flodagrodan

Alla inlägg under mars 2013

Av Grodan - 15 mars 2013 13:37

Idag har vi bara varit 10 barn på grodan. Då barnen lekte och sysselsatte sig så bra så passade vi på att stanna inne hela förmiddagen. Det gäller att stimulera barnens lek och vi ville inte bryta den för att gå ut, nu när de var så inne i sina lekar och i det dem höll på med. Bland annat lektes det verkstad, jage, kalas, samt klipptes och klistrades när vi gjorde kollage. Då Jonna har semester även idag så har vi haft turen att få ha Isabelle hos oss, barnen tycker mycket om Isabelle.


På måndag ska vi på teater. Vi ska gå till berghults vingars förskola för att se på pjäsen Bockarna Bruse. Teatern är för barn över 2 år så alla får dessvärre inte följa med, men för dessa 2 så ordnar vi nåt roligt här istället, vi får väl göra en egen teater för dem helt kanske, eller någonting annat skoj. Gott för dessa att få liten egen tid, det behöver de också   


Slutligen! En riktigt trevligt helg önskar vi på grodan er allesammans!

Ha det gott så ses vi nästa vecka!!!    

Av Grodan - 14 mars 2013 15:57

Blir en liten snabb uppdatering nu när jag fått lite tid över  Idag har Jonna semester, likväl som imorgon och istället jobbar Isabelle för henne. Som vanligt på en torsdag så har vi varit i på promenad till skogen. Några barn, fram för allt de yngsta, gick en egen runda med Isabelle medan vi andra gick till skolans skog. Väl där fick barnen i uppdrag att plocka kvistar och grenar till kommande påskpyssel, fram för allt ville vi hitta björkris. Barnen var väldigt duktiga, en hel del pinnar hittades och det pratades också mycket om de olika träden - Är detta en ek? Är detta en björk? Var ständigt återkommande frågor. De är en riktigt kunskapstörstande grupp vi har   På vägen hem ville Anita prova en annan väg. Den vägen innehöll en riktigt brant och hal backe bestående av nästan bara is. Det var bara att sätta sig på rumpan och åka ner    Mycket goa skratt blev det, busiga Anita som lurar in oss på såna "farliga" äventyr... Efter lunch var vi inne och lekte fram till mellanmålet och efter mellis gick vi ut och lekte i den goa vårskolen som tittade fram. Blev mycket lek med fram för allt cyklarna. Imån är det fredagsmys....


Lite bilder från dagens äventyr


               

Av Grodan - 12 mars 2013 13:22

Igår var det studiedag och således ingen förskola öppen. Hoppas ni lyckades lösa det med ledighet, barnvakter etc. Själv gick dagen i planerandets tecken. Vi reviderade bland annat vår arbetsplan, satt i små grupper och diskuterade pedagogiska dilemman och framförallt, vi fick mycket tid att lägga på vårt målområde och tema kring skogen. Hoppas det märks hos barnen att vi jobbat med skogen som tema detta år, vi märker i alla fall att deras kunskapsnivå och intresse ökat en hel del. Man kan se en väldigt lycka hos dem när vi är ute i skogen och de är snabba med att berätta för oss när de hittar mossa, ser en gran eller svamp etc. Vi har även börjat prata en del om vilka träd som växer i skogen och valt att fokusera extra mycket på gran, tall, björk och ek. Våra fyra vanligaste träd. Vi fick även möjlighet att planera för annat som komma skall, saker jag tror ni kommer tycka mycket om, jag kan bland annat avslöja att en piratfest kommer äga rum på grodan inom kort, mer info om detta får ni snart...


Idag tisdag har det varit en ganska skön dag på grodan. Vi har varit 14 barn men det har känts som kanske hälften så många. Barnen har med andra ord lekt väldigt bra och varit duktiga på att sysselsätta sig. Vi var ute större delen av förmiddagen och lekte, bland annat plockade vi fram bobbycar och cyklarna, väldigt kul tyckte barnen. Till lunch var det köttbullar och makaroner, en klassisk barnfavorit!    Efter maten skulle några barn sova, vi andra satt med Ipaden en stund för att sedan gå ut och njuta av det goa vädret ännu en gång.


Lite bilder från dagens utevistelse

     




Av Grodan - 8 mars 2013 13:02

Veckan har rusat på i en ryslig fart och det är redan dags för fredag. Anita är fortfarande sjuk och hemma och vi har idag Andreas som vikarie. Andreas brukar vanligtvis vara på humlan och jobba, så jag tror säkert ni vet vem det är. Eftersom det inte blev någon sväng till skogen igår pga vikarier och diverse hinder som uppstod så passade vi på att göra en promenad idag istället. Vi gick bland annat till Anita och hälsade på och sa till henne att krya på sig och att vi saknar henne på grodan (ser att hon redan hunnit skriva det i ett inlägg här under). Sedan gick vi och lekte på en av kyrkmossens lekplatser. Kul att komma iväg en sväng och leka på en annan lekplats. Vi hann även med en fruktstund i den goa solen. Efter lunch gick några barn ut och lekte igen, vi plockade fram cyklarna för första gången sedan i höstas, vansinnigt roligt tyckte barnen som aldrig ville gå in   


Trevlig helg allesamman!    

Av Grodan - 8 mars 2013 11:58

Det var jättegulligt av goa kollegor och barn att titta förbi mitt hus när ni var på promenad!!

Tänk vilken positiv energikick man får av barnskratt!! Några av barnen tittade på mig, som att jag

var från en annan planet....och en av pojkarna sa - Anita du e gammal..och började skratta jättemycket!

Ja,ja så är det när man legat i sängen i flera dagar!! Men det förgyllde min dag...jag går här och

ler åt våra goa barn!! 


Trevlig helg från Anita   

Av Grodan - 6 mars 2013 13:36

Idag var det Humlans och Nyckelpigans personal tur att vara inne och ha planering.

Vi var ute på gården med alla barnen tillsammans med Fjärilens personal och det var, trots att vårsolen lyste med sin frånvaro, en go stund ute. Barnen sysselsätter sig otroligt bra med varandra eller själva. Även de minsta. Det är jättehärligt att se!

Till lunch serverades det soppa och det var många som tyckte det var väldigt gott. Nu när jag kom in på Grodan hade barnen och Mattias fullt sjå med att dansa till olika melodifestivallåtar. Mattias laddar väl upp inför lördagen kan jag tänka, då sitter han bänkad...;)

Det är fortfarande lite sjukdomar på huset och vi hoppas att all utevistelse som kommer nu framöver kommer att resultera i mycket mindre av den varan!:-)

Av Grodan - 5 mars 2013 13:09

Idag har vi både hunnit med att leka inomhus och utomhus på förmiddagen. Nury är hemma och vabbar så Isabelle har varit hos oss idag. Isabelle kommer vara hos oss även imorgon då Anita har haft oturen att bli sjuk igen... Några av de barnen som inte har gjort mamoreringsteckningar gjorde det idag, vi sätter upp alla dessa inne på lekhallens ena vägg, de är jätte fina, kom gärna in och titta. Efter lunch var det sova som gällde för en del av barnen, medan vi andra passade på att gå ut i igen och leka, det gäller att passa på nu när vi har så gott väder.   

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards