flodagrodan

Alla inlägg den 21 januari 2014

Av Grodan - 21 januari 2014 12:58

Idag efter frukost lekte vi lite blandat efter frukost och väntade in att alla barnen skulle komma. Därefter blev det röris. Röris är en väldigt nyttig aktivitet ur många aspekter. I läroplanen för förskolan, lpfö98, står det under området utveckling och lärarande, att förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande. Alla dessa bitar jobbar vi med under rörisen. Efter rörisen blev det den obligatoriska frukten med vatten att dricka till. Det är nämligen viktigt att få i sig mat och vätska efter att man tränat, för kroppen behöver ny energi, detta har också barnen numera stenkoll på   Efter rörisen och fruktstunden gick vi ut för att leka i det goa (men ack så kalla) vädret. Efter lunchen och läsvilan stannade vi inne och det var fri lek. Just inneleken är något vi jobbat och jobbar mycket med på grodan. Att barnen ska få ges möjlighet att leka längre stunder utan att bli avbrutna och få tillfälle att utveckla sig i leken med andra barn. I lpfö98 kan man läsa följande: Leken är viktig för barns utveckling och lärande. Ett medvetet bruk av leken för att främja varje barns utveckling och lärande ska prägla verksamheten i förskolan. I lekens och det lustfyllda lärandets olika former stimuleras fantasi, inlevelse, kommunikation och förmåga till symboliskt tänkande samt förmåga att samarbeta och lösa problem. Barnet kan i den skapande och gestaltande leken få möjligheter att uttrycka och bearbeta upplevelser, känslor och erfarenheter.


För er som vill läsa hela vår läroplan tänkte jag passa på att länka till den. http://www.skolverket.se/om-skolverket/visa-enskild-publikation?_xurl_=http%3A%2F%2Fwww5.skolverket.se%2Fwtpub%2Fws%2Fskolbok%2Fwpubext%2Ftrycksak%2FRecord%3Fk%3D2442 Det är denna som ligger till grund för vårt arbete och som vi hela tiden utgår från i vår verksamhet.



Så lite bilder från dagen

                   

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards