flodagrodan

Alla inlägg den 16 september 2013

Av Grodan - 16 september 2013 13:19

Idag verkar det som att vi fått smaka på årets första höstdag. Regn och rusk har det varit, men inte hindrade det oss på grodan från att gå ut, nej då, däremot blev det lite kortare utevistelse och mer tid inne för olika aktiviteter. Bland annat har vi satt igång med att måla våra glasspinnar (ni minns hemläxan över sommaren). Det är tänkt att vi ska färglägga dessa för att sedan limma ihop de till små vackra flygplan som vi ska kunna resa med över världen med hjälp av vår nya fina värdskarta. Det blev också lite lek med våra nya leksaker. I morse fick vi nämnligen en hel låda saker utav ett av våra barn, saker som hon inte lekte längre med hemma och undrade om vi på förskolan var intresserade av, självklart sa vi och tackade så mycket. Var bland annat massa tåg och en räls man kunde bygga ihop och väldans vad populärt det var hos barnen. En stor del av förmiddagen och även stor del av eftermiddagen har de varit alldeles uppslukade av denna lek, en riktig fullträff med andra ord.   


Denna vecka är också en s.k "hyfsvecka" för förskolorna i västra götaland. Hyfs står för Hygien i förskolan och är ett sätt att arbeta med just hygien i förskolan. Vi på grodan har därför denna vecka valt att lägga extra stor vikt vid handtvätt, att inte bara få barnen att tvätta händerna, utan att göra det med tvål, samt vara noga med att tvätta sig efteråt. Denna vecka har vi därför satt upp en lista där man får kryssa i sig för varje måltid om man har tvättat händerna ordentligt. Denna lista tänkte vi sedan skicka in till hyfsansvarig, samt berätta om vad vi har arbetat med, vem vet, sköter vi oss så kanske det kan komma en liten belöning   


Lite bilder från dagen 

          

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards