flodagrodan

Alla inlägg under april 2013

Av Grodan - 18 april 2013 15:45

  Idag blev det den första inneförmiddagen på ett tag trots att det egentligen är vår skogsdag men vi ville att  17 barn skulle vara genomblöta till lunch så vi beslutade oss för att vara inne och jobba istället!

Vi delade upp barnen mellan olika stationer, en var bygghörnan där det skapades både torn, bondgårdar och djurparker, en var att måla av en björk eller en gran och den sista var att arbeta med att skapa vår skog. Det fungerade väldigt bra och innan lunchen avslutade vi passet med att köra röris och andra rörelsesånger. ett av barnen fyller årså vi firade henne också!

Innan mellanmålet var vi ute och eftersom vädret tillät så stannade vi ute och åt mellanmålet med några av barnen. Vid mellanmålet bestämdes det att vi skulle genomföra en springtävling. Vinna skulle den göra som kom sist. Det tog en stund när jag frågade barnen hur man skulle göra för att komma sist. Ett av barnen kom på att:" Men om jag stannar där vi skall starta till ni har sprungit färdigt och springer då kommer jag ju sist, då vinner ju jag". Så rätt!


Av Grodan - 17 april 2013 12:59


Idag är det 8 barn på Grodan Några lediga och tyvärr, har magsjukan börjat igen. Vi har vi varit ute från kl 9 till lunchen kl 11.30 Alla avdelningarnas barn var ute och det funkade jättebra. Alla hade roligt tillsammans. Det hände något spännande...en RIKTIG GRODA kom hoppande på gården. Väldigt intressant att kolla vart den hoppade iväg. Vi trodde att grodan ville börja hos oss på Grodan?????


På samlingen frågade Mattias barnen om olika bokstäver. Han skrev en bokstav på våran tavla och barnen gissade på vilken bokstav det var och om dom visste något barns namn som började på den. Vi blev imponerade av hur mycket våra barn kan. Efter lunch så kollade vi på vårat skogsbygge. Klistrade lite tallkottar, pinnar och stenar. Jag, (Anita) frågade barnen  - HUR ska vi göra buskar och träd nu dååå???  En av våra goa flickor svarade.. - Oroa dig inte! Det fixar jag!!

Och klappade mig på armen och nickade....!! Härligt!!


Nu är det full fart i dockvrån, barnen leker också samling och räknar barn. Önskar ni kunde se dom nu...en av flickorna leder samlingen och berättar samt ritar Gullock, på våran tavla. Underbart.....

Av Grodan - 16 april 2013 12:46

Idag frågade vi barnen under frukosten vad de ville göra efteråt. Svaren vi fick var ganska entydiga, några ville cykla, några ville gunga, några ville gräva, men alla ville gå ut. Så kort och gott - vi gick ut. Väldigt gott väder var det ute och en del kläder åkte av efter ett tag, härligt, känns verkligen att våren är här   Kul att se hur barnen utvecklats och vad stora de börjar bli, till exempel så står nu flera av barnen på gungorna och tar fart själva, de är jätte duktiga. Efter lunchen var det samma sak, barnen blev jätte glada när vi sa att vi tänkte gå ut igen och var riktigt snabba med att ta på sig. Imån blir de nog till att fortsätta med vårt skogsbygge igen, då kommer Anita och hon har fått agera arbetsledare där, hon är expert på papier mache      


Förresten, det kommer vara lite bildfattigt här i bloggen nu närmsta tiden. Vår kamera har nämnligen gått sönder Vi ska få en ny, det är på gång, men till dess så får ni nöja er med bara text  

Av Grodan - 15 april 2013 13:10

Så var det måndag igen och dags för en ny vecka på grodan    Idag har vi varit nästan hela barngruppen här, bara en som saknats. Efter frukost fick barnen säga vad de ville leka med, några ville måla, några skulle leka pirater och några inne i hemvrån. Plötsligt dyker Jonna upp och med sig har hon nya leksaker, bland annat ett stort kök med grill och hela fadderullan. Gissa om det var populärt?    Efter lite lek och egna aktiviteter var det dags för röris och efter rörisen hade vi en liten fruktstund innan vi gick vi ut och lekte.  Det var riktigt gott väder ute och barnen var som vanligt duktiga på att aktivera sig. De leker gott med varandra och ser till att alla alltid har någon att leka med, ingen risk att någon känner sig utanför på grodan inte, vilket känns underbart. Till lunch blev det köttfärssås och spagetti,  en riktig favorit hos barnen. Efter lunch blev det faktiskt utgång igen, denna gång var inte vädret lika roligt och när jag (Mattias) gick in på min planering, så såg jag faktiskt att det började regna, så jag misstänker att gänget är på väg in snart igen  

Av Grodan - 12 april 2013 15:29

Idag har det varit en innedag på Grodan. Dels för att vi har varit ute väldigt mycket denna veckan och dels för att vi behövde komma ikapp med bygget av vår skog.

Vi fick pasta med kalkon och ostsås till lunch som uppskattades av barnen. Efter maten såg vi en stund på Byggare Bob på datorn. Det gillades av de flesta.

 På måndag hoppas vi verrrrkligen att det fina vädret har kommit som har utlovats!

Trevlig helg till er alla!  

Av Grodan - 11 april 2013 16:00

Idag, i det mycket kylslagna vädret, var vi på utflykt till skogen och på promenad med de två mista och ytterligare tre som ville följa med på den promenaden.

I skogen med Mattias och Anita plockade barnen mycket "äckligt" skräp som de lade i medhavd platspåse. En hel del kottar fick också följa med tillbaka till Grodan. Tallkottar, för grankottarna lyser med sin frånvaro i de områden vi går omkring i. Konstigt tycker vi, men det finns väl säkert en naturlig förklaring på det.


Promenaden tog oss genom Berghult där vi spanade efter vårtecken och ekorrar. Vi såg några blå krokus men inte en endaste ekorre. Men!! En stooor långtradare kom och körde förbi. Föraren vinkade så glatt, vi gick förbi en traktor med släp som användes för att forsla bort timmer. Den var sååå spännande. Vi var tvungna att stanna och kolla in den flera minuter, trots att den stod stilla.... En minibuss såg vi också. Den diskuterade vi färgen på och till slut bestämde vi vitbrun, den var en aning rostig, om man säger så...;)

efter lunch var vi inne till efter mellanmål då vi fick pälsa på oss lite och gick ut igen, de leker otroligt bra ute och hittar ideligen på nya lekar. Fortfarande är det många pirater bland grodanbarnen och det är roligt att de ibland nämner festen som vi hade i fredags. den har ju uppenbarligen varit väldigt uppskattad!



Av Grodan - 10 april 2013 14:10



En solig dag igen!! Härligt!! På förmiddagen var barnen ute med personal från Nyckelpigan och Humlan.

Vi på Grodan hade planering!! När vi hämtade in våra barn för lunch, så fick vi återigen höra hur duktiga

våra Grodan-barn är!! Jättekul!!


Efter lunchen, (korv o mos) så var det sov-vila och vi andra satte igång med vår skog, som tillverkas av hönsnät och papier masche. Det var ganska så kletigt att doppa tidningspapper i tapetklister.   Jag (Anita) tjatade väl lite?!

men då var det en liten sötnos som sa - Anita, ta det lugnt. Det ordnar sig!! Dom är för goa, våra barn!!  

Av Grodan - 9 april 2013 13:05

Igår hade vi apt på förskolorna i berghultsenheten, där hade vi en hel del intressanta diskussioner om delaktighet och medinflytande, vad får barnen egentligen vara med och bestämma? Och kan vi bli bättre på att få de delaktiga. Vi på grodan tycker att vi försöker lyssna mycket på barnens viljor och intressen, bland annat piratfesten var ju grundat utifrån barnens önskemål, men självklart är dessa frågor och tankeställningar viktiga att ständigt ha i bakhuvudet och naturligtvis finns det förbättringsområden även hos oss. Med dessa diskussioner i färskt minne frågade vi idag barnen under frukosten vad dem ville göra sedan. Ville man vara inne eller ute, samt vad ville man leka med? Alla barnen på bägge borden ville faktiskt vara ute och leka (man märker att det längtad efter våren och allt man kan göra nu som man inte kunde i vintras, cykla, gräva etc). Så det blev en förmiddag ute, idag igen   


Skickar ut ett månadsbrev idag så glöm inte att kolla eran mejl! Bland annat information om hälsoveckan som är på G alldes om bara några veckor. Mycket kul som händer nu   

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards