flodagrodan

Alla inlägg den 29 april 2015

Av Grodan - 29 april 2015 13:43

Idag gick vi ut vid halv 10 tiden. Det är jättekul på våran nya gård och lite spännande med träd och vitsippor. Myrstacken har vi pratat om...den trampar vi inte i. Istället så kollar vi på hur flititga myrorna är och vi är rädda om deras stack som är deras hus. I samlingen före lunch var det lite träning på bokstäver. Så duktiga våra barn är på att ljuda bokstäver och lista ut vad det är för ord vi skriver. Till lunch fick vi spenatsoppa med ägghalvor. Det var så där lagom populärt!! Efter lunchen läste Anita en bok om en fågelpappa och en fågelmamma som plötsligt fick ett främmande ägg i sitt fågelbo. Det visade sig vara en krokodilunge som "hamnat lite fel". Men poängen var att fågelmamman och fågelpappan tog hand om och älskade sin unge trots att det var en krokodil och inte en fågel.

Nu på eftermiddagen är vi inne och leker. Barnen är bra på att dela upp sig i våra rum. Kul också att vi har ateljen tillsammans med Biet. Då träffar man nya kompisar.

Nu i maj kommer en flicka från Fjärilen att börja hos oss på Grodan! Välkommen önskar vi!!

Kolla lite extra så att barnen har extrakläder i sina lådor. Vi har inte längre några extrakläder att låna ut här på förskolan.

En mysig dag på Grodan.....

Ovido - Quiz & Flashcards