flodagrodan

Alla inlägg den 17 februari 2015

Av Grodan - 17 februari 2015 13:02

Idag efter frukosten var det utgång direkt som gällde. Det kommer att bli lite så denna veckan, då alla avdelningarna kommer att ha varsin förmiddag där de ska få sitta och planera och arbeta med sitt målområde. Igår var det vi på grodan som gjorde detta, idag var det fjärilens tur. Pga detta så utgick veckans gympa. Istället hade vi lite aktiviteter ute på gården. Bland annat gjorde vi vad vi skulle kunna kalla för memoryleken. Mattias och Eva gömde ett gäng memorykort ute på gården. Sedan fick barnen var sitt kort som man skulle försöka att hitta paret till. Barnen brukar uppskatta denna aktivitet väldigt mycket, så även idag. Så vi fick gömma kort många gånger  

Även de små barnen från humlan och fjärilen ville vara med och det gick ju såklart bra, våra grodanbarn var nämligen mycket hjälpsamma, både med att instruera de små barnen, samt att hjälpa de att leta.


I samlingen före lunchen pratade vi återigen om att skoja och att retas och att när någon säger stopp, då lägger man av genast, då är det inte roligt längre. Sedan gäller de också att man tänker sig för innan, skojar jag med kompisen nu eller retas jag bara. Det gäller också att man tänker på att man måste säga stopp, så de andra förstår att man inte tycker det är roligt. Vissa glömmer detta och blir istället väldigt arga, glömmer bort att prata och slår istället. Att slåss löser inget, det blir bara värre. Vi hade en väldigt intressant diskussion och barnen hade många kloka tankar och synpunkter. Det är faktiskt väldigt förstående och kloka barn vi har här på grodan.


Vi startade även upp en ny aktivitet idag som ett led i vårt arbetet med målområde språket. Att måla en saga. Vi tar ett barn åt gången som ska få illustruera en saga med hjälp av pensel och stafli. Man målar och sedan berättar man för oss vad det är man målar och vad som händer i bilden. Efteråt får man visa upp och redogöra för övriga barn i gruppen under samlingen. Vi har hängt upp dagens första målning i tamburen, så välkomna in och beskåda verket    

         

      

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards