flodagrodan

Alla inlägg under januari 2014

Av Grodan - 9 januari 2014 15:48

Idag är det torsdag och således dags för promenad till skogen. Idag frågade vi barnen om vilken skog de ville gå till, de fick 3 alternativ att välja mellan och det blev ganska övergripande majoritet som ville "skolskogen". Så då fick det bli den  Vi hade tänkt ta en sväng förbi skolans lekplats på hemvägen, men barnen lekte så himla bra i skogen och tiden rann verkligen iväg så det hans inte med, utan det får vi göra någon annan dag istället. Idag har vi haft vikarie för Nury som fortfarande är på semester i Indonesien. Kul när våra vikarier påpekar för oss hur bra de tycker grodans barn leker, då blir vi stolta  Till lunch blev det fisksoppa med mjukt bröd till. Efter lunchen blev det läsvila sen innelek resten av eftermiddagen. Vi blandade fri lek med lite mer organiserade lekar. Vi lekte bland annat pomperipossa, hunden och benet, blinkleken mm mm. Vi har även hunnit med att fira en av våra goa tjejer som fyllde 4 år idag, stort grattis!!! 


               

Av Grodan - 8 januari 2014 13:56


Här kommer en liten dagsrapport från Grodan. Vi har ju haft våra planeringsdagar på onsdagar. Nu har vi ändrat på detta och fredagar kommer vi att turas om med avdelningsplaneringar. Idag har det varit innelek på förmiddagen, full aktivitet. Man ser spår av julen, för det packas i säckar och levereras paket.....! Legobygge och mycket lek i dockvrån har det varit idag. Det är så roligt att lysnna på era barn när dom diskuterar med varandra i lekarna...Bra samspel, tycker vi pedagoger!! Efter lunch läste vi ett kapitel i Pippi-boken och sen gick vi ut allihop!! Tänk att det behövdes regnkläder idag också,  vi har väl aldrig använt det så mycket som den här "vintern"!! 


Av Grodan - 7 januari 2014 13:10

Så var ledigheten över för den här gången och dags för en ny spännande termin på grodan! Hoppas alla haft en härlig jul och nyår . Man märkte att barnen vart hemma nu ett bra tag, var lite mer spänt än vanligt, framförallt vid lämningen för några. Men man märkte också att barnen hade längtat efter varandra, för oj vad det har lekts under dagen. Förmiddagen valde vi att stanna inne på för att låta barnen få umgås och leka ostört med varandra, vi kände att det var det som fick ligga i fokus. Det byggdes med lego, spelades spel, lektes i hemvrån, med bilar, doktorslek, bowling, ja, det mesta kändes det som. Vi fick även fina redogörelser för tomtar som kommit och hälsat på och vilka fina julklappar alla hade fått. Till lunch fick vi en riktig barnklassiker - Köttbullar och makaroner. Alltid lika populärt! Efter lunchen var det direkt påklädning för att gå ut och leka. Vi behövde ut och röra på oss lite efter en förmiddagen inne. Ute blev det mycket jagelek. Barnen körde fullkomligt slut på stackars Mattias som skulle vara monster och jaga alla  

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards