idag på förmiddagen var det utgång direkt efter frukost. Denna vecka var det humlans tur att ha planering och deras barn fick vara ihop med våra ute på storagården. Det är roligt att se hur engagerade våra barn är i humlans när det är planering och vi har även fått förstått för oss att flera av barnen känner ett ansvar för humlans små när de är ute med oss. Förra veckan frågade t ex en av våra pojkar om det var grodans tur att passa humlorna eller om det var humlornas tur att passa grodorna. När vi berättat att det var humlans tur så pustade han ut och sa att det var skönt, då behövde man liksom inte tänka på det    . Hehe, så nog känner de lite ansvar alltid, jättegulligt!


Vid kvart i 10 fick några barn gå in och göra saga med sina handdockor tillsammans med Mattias. Manus skrev de själva. Det blev en kort liten saga som handlade om katten Frans och noshörningen Ronaldo som fick oväntat besök hemma. Det var katten Balasho som knackade på dörren. När de öppnade så sa han att han tänkte äta upp dem. Frans blev jätterädd och sprang iväg men Ronaldo var modig och stångade iväg Balasho så han for all världens väg och vågade sig aldrig dit igen. Sen kunde Frans och Ronaldo leka i lugn och ro och äta mat och ha det bra :) Efter att vi skrivit sagan så tränade vi några gånger innan vi filmade den med ipaden!


Till lunch idag fick vi korvstroganoff och ris och barnen åt i vanlig ordning bra. Ja, det är en grupp med god aptit får jag lova att säga   Efter lunchen hade vi läsvila. I vanlig ordning blev det omröstning om vad vi skulle läsa, idag fick Pettsson och rävjakten flest röster, så den fick det bli! Efteråt diskuterade vi boken och barnen fick svara på lite kluriga frågor kring bokens handling. Efter detta fanns det en stor önskan bland barnen om att få vara kvar inne och leka, så det fick det bli.



Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards