flodagrodan

Alla inlägg under mars 2013

Av Grodan - 4 mars 2013 13:04

Så var det dags för en ny vecka och således också en ny månad, d.v.s mars. Denna månad brukar man ju allmänt säga är den första vårmånaden och visst kan man känna att våren är på gång, härligt...  Då det var riktigt gott väder på förmiddagen med solen som sken över gården, så passade vi på att skifta om i rutinerna och gick ut direkt efter frukost och flytta rörisen till samlingen innan lunch. Vädret ute var riktigt härligt och barnen sysselsatte sig för fullt. Det hackades i isen, fixade och donades och hölls på för fullt med både ditten och datten. Blev t ex en hel del lek i lekstugan där det bland annat lektes rollekar. I hela 2 timmar var vi ute och lekte! Till lunch blev det pasta och skinksås vilket gick väl hem hos de flesta av barnen. Vissa ville ha mer både en och två gånger    Efter lunch stannade vi inne och lekte och det skulle som vanligt spelas på ipaden. Då det blir en del diskussioner kring dessa ipads och vem tur det är osv så har vi numera gjort upp ett system. Barnen får spela en bestämt tid var efter lunchen varje dag. Idag var det 10 minuter var som gällde. För att det ska bli tydligt för barnen när byterna sker, så har vi satt ut en kludd på klockan som vi flyttar vid varje byte. När den stora svarta visaren hamnar på kludden, då är det dags för byte. Ett tydligt sätt att ge barnen ett perspektiv om tid, samt en möjlighet att träna på klockan. Barnen är jätte duktiga!   

Av Grodan - 1 mars 2013 13:53



Jag frågar barnen..- Vad har ni lekt idag??  Pirater, doktor, poliser,lekt med bilar, hamrat och spikat på korkplattan.

Som vanligt så är det full fart på lekarna. Piratkikare har också några barn gjort. Den var bra att ha när vi skulle hämta matvagnen, då spejades det efter pirater!!

Vi blev bjudna på god kaka idag, tack så mycket för den. Mycket uppskattat av glada barn o personal!!


Det var ju så fint väder så det blev utelek både på förmiddagen och efter lunchen. Härligt..!!


Kolla eran mail, vi har skickat ut ett meddelande!!


Ha en bra helg alla grodanföräldrar och grodanbarn!   



Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards