flodagrodan

Alla inlägg den 8 april 2016

Av Grodan - 8 april 2016 14:06

Idag har det varit en mycket liten skara barn på grodan, endast 10 stycken. Det var en mysig och ganska lugn förmiddag, vi valde att stanna inne för lite blandade aktiviteter. Bland annat gjorde vi experiment. Vi hällde upp vatten i ett glas och så fick alla barnen stoppa i fingrarna och känna efter vad som hände. Ja, de blev blöta såklart   Sedan hällde vi i lite kanel i glaset och så fick alla prova igen. Wow, nu blev man helt plötsligt inte alls blöt utan bara lite "kanelig" på fingrarna. Vi prövade även att hälla salt och peppar i ett glas med vatten efter barnens önskemål, för att se vad som hände då. Men visst blev man blöt när man stoppade i fingrarna, skumt att man inte blev det när det var kanel i   . Vi diskuterade med barnen om vad det kunde bero på. Tydligen är det så att kanel i vatten blir som en slags hinna som skyddar mot vattnet. Häftigt!!

I samlingen fick vi också berättat för oss vad Bosse hade haft för sig i veckan. Bosse blev ju kvar på förskolan i helgen och har istället var hemma hos ett av barnen under veckan! Utöver detta hann vi även med lite sångsamling så det var en innehållsrik förmiddag kan man säga :)


Till lunch fick vi kycklinggryta med ris till (eller stekt potatis om man nu ville det). Efter lunchen blev det utgång och lek på gården.


Idag har Ing-Britt semester och vi har en vikarie som heter Felix hos oss.

Trevlig helg allesammans!!!


                         



Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards