flodagrodan

Alla inlägg under september 2015

Av Grodan - 16 september 2015 13:51


Äntligen har vi kommit iväg till biblioteket. Det är härligt med nya böcker att titta i och att läsa. Barnen lånade 2 böcker var...hmmm....fast några smusslade ner både 5 och 6 st..  ! Det är en lång promenad men alla fixade det jättebra.


Onsdag,  torsdag och fredag har vi Milinda här hos oss på Grodan. Hon går på Alleskolan och ska göra prao!

       

Av Grodan - 15 september 2015 13:14

Idag har vi på grodan varit inne efter frukost ända fram till tills klockan var halv 11 då det var dags att gå iväg till gympan. På gympan hade Mattias först uppvärmning till musik med barnen, det var knäböj, upphopp, grodhopp, armhävningar mm mm. Barnen var superduktiga! Under tiden som vi haft uppvärmning hade Eva och Anita gjort i ordning en hinderbana. Den bestod av flera olika stationer. På en skulle man gå balansgång, på en skulle man krypa genom tunnlar, på en skulle man springa slalom, på en skulle man hoppa i ringar osv... Barnen klarade detta galant och verkade uppskatta det mycket. Det var en väldigt go och glad stämning under gympan.


Till lunch idag var det barnens önskedag. Alla barnen på de olika avdelningarna fick härom veckan tycka till om vilken mat dem skulle vilja ha på önskedagen. Flest röster totalt sett hade pannkakor fått så däför var det detta vi bjöds på idag. Behöver jag ens nämna att alla åt bra??   

Efter lunchen hoppade vi läsvilan idag och gick och tog på oss för att gå ut direkt istället. Nu hade regnet avtagit och solen hade börjat titta fram istället, riktigt gott väder var det ute  





Idag fick jag tydliga direktiv från en av tjejerna som frågade om inte vi fröknar kunde ta en bild på hennes bygge och lägga ut på bloggen Såklart kunde vi det   

 



Av Grodan - 14 september 2015 13:16

Idag gick vi ut på grodan direkt efter frukost. Humlans personal skulle ha planering och vi skulle hjälpa de med deras barn ute. Så det fick bli en förmiddag ute i det goa höstvädret!     . Ute lekte några av barnen skattjakt. Det grävdes ner diamanter (vita stenar) i jorden och så skulle det målas skattkartor inne sedan.. Annars blev det en hel del cykling och gungande i vanlig ordning. I samlingen före lunchen firade vi en av våra pojkar som fyllt 4 år i helgen. Det blev både sånger och lekar efter hans önskemål.

Till lunch idag fick vi korvstroganof med pasta och efter lunchen hade vi lite läsvila. Idag önskade barnen att vi skulle läsa flanosagan om guldlock och de 3 björnarna, så den fick det bli! Efter lunchen var det egenlek och valfria aktiviteter som gällde. Vi fick bland annat se en hel del utklädningslek, det lektes olika familjelekar.


                 

Av Grodan - 10 september 2015 15:50

Idag fick vi med oss mat till skogen så vi kunde vara borta länge. När vi kommit fram började vi med en samling där vi gick igenom lite regler om hur vi gör i skogen. Vi har inte så många men en viktig regel är att man aldrig går längre bort än att man kan se en vuxen. En annan är att man skall hålla sig utanför stockarna vid grillplatsen när vi eldar. Vi gjorde också en samarbetsövning. Vi delade in barnen i mindre grupper. Varje grupp fick till uppgift att hämta ett antal saker från skogen tex. stenar, och sedan lägga dem i en ring vi gjort av rep. Alla grupperna löste sin uppgift bra. I övningen fick man även träna på att lyssna, komma ihåg och räkna. Efter det var det fri lek och alla barnen spred ut sig på olika ställen och kom igång med lekar väldigt snabbt. Några av barnen hjälpte till att hämta vatten i bäcken som vi alltid har bredvid elden och som vi släcker med sen. Vi gjorde upp eld och värmde pannkakor på murikan. Det var hungriga barn som kom och satte sig och alla åt bra och tyckte det var gott. Efter lunch hann vi med en stunds lek till medans vi städade efter oss och släckte elden. När vi kom tillbaks till gården gick vi in och och tvättade alla väldigt smutsiga händer och tog av regnbyxorna. Sen gick vi ut igen och åt frukt. Vi har stannat ute resten av dagen och även ätit mellanmålet ute. Vi hoppas att hösten fortsätter vara så här fin så vi kan få många härliga långpass ute.                

Av Grodan - 9 september 2015 13:57

               

Kvart i 10 gick vi iväg till en lekplats vid Nordåsen.Barnen tyckte det var jätteroligt och ville inte gå därifrån, fruktstund hade vi också. Riktigt mysigt hade vi det!! Underbart väder och vi insåg att vi hade tagit på barnen för mycket kläder   !! Till lunch fick vi makaroner och köttbullar...perfekt efter långpromenaden! Nu är vi inne en stund och barnen leker i olika rum. I ett rum har alla stolar ställts in...där åker man buss. En av våra minsta pojkar sjunger ..tror det är Pär Olsson hade en bonnagård och en annan pojk kör ambulans och låter som en sådan också. Så här är full fart...

Vi har ett födelsedagsbarn här idag. En av pojkarna fyllde 5 år, grattis önskar vi på Grodan!!   



Av Grodan - 8 september 2015 13:10

Idag på förmiddagen var vi inne en liten stund efter frukost. Det var många som höll på och göra garnbollar t ex. En aktivitet som var väldigt populär för nåt år sen på grodan, men sen fallit lite i glömska, men som nu återigen blivit väldigt populärt  .  Lite för 10 tog vi på oss och gick ut för att leka på storagården. Jättehärligt höstväder ute idag! Vid halv 11 var det dags att gå till gympan. Först hade vi lite uppvärmning och sedan lekte vi (efter stora önskemål från barnen) "kom som". Den går till som så att ett barn står tillsammans med fröken på ena sidan av salen och ropar till de andra barnen hur de ska komma. T ex - kom som kycklingar. Då ska alla de andra barnen ta sig över salen härmandes kycklingar   Sen är det byte och dags för ett nytt barn att få bestämma. Då kanske det blir - kom som apor. Och då ska alla komma som apor. Denna leken höll vi på med tills alla barn som ville välja hade fått göra det. Då vi var 18 barn idag så tog det sin lilla tid, de flesta ville ju nämligen få vara med och bestämma var sin gång. Efter denna leken hade vi lite skön avslappning till musik innan det var dags att gå tillbaka till förskolan för lite lunch.


Till lunch idag fick vi ris och kasslersås och efter lunchen läste vi en flanosaga. Idag röstade vi återigen kring vilken saga vi skulle läsa och vann gjorde Ludde och alla djuren. Efter sagostunden så valde vi att stanna kvar inne för lite blandade fria aktiviteter.


                     

Av Grodan - 7 september 2015 13:06

Idag på förmiddagen hade vi pedagoger på grodan planering. Grodanbarnen var ute och lekte på storagården och humlans personal hade hand om våra barn. Det hade gått så bra så. På planeringen idag har vi pratat om vår verksamhet, vad som är bra och vilka förbättringsområden vi har. Vad vi känner att vi behöver jobba mer med. Vi har utvärderat vårt arbete med barnen utifrån ecers och dess skala. Ecers är ett Material som vänder sig till pedagoger i förskolan för självvärdering och används för att förbättra kvaliteten i arbetet. För er som vill läsa mer om ecers och hur det fungerar så kan ni kika in på följande adress http://www.forskoleforum.se/data/files/pdf/ecers.pdf Där finns en hel del att läsa om detta material.


Till lunch idag fick vi pasta med kalkonsås och efter lunchen var det läsvila i vanlig ordning. Idag fanns det stora önskemål om att vi skulle göra en flanosaga, så det fick det bli! Det fanns mänger av olika önskemål kring vilken saga vi skulle ta, vilket resulterade i att vi fick rösta om det. Detta är en metod barnen är väl bekanta med och alla brukar uppskatta och även acceptera resultatet av. Vann idag gjorde bockarna bruse som fick 6 röster. En alltid lika uppskattad saga hos grodanbarnen   Efter läsningen tog vi återigen på oss och gick ut. Jättegott väder var det ute, så det gäller att passa på och ta tillvara på såna här dagar!

Av Grodan - 3 september 2015 15:48

Idag gick vi till skogen. det var skönt och uppskattat att komma iväg igen. Vi hade tur med vädret också för det var uppehåll hela tiden. en liten skur fick på oss på hemvägen bara. I skogen fick barnen leka vad de ville idag. Vi hade inte så lång stund på oss eftersom vi inte hade beställt någon mat till idag och fick gå hem och äta lunch. Vi hoppas att vi skall hinna få mat till nästa vecka så vi kan ta ett längre pass i skogen då. Efter lunch läste vi som vanlig. Idag om Malla som skulle gå och handla helt själv. Sen  tänkte vi att de som ville skulle få gå ut och de som ville vara inne skulle få vara det. När väl de barnen som skulle gå ut började rada upp sig framför dörren så kom en  efter en och sa att de ville gå med. Det slutade med att alla gick ut och det var bra för det var väldigt skönt väder ute. Vi tog ut mellanmålet och stannade ute resten av dagen.

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards