flodagrodan

Alla inlägg under februari 2015

Av Grodan - 3 februari 2015 13:18

Idag är det tisdag och således lika med gympa! Före gympan stannade vi inne och lekte lite. Bland annat målade några av barnen vackra teckningar på våra staflin. Några pysslade och byggde båtar av wellpapp. En väldig uppfinningsrikedom vi får se prov på varje dag här på grodan.   


På gympan idag så var det först uppvärmning i vanligt ordning. Därefter fortsatte vi med bollövningen vi tränade på förra veckan. Vi gjorde även lite cirkusträning och fick prova att gå balansgång på lina. Efter det hade vi en liten stund dansstopp. Det hela avslutades med lite avslappning. I samlingen före maten berättades det om Bosse och om hur han hade haft det i helgen. Barnen är verkligen duktiga på att ta för sig och berätta tala inför grupp. Efter lunchen hade Anita lite läsvila. Hon läste om ett gäng pingviner som startade ett band och kallade sig för pingvinkvartetten. Vi pratade bland annat om vad en kvartett var för något. Det kunde vi skriva upp i vår ordbok tyckte barnen, så det gjorde vi. Efter läsningen var det dags att ta på oss och gå ut. Gäller att passa på och njuta av dessa dagar, vem vet hur länge snön finns kvar.   


                                  

Av Grodan - 2 februari 2015 13:29

Nu är januari månad till ända och det har blivit februari, eller VABruari som den lite skämtsamt brukar kallas   Man kan väl säga att det uttrycket gör skäl för namnet, för idag har har väldigt många ringt sig sjuka, så väl barn som personal. Både Nury och Eva är hemma och är sjuka och Mattias och Anita slutar tidigt, så ingen ordinarie personal hos grodan på eftermiddagen. Vi har fått en vikarie för Eva, en tjej som heter Mirna, men för Nury har vi inte fått någon vikarie. Vi klarade oss dock själva på förmiddagen och på eftermiddagen när Mattias och Anita gick hem så kom Inga-lill från nyckelpigan över och hjälpte oss på grodan. Tack nyckelpigan för att ni lånar ut Inga-lill till oss!    På förmiddagen stannade vi som vanligt inne en stund för fria aktiviteter innan det var dags för utgång och njuta av det fina vädret. Det blev en hel del snöbollsbyggande. Man gjorde iglor och snölyktor bland annat 


I samlingen före lunch firade vi en av våra tjejer som fyllde 5 år igår. Stort grattis! Vi han även med lite sångsamling! Till lunch fick vi köttbullar och potatis vilket var populärt hos de allra flesta. Efter lunchen fick barnen rösta på om de ville ha läsvila eller massage. Massagen vann med 14 röster mot 2.   


Efter massagen var det fria aktiviteter inne som gällde. Mattias gick hem och Inga-lill kom som sagt in och fick spendera eftermiddagen med alla våra goa grodor!


                     

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards