flodagrodan

Alla inlägg den 26 april 2016

Av Grodan - 26 april 2016 13:34

Idag har vi spenderat hela förmiddagen inne på avdelningen. Direkt efter frukost var det tid för lite fria aktiviteter. Några av barnen var sugna på gympa och orkade inte vänta tills den gemensamma utan hade ett litet eget gympapass till musik inne i byggrummet. Några lekte nån typ av familjelek inne i hemvrån och några var i ateljen. Vår nya groda som började hos oss för några veckor sedan hade med sig en strumpa och ville också såklart få göra en handdocka, precis som alla andra, så det fick vi också gjort nu på förmiddagen! En häst blev det :)

Vid halv 11 tiden var det dags för gympa! Idag hade återigen ett av barnen fått vara med och planera och hålla i det.

Först var det uppvärmning, där vi bland annat skulle springa runt och göra oss varma. Ur högtalarna strömmade musik från Ronja Rövardotter. Därefter gjorde vi lite balansövningar, bland annat skulle vi ta ena handen på tån och med den andra handen så skulle vi klappa oss på huvudet. Efter balansövningarna var det dags för tigerjage. Denna leken gick till på samma sätt som slajmjage, fast istället för slajm så blev man en tiger när man blev tagen. 3 omgångar av denna tror jag vi hann med innan det var dags för lite massage. Alltihop avslutades med lite avslappning till musik. Stort tack för en jättetrevlig gympa!!!


Efter gympan hade vi en liten samling i ring. Vi pratade om vad vi tränade när vi hade gympa och vad de olika övningarna kunde vara bra för. Därefter hade vi lite tid över innan det var dags för lunch så då passade vi på att leka en omgång av hunden och benet, en alltid lika uppskattad aktivitet!

Till lunch blev det köttfärslimpa med potatis och sås till. Efter lunchen hade vi läsning i soffan. Först läste vi en bok om rödluvan och vargen och mormor och kottegran. Vi hann också med att läsa en kort liten bok som hette Ludde tvättar.Efter läsningen gjorde vi kims lek. En övning som verkligen utmanar och tränar en minne. Vi hade 11 olika föremål utlagda på golvet och när barnen blundade så plockade vi bort några föremål. Det gällde sedan för den som blundade att försöka lista ut vad det var för saker som vi plockat bort. Wow måste jag säga, vad himlans duktiga barnen är och vilket fantastiskt minne de har!!!   Detta fixade ju de galant!!

Efter detta var det dags för utgång. Rätt så gott väder ute nu så lutar åt att det kan bli till att stanna ute även över mellanmålet.


           

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards