flodagrodan

Alla inlägg den 10 maj 2016

Av Grodan - 10 maj 2016 13:21

Idag efter frukost var det tid för valfria aktiviteter inne en stund. Vi hade redan efter en kort stund flera önskemål om att gå ut bland barnen så vi tänkte att vi tar till oss önskemålen och hade därför gympan lite tidigare än vanligt, redan vid kvart i 10. För att på så vis hinna med en stund ute när gympan var klar. Återigen var det 2 av barnen som varit med och planerat samt höll i gympan. Först var det uppvärmning till musik. Dollystyle och Rollercoster :) Vi skulle först hoppa runt lite, sen göra stjärnhopp och sen armhävningar. Riktigt svettigt blev det och rejält uppvärmd blev man! Därefter var det även denna veckan dags för spegeljage. Efter spegeljagen var det "kom som" aktiviteten med instrumenten. Barnen som höll i gympan delade in övriga barn i 4 grupper där varje barn fick ett läte på instrumentet tilldelat sig. När det instrumentet sen spelas så ska alla i den gruppen upp på golvet och agera efter given instruktion, till exempel - "gå som elefanter". Det är fantastiskt att se vilken härlig fantasi och kreativitet barnen visar prov på! De är verkligen superduktiga! Efter detta var det lite avslappning till musik. Därefter var gympan slut och vi gjorde oss i ordning för att gå ut och leka lite innan det var dags för lunch.


Till lunch idag fick vi potatismos och fiskgratäng. Barnen åt som vanligt får jag väl numera säga, väldigt bra! Efter lunchen var det läsning i soffan. Idag läste vi en bok som handlade om en pappa som var ledsen. Barnen i boken iaktog pappan och hade en mängd spekulationer och tankar kring varför han var ledsen. Till slut slut kom man fram till att pappan inte var ledsen, utan glad, att det var glädjetårar som rann ner för hans kinder   Efteråt hade vi som vanligt en intressant diskussion med barnen angående bokens innehåll. Barnen har en hel del kloka tankar och funderingar som de delger oss. Och de har även ofta mycket kloka svar på frågorna vi ställer.

Efter läsningen var det dags för utgång igen, vi han ju trots allt bara vara ute en liten kortis på förmiddagen och när det är sånt här gott väder så vill man ju änna passa på och njuta av det    



Lite bilder från dagens gympa


         



Sedan vi byggde vår lilla "himmel" ovanför soffan som en slags avskärmning för att göra soffan till en mysigare plats för läsning kan vi också se att detta har gett resultat. Skönt och mysigt att kunna få skärma av sig lite, varva ner och njuta av en god bok       


Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards