flodagrodan

Alla inlägg under april 2015

Av Grodan - 13 april 2015 17:26

Idag på grodan har vi varit i full färd med att packa inför flytten nästa tisdag. Barnen har också fått vara med och hjäpa till lite. Några av barnen var jätteduktiga med att hjälpa Mattias och packa ner kläutsaker och dockkläder som behövde tvättas inför flytten. Det börjar med andra ord bli lite tomt här nu på grodan. Detta i kombination med det fina vädret har resulterat i att vi varit ute en hel del idag och troligen kommer att fortsätta vara det under veckan. Känns jättehärlig att få flytta in till en ny fräsch förskola, men samtidigt lite vemodigt, det sitter mycket minnen i "väggarna" och vi har varit med om mycket skoj här under dessa år    . Men nu börjar ett nytt kapitel och det ska självfallet bli jätteroligt.

Av Grodan - 9 april 2015 15:53

Sista utflyktsdagen för tag....

Son vanligt har vi haft tur med vädret och en härlig dag ute. Idag har vi mest lekt i skogen. Vi lekte hunden och benet en stund innan lunch och sen var det fria aktiviteter resten av tiden. Många frågade efter poängpromenad så det verkar ha blivit uppskattat.  Idag hade vi med oss kastrull och kokade korv. Efter en stunds spekulerande av fyra snillen över hur konservöppnaren fungerade gav vi upp och öppnade korvburken med en fruktkniv och lite våld. Tur ändå att vi har en del muskelkraft i personalen. När korven väl var i grytan hade veden nästan brunnit slut men ljummen korv är ju också gott. Ingen klagade och alla åt massor så vi är nöjda. Nu har vi ätit mellanmål ute i solen utan missöden och fortsätter vår utedag. Nästa vecka blir det städning på gården och i uteförrådet och veckan därpå blir det flytt. Sen får vi se hur snabbt det går att komma igång med skogsutflykterna igen. Vi siktar på att komma igång rätt snabbt efter flytt för vi tycker verkligen att de här dagarna är härliga och givande.

Av Grodan - 8 april 2015 15:31

Idag på förmiddagen hade vi Jonna samt en vikarie inne hos oss på grodan. Vi pedagoger hade aktionsforskning och samtalade samt planerade kring vårt målområde som är språket. Vi diskuterar och får respons på vårt arbete av en tjej som heter Sofia, hon är ansvarig för aktionsforskning och fungerar som ett slags bollplank för oss. Denna tiden är väldigt nyttig och uppskattad. Vid 10 tiden var vår aktionsforskning över och det var dags att gå tillbaka till grodan. Alla barnen var då ute. Verkligen härligt väder ute idag, en underbar vårdag  I samlingen före lunchen hade hade vi lite språk och matematikträning. Vår vikarie Beatice var imponerad över hur duktiga våra barn var!   Till lunch fick vi grönsakssoppa med goda mackor till och efter lunchen gick vi ut nästan på direkten. Gäller att ta tillvara på dagar som dessa. Nästan hela gänget var iväg en sväng till fotbollsplanen. Där blev det en hel del lekar och spel med boll, men vi hann även med lite "hänga i ställning". Här gör vi precis som på mästarnas mästare och försöker hänga oss kvar i en stång utan att tappa greppet. Vi hänger i järnstången till ett av målen. Barnen tycker verkligen detta är superkul och vi ska ta tiden och se hur länge de orkar hänga   . Efter mellanmålet fick barnen välja själva om de ville vara inne eller ute. 5 barn valde inne och 10 valde ute. Inne blev det bland annat lite pyssel och lek med kuddarna och ute gick åter igen ett gäng iväg till fotbollsplanen för diverse aktiviteter. Allt som allt en superhärlig dag på grodan!

Av Grodan - 7 april 2015 13:22

Så var vi då äntligen tillbaka på grodan igen efter en lång påskhelg! Hoppas alla har haft en härlig påsk och ätit riktigt mycket god påskmat   Idag på grodan så var det innelek som gällde direkt efter frukost. Barnen hade dock riktigt mycket spring i benen så ganska snart började vi röra oss utåt. Vid halv 11 var det dags för gympa i vanlig ordning på tisdagarna. I och med att det är påsklov så fick vi tillgång till skolans gympasal. Jätteroligt tyckte vi då man kan göra lite andra aktiviteter där gentemot i rörelserummet. Så idag hade vi redskapsgymnastik. Vi använde oss av lianerna, bomarna, de stora tjockmattorna samt ringarna. Man fick svinga sig i lianerna, gå balansgång på bomarna, göra kullertbyttor, samt diverse valfria hopp på tjockmattorna, samt de trix och akrobatiska konster man kunde tänkas komma på i ringarna. Efter en mängd önskemål så fick man även klättra lite sista stunden i ribbstolarna. Barnen tycktes uppskatta denna någon annorlunda gympa väldigt mycket, så vi hoppas att vi snart ska få möjlighet att gå hit igen.


I samlingen före lunchen började vi räkna ner antal dagar tills flytten. Det börjar dra ihop sig nu, spännande....   

Till lunch idag fick vi pyttipanna. Gott tyckte barnen, men inte lika mysigt som när vi gör den själva, över murikan i skogen. Efter maten var det läsvila. Idag läste vi om en morfar som var sjörövare. Eller var det måhända bara i pojkens fantasi? Efter läsvilan tog vi återigen på oss för att gå ut. Jättegott väder ute nu och en underbar vårdag!     

Av Grodan - 2 april 2015 15:40

Idag har vi fortsatt vårt påskfirande tillsammans med Fjärilens avdelning. Vi gick till skogen och lagade pytt i panna över elden. Det var roligt att ha med Fjärilsbarnen och de verkade trivas riktigt bra. Efter lunch delade grupperna på sig och gjorde varsin aktivitet. Fjärilsbarnen gick på äggjakt och vi på Grodan gick en riktigt klurig poängpromenad med frågor som handlade om påsken, hönor och ägg. I slutet av banan hade vi en station där man fick kasta prick med en kotte i en bunke. En av våra barn klarade det och för det fick det laget en extra poäng.  Sista stationen var en korg med fina strutar i. Barnen fick gissa hur många strutar det var i korgen.  Det var 20 stycken och det var tur för då räckte det så alla barnen kunde få varsin (och pedagogerna också). Strutarna hade ett innehåll som alla verkade uppskatta. Det blev så fint väder när vi  var i skogen och vår tipspromenad slutade i en sån härlig glänta så vi dröjde oss kvar extra länge och var inte tillbaks på förskolan förrän klockan var två.  Vår kamera har vi inte fått liv i så tyvärr har vi inte kunnat ta några bilder. Det blir nog till att beställa en ny.


Hoppas ni alla får en riktigt skön påsk!





Av Grodan - 1 april 2015 15:28

Idag på grodan har vi börjat fira in påsken. Efter frukosten satte vi oss direkt för att påskpyssla. Pysslet skulle vi sedan ha för att dekorera vårt påskträd ute på lillagården. Det har vi tillsammans på husets alla avdelningar hjälpts åt med att klä. När det var färdigklätt blev det dans och sång kring påskträdet. Jättemysigt    I samlingen före lunchen firade vi en av våra pojkar som fyllde 6 år igår. Det blev sång och presentöppning.


Till lunchen idag hade vi dukat till långbord. Vi hade buffé med diverse påskmat som barnen själva fick gå och lägga till sig. Man märker verkligen vad stora de har blivit, vi vuxna behöver inte hjälpa till nånting längre, utan barnen går där och plockar och lägger till sig vad de är sugna på att äta. Efter maten hade vi lite läsvila och nästan hela eftermiddagen har vi spenderat ute i det goa vårvädret    



Tyvärr kan vi inte lägga ut något av alla de fina kort vi tagit idag då våran kamera håller på och strular. Vi hoppas få ordning på detta snarast!

Ovido - Quiz & Flashcards