flodagrodan

Alla inlägg under september 2013

Av Grodan - 5 september 2013 13:59

Äntligen var det så dags att ta höstens första långa promenad till dit där vi hade vår naturruta förra terminen!

Vi märkte att alla i gruppen har övat sig mycket på att gå under sommaren och benen har blivit längre för det tog mycket kortare tid!  

Väl där blir det mycket annorlunda konstellationer och lekar än vad barnen är vana vid från gården. Det leks många fler tillsammans än på gården och det leks med det material som bjuds och vi får inga negativa kommentarer om att någon skulle tycka att det är tråkigt! Tvärtom! De vill aldrig gå hem!

Vi försökte leta efter svampar i skogen men det fanns mest svampar vi inte kan äta.

 Vi skulle vilja plocka för att kunna göra iordning och steka dom till mellanmål eller eventuellt frukost så de som inte är svampvana också får testa, vet ni nåt bra ställe på gångavstånd får ni gärna hojta till! Det tillhör ju inte vanligheterna att man delar med sig av sina gömställen men vi kan ju inte låta bli att hoppas..  

Vi har lite lösa planer på att ha utedagar då vi även äter lunch ute men vi återkommer till det lite senare!

Ha en härlig torsdag eftermiddag!

Av Grodan - 4 september 2013 14:44


Idag var vi inne på förmiddagen. Barnen startade egna lekar direkt efter frukost och vi ville låta dem få fullfölja det dom börjat leka. I lekhallen blev det lek med träklossar, det byggdes en jättefin racerbana!! Några barn ville ha sjuklådan och det blev sprutor till både barn o vuxna. Memoryspel och spika med dom pyttesmå spikarna på korkbrädan, var också en aktivitet. Så som ni förstår så var det full fart. Barnen är ju duktiga på att städa när vi säger till....men det är inte alltid sakerna hamnar i rätt låda eller på rätt ställe. Man kan hitta spännande saker i tex lekspisen  !! Så detta är något vi kommer att träna på!!  Vi har lånat nya böcker från biblioteket, så det blir flera spontana lässtunder under dagen. Efter lunch så var det utelek, cyklar och spadar togs fram, mellanmål äter barnen ute idag. Härligt!! Kom ihåg fotolapparna som ska in, före fotograferingen på måndag!! 

Av Grodan - 3 september 2013 13:04

Idag har det blivit en hel del lek, både inne och ute. Ute har barnen verkligen fastnat för sandslottsbygge, där vi gör stora sandslott och gräver tunnlar och vägar i det. Inne är det mycket spel som gäller nu. Vi har fått köpt in väldigt bra spel, där man ges möjligheter att träna på både bokstäver, färg och form, finmotorik och matematik, bland annat.


Efter lunchen hade vi som vanligt läsvila. Vi har lånat lite nya böcker från biblioteket utifrån vårt tema med kultur och andra länder. Dagens bok handlade om en familj som åkte till Kina för att adoptera en flicka. Blev mycket prat och samtal kring boken med barnen och vi kom fram till att det var tur att flickan fick komma till en familj som längtade så efter henne. För i Kina så hade hon ingen mamma eller pappa.


Vill vill också tacka alla goa föräldrar som ställer upp och bidrar med saker till vår verksamhet. Här på bloggen efterlyste vi garn till våra vävar för ett tag sedan och det har vi nu fått in lite av, toppen. En annan föräldrar hade snappat upp att vår kamera försvunnit och erbjöd oss nu att låna en av deras gamla som de inte använde längre. Tusen tack. Nu kommer det bli mer bilder framöver      



Nury hade mysig sagosamling med spännande berättelser under filten =)

   

Av Grodan - 2 september 2013 13:03

Idag efter frukosten vart det lite lek och aktiviteter inne en stund, det lektes familj, målades, lektes i bilhörnan och spelades memory. Kul att se hur barnen kommit in i det här med spelandet, nu längre behöver inte alltid någon vuxen sitta med utan barnen går och hämtar spel själva i hyllan och spelar med varandra och det funkar jätte bra (ja, i alla fall för en liten stund   ). En annan sak som flera ägnade sig åt, var att bygga ett jätte stort torn av kapplastavar. Nog för att det till stora delar liknade lutande tornet i Pisa, men vi var faktiskt inte långt ifrån takhöjd innan det rasade. 

 



 Efter en stund började vi dra oss utåt för att leka. Mycket vattenlek blev det.  


Efter lunchen blev det som vanligt sagosamling med uppdelning i storgrodor och smågrodor, dvs 09orna i en grupp och 10orna i den andra. För 10orna blev det ritsaga med prinsessor, drakar och prinsar och allt som hör en "klassisk saga" till. Men den här gången var det inte prinsessan som blev räddad av prinsen, utan tvärtom. Den gullige prinsen satt fången i slottstornet och den modiga prinsessan hade kommit för att rädda honom. Efter sagosamlingarna så gick vi åter ut. Denna gången till en solig och betydligt torrare gård. En pojke och en flicka hade dock önskemål om att få stanna inne och leka lite med dockorna. Det var okej tyckte vi och lät dörrarna vara öppna och personal i närheten som kunde kika till dem. Jätte kul var det att få stå och smygtitta på dem och se hur fantastiskt de lekte och vilket samspel de hade. Skönt också för dem att få vara helt själva och leka i lung och ro utan något som störde eller avbröt. Sånna tillfällen är guld värda.  

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards