flodagrodan

Alla inlägg den 9 februari 2016

Av Grodan - 9 februari 2016 13:09

Idag efter frukost var vi inne en kort lite stund innan det var dags för utgång. Mattias och några till i personalen från de andra avdelningarna skulle på brandmöte, så vi hade bestämt att vi skulle hjälpa varandra ute på gården denna tiden. Därav blev det inget besök till skolans rörelserum idag utan vi bestämde att vi skulle ha lite gympa på eftermiddagen i grodans allrum istället. För övrigt kommer vi nog att få ha gympa allt mer i våra egna lokaler framöver, detta då rörelserummet på skolan kommer att användas mer och mer av just skolan framöver i och med bygget på skolan och att lokaler där blir otillgängliga.


I samlingen före lunch gick vi igenom lite kring vilken månad och dag det var. Vi räknade barnen som var här och räknade även ut hur många som var hemma. 14 barn var här på grodan idag, men vi är ju 21 barn som går på grodan. Hur många var då hemma? 


Till lunch fick vi chili korn carne och efter lunchen var det läsvila. Vi läste en bok som hette Ensamast i hela världen. Den handlade om en katt som bodde hemma hos en familj i deras sommarstuga. Men när familjen skulle flytta hem till stan igen så lämnade de katten kvar i stugan, helt ensam att få klara sig själv. Får man verkligen göra så? Det var en bra bok som gav upphov till en rad intressanta diskussioner och frågeställning och som verkligen fick barnen att tänka till och reflektera. Som vanligt hade barnen en hel del kloka synpunkter och tankar att dela med sig av. Efter läsningen var det tid för lite valfria aktiviteter inne en stund innan vi samlade ihop och för lite röris   


Idag är Ing-Britt hemma och är sjuk och för henne han vi Carmit som vikarie. Carmit har ju varit hos oss en hel del och är alltid väldigt uppskattad hos barnen när hon kommer. Känns fantastiskt att få ha så goa och trygga vikarier att luta sig mot.


Lite bilder från rörisen idag


                 




Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards