flodagrodan

Alla inlägg den 13 februari 2015

Av Grodan - 13 februari 2015 15:19

Idag på förmiddagen har vi på grodan haft planering och nyckelpigan och fjärilen har hjälpt till att passa våra barn ute. Hela 9 barn har vi varit idag    På planeringen arbetade vi med årets målområde på grodan som är språket. Vår målformulering har vi sagt ska vara att stärka barnens språk och förmåga att använda det. Vi har bland annat gjort en ordbok där vi skriver in alla svåra ord som uppkommer i vardagen, bland annat i sagor som vi läser.

Vi kan här märka att barnen har blivit medvetna om ord och dess betydelse. När vi läser och det kommer upp ord som de inte känner igen, så påpekar de detta och vill att vi ska skriva upp de i vår ordbok. Flera av dessa ord har vi även gjort till ett memory för att på så vis med tiden kunna lära osss dem.


Bland de populäraste aktiviteterna hos barnen under detta målområde har varit att få ta hem grodans mjukisnalle Bosse. Barnen har tagit sig an denna uppgift med bravur och man kan se ett stort intresse från deras sida. De tar verkligen sin uppgift på allvar   Efter att ha fått ha med sig Bosse hem över helgen har de redogjort kring detta i en samling inför de övriga barnen i gruppen. Detta har alla barnen klarat mycket bra och vi upplever inte att någon har tyckt det varit jobbigt att tala inför grupp.     


Biblioteksbesöken har vi också börjat med mer regelbundet som en del i vårt tema och målområde. Dessa kan vi känna är mycket uppskattade hos barnen. Man märker att de tycker om dessa lugna stunder i biblioteket där de kan gå och titta runt i lugn och ro och sätta sig i en soffa och kika i en bok. Alla får välja var sin bok och man märker att barnen blivit allt mer engagerade i sina val. De väljer med omsorg och är stolta över sina val av böcker, samt vill gärna visa upp dem när vi kommer tillbaka till förskolan.    


Andra aktiviteter vi regelbundet använder oss av som ett verktyg i vårt målområde kring språket är boksamtal. Vi diskuterar och ställer frågor kring boken vi läst på samlingen. Vi har språkstimulerande samtal vid måltid. Här väljer vi på förhand samtalsområden och ämnen som vi ska diskutera vid måltid. Detta för att igång bra samtal och diskussioner, samt väcka nya tankar och funderingar hos barnen kring olika ämnen. Vi vill att alla barnen ska få öva på att utrycka sig och formulera sig.


Så, nu har ni fått en liten inblick i vad vi kan tänkas göra på våra planeringar    Lite om vad vi gör på dagarna, samt vilket syfte och tanke det finns bakom några av aktiviteterna vi gör.



Eftermiddagen spenderade vi inne. Barnen var inte så särskilt sugna på att gå ut efter att ha varit ute hela förmiddagen. Vi har spelat spel, byggt kojor och självklart pysslat. En förälder undrade varför hon fick en äggkartong, - men det är ju ingen äggkartong, det är ju en blomkruka mamma, sa en arg dotter  



TREVLIG HELG ÖNSKAR VI PÅ GRODAN!!!! 

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards