flodagrodan

Alla inlägg under februari 2016

Av Grodan - 4 februari 2016 12:23


Efter frukosten så var det flera av barnen som lekte med våran kulbana. Det funkar jättebra att hämta en kula från koppen på skrivbordet och sen ta ansvar för att den läggs tillbaka igen. Vi lät bygget stå kvar eftersom flera ville fortsätta leken efter lunch. Klockan 10 gick vi iväg på ett riktigt skogsäventyr!! Vi gick upp i skogen bakom skolan och upp för alla backarna! Riktigt högt upp kom vi och vi hittade en gammal vattenpump en bit upp i skogen! Då pratade vi såklart om att man inte hade vatten inne i husen förr i tiden utan fick gå till pumpen och bära in vatten! Oj, oj det var ju flera barn som tyckte att det lät jobbigt, särskilt när man ville bada!!  Sen fortsatte vi över stockar och sten, under och mitt i risbuskar! Vi såg en jättestor sten och kom fram till ett ödehus! Spännande!! Sen gick vi ner för alla backar och kom fram till vägen igen. På hemvägen fick barnen springa själva till olika "stopp" som vi valde ut!!

Så idag har vi verkligen tränat motorik och att följa instruktioner och att lyssna!! Det var en riktigt härlig promenad!

Nu fortsätter bygget med kulbana, lego och lek i hemvrån!! Tyvärrr så var batteriet i kameran urladdat så inga bilder idag!!


Hälsning från glada Grodor!!

Av Grodan - 3 februari 2016 13:12

Här kommer lite bilder från dagens promenad till kyrkmossen dit vi gick och lekte på 2 stycken av deras lekplatser. Det finns även en film att se på ipaden som vi gjorde idag på vår lilla utflykt, bara att säga till oss om man är intresserad så visar vi den   



Eva är hemma resten av veckan och vikarierar för henne gör Yael. Krya på dig Eva!


                                             



Av Grodan - 2 februari 2016 13:07

Idag är det tisdag och det innebär ju gympa på grodan! Idag på gympan hade vi hinderbana, en favorit i repris skulle man kunna säga, då barnen alltid brukar uppskatta denna aktiviteten mycket väl. I hinderbanan tränar vi mycket motorik. Vi får arbeta med balansen och kroppskontrollen när vi går balansgång på smala bänkar. Vi tränar på att gå baklänges när vi ska gå baklänges efter en långt rep som låg utlagt på golvet. Vi tränar krypning och smidighet när vi ska krypa igenom den relativt smala kryptunneln och vi tränar bland annat spänsten när vi ska hoppa mellan rockringarna som låg utlagda på golvet. På tjockmattorna fick man göra vad man ville, så där fick vi se prov på en mängd häftiga konster. Några gjorde kullerbyttor, några stod på huvudet, andra hjulade och nån gjorde nåt som liknade volter!  


Idag och imorgon är Eva fortsatt hemma och är sjuk. Vi har Yael hos oss som vikarie.

                                        

Av Grodan - 1 februari 2016 12:56

Idag på förmiddagen har vi på grodan haft planering och våra barn har varit ute och lekt tillsammans med humlans barn och personal. Barnen kom in igen strax före lunch så vi hann inte med så mycket till samling före maten utan sparade det till efteråt. Till lunch fick vi köttfärssås och pastaskruvar, vilket var väldigt populärt hos de flesta! Efter lunchen firade vi en av våra stora tjejer som fyller 6 år idag, stort grattis!!! Det blev födelsedagssång och dans (efter önskemål). Därefter lekte vi hunden och benen, också efter önskemål från födelsedagsbarnet. Efter samlingen valde vi att stanna kvar inne för lite valfria aktiviteter.


Idag på grodan är Eva hemma och är sjuk, så vi sänder några "krya på dig" tankar till Eva. För henne har vi haft en vikarietjej som heter Emma. Emma har varit på grodan förut så barnen är bekanta med henne. Ing-britt har semester och för henne idag har vi Carmit. Men samma sak där, hon har ju varit en hel del hos oss förut så barnen är välbekanta med henne och brukar tycka det är väldigt roligt när hon är hos oss   



Stort grattis till dagens födelsedagstjej!!!

   


Ringdans till karusellen (jungfru skär)

     


Maffigt duplobygge utav 2 av våra grodor    

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards