flodagrodan

Alla inlägg den 3 maj 2016

Av Grodan - 3 maj 2016 13:08

Idag på förmiddagen var det valfria aktiviteter inne som gällde efter frukost. Bland annat vart det en del dans i byggrummet, utklädningslek (bland både personal och barn), pyssel och ritande i ateljén mm. Klockan halv 11 var det dags för gympa. Även idag var det ett av barnen som planerat vad vi skulle göra och fick vara med och hålla i gympan. Först var det uppvärmning till musik. Vi skulle göra diverse rörelser som han visade, bland annat skulle vi springa lite, göra stjärnhopp, knäböj, stå på ett ben etc. Efter uppvärmningen var det dags för spegeljage. Det går till som vanlig jage och när man blir tagen så ska man ställa sig i en speciell position, denna väljer man själv. För att bli räddad måste en kompis komma fram och ställa sig likadant mitt emot en, därav namnet - spegeljage. Denna lekte vi 2 omgångar av. Därefter var det bestämt att vi skulle göra en "kom som" variant som vi gjort tidigare. Barnen delades in i 4 grupper och varje grupp fick ett ljud (instrument) tilldelat sig. Sen när det ljudet spelas så ger man också en instruktion. T ex kom som fåglar. Då ska alla i den gruppen upp och vara fåglar. Ibland kanske 2 instrument spelas och då får bägge grupperna upp och agera. Detta är en lek/aktivitet som är väldigt uppskattad hos barnen. Efter detta var det massage och avslutningsvis lite avslappning till lugn musik. Verkligen en jättebra gympa, stort tack till ni fantastiska barn som hjälper oss med detta!! Ni har så himla många bra ideér på hur man kan göra. Och så himla modiga på att tala inför grupp!


Efter gympan var det dags för lunch nästan direkt. Idag blev det lassange och vi gjorde väl mer eller mindre rent bort med den, det var väldigt populärt och de flesta av barnen tog mer mat flera gånger! Efter lunchen var det lite läsning i vanlig ordning och därefter utgång!




Lite bilder från dagens gympa

 


           

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards