flodagrodan

Alla inlägg den 10 mars 2016

Av Grodan - 10 mars 2016 12:40


Idag blev det en liten promenad till skolskogen. Vi tog med oss 4 barn från Humlan, eftersom det saknas personal på undervåningen. Det är roligt att lära känna dom barnen också tycker vi personal och barn!! Barnen åkte kurragömma, bodde i ett slott och såklart åkte kana nerför backen.....utan stjärtlapp ;)! Det är roligt att observera vilka lekar det blir när vi är utanför gården. Det skapar också andra kompisrelationer, inte minst när vi hade barnen från Humlan med oss. Då var det några flickor som "fann" varandra.

Till lunch fick vi spagetti och köttfärssås, det smakade riktigt gott efter våran utevistelse! Efter lunchen så var det dags för bokstund, men idag blev det istället saga utan bok! (Törnrosa) Anita förklarade noga innan att: - nu får ni tänka bilderna inne i erat huvud. En av pojkarna kommenterade:- ja, man liksom vränger ögonen!! Det var barn som lyssnade väldigt uppmärksamt!! Nu är det legobygge och rollekar i hemvrån. Några barn la sig i soffan med en filt...undrar om dom blev inspirerade av Törnrosa som sov i hundra år??  


             

Här kommer en saga som ett av barnen hittade på i skogen igår när vi gick och tittade på olika spår i snön och funderade på vem de kunde tillhöra.  

Det var en gång en tupp som gick i skogen och gick vilse.  

Då kom en människa och letade efter tuppen. Den hittade den.     

En hare följde efter dem. De åt blåbär i skogen.  

Sen kom en varg och ville äta upp dem för den var hungrig. De gav vargen blåbär och då blev den så mätt så den somnade. Sen gick de hem. Slut!






























































































































































  

Ovido - Quiz & Flashcards