flodagrodan

Alla inlägg den 14 mars 2016

Av Grodan - 14 mars 2016 13:09

Idag på förmiddagen har det varit planering för oss personal på grodan. Grodorna har då varit ute på gården och lekt tillsammans med bland annat humlans barn. På planeringen har vi diskuterat lite kring påsken, vad vi kan tänkas göra för påskpyssel t ex. Nu på fredag förmiddag så ska alla avdelningar på förskolan gå ner till centrum, precis som förra året, och hjälpa till att klä det gemensamma påskträdet. Där nere bjuds det sedan på saft och frukt. Vi gjorde detta förra året och det var mycket trevligt!

Vi har också planerat lite för hur vi ska gå vidare med vårt tema, nu är alla handdockor färdiga och vi kommer snart att börja göra sagor med barnen där dessa ska ingå. Känns spännande och roligt :)


I samlingen före lunchen blev det fokus på språk och matematik. Vi räknade hur många barn som var här, vilka som saknades. Diskuterade vilken bokstav de barnen som inte är här började på etc. Till lunchen idag fick vi biffstroganoff med ris och därefter hade vi lässtund i soffan. Vi läste en bok som hette "Adjö herr Muffin". Det var en mycket bra och rörande bok som tog upp ämnent döden. Marsvinet herr Muffin hade blivit gammal och sjuk och visste att han snart skulle dö och satt och tänkte tillbaka på sitt "långa" liv. Under och efter läsningen passade vi på att diskutera boken tillsammans med barnen. Det var många som hade kloka tankar kring livet och döden och även en del funderingar och tankar kring vad som händer efter döden. Här pratade vi om att det inte finns några rätt eller fel, att alla inte tror samma men att det är okej att tro vad man vill. Det blev som sagt en intressant och givande stund med många tankar och funderingar som ventilerades.

Efter läsningen stannade vi kvar inne för lite blandade aktiviteter och lekar.


Ovido - Quiz & Flashcards