flodagrodan

Alla inlägg under februari 2013

Av Grodan - 14 februari 2013 12:41

Idag är det torsdag och lika med skogsutflykt. Vi gick till skolans skog och lekte. Det har blivit den på sista tiden och kommer nog bli så ett tag framåt så länge det är snö och kyla, då blir det lite långt att gå till mulleplatsen, svårt att hålla kompisarna under en så lång promenad med alla tjocka vantar, overaller mm. Idag ville barnen att vi skulle kolla om vi hitta något älgbajs, förra veckan hitta vi ju harbajs. Dessvärre hitta vi inget bajs alls, men vi hitta lite blod i snön, det var nog någon som kanske hade trillat och slagit sig kom vi fram till, stackars den... Vi testade även att leka "kom alla mina små kycklingar" det gick faktiskt bättre denna veckan, de börjar lära sig   Väldigt roligt hade de i alla fall och många goa skratt blev det.


Här nedan kommer lite bilder från dagens skogspromenad


               

Av Grodan - 13 februari 2013 16:10


Återigen en liten barngrupp, 6 barn idag. Några lediga och några fortfarande sjuka. Det är feber, snuva och hosta. Vi vuxna har ju också haft samma symptom och man blir påmind om hur dålig man känner vid sådana förkylningar. Det tar några extra dagar innan krafterna kommer tillbaka.


Vi var inne på förmiddagen, barnen lekte sjukhus, pirater och sen målade dom fina teckningar. Till lunch var det pasta och sedan gick vi ut och lekte i snön. Ca 1,5 tim var vi ute, så det var goa, röda kinder när vi gick in igen.


Efter mellanmål blev det memoryspel....mycket roligt och barnen får vänta på sin tur, vilket inte alltid är så lätt.


Av Grodan - 12 februari 2013 13:23

Hej och hallå allesammans! Fortfarande en del sjuka barn här på grodan, både feber, hosta och även nya fall av magsjuka   Idag har vi därför bara varit 10 barn på grodan. Jonna är också sjuk så Jeanette har varit hos oss idag och kommer även imorgon för Jonna. Efter frukosten stannade vi inne fram till 10-tiden, då vi gick ut och lekte i snön, det gäller att passa på nu, för vem vet hur länge snön har tänkt stanna kvar för den här gången... Det blev en hel skjärtlappsåkning, jage och piratlek. Tänkte delge er  en liten rolig anektdot från dagen. Det var när vi var ute och lekte, barnen vill att jag (Mattias) ska jaga dem. Jag gör det och barnen skriker "hjälp, han fångar oss" om och om igen och har mycket roligt. Då kommer Mikael fram till mig och säger med bestämd röst "Mattias, du får inte skrämma barnen, dom blir rädda". Åhh, sicken go och omtänksam kompis tänker jag och förklarar för Mikael att jag bara skojar med dem. Barnen fortsätter att skrika och ropa hjälp och nu går Mikael istället fram till dem och och säger "va inte rädda, Mattias bara skojar med er, det är inget farligt" . Hehe, man alldeles smälter ju av hans omtanke och värme. Och det jag vill ha sagt med detta är att sådant här ser vi flera gånger dagligen från barnen på grodan. Det är en barngrupp som bryr sig om varandra och där alla får vara med och ingen ska gå och varken känna sig ledsen eller rädd, nej för då rycker en kompis in och tröstar eller säger till en vuxen. Kort och gott en väldigt go barngrupp med stor gruppkänsla och omtanke. Känn er stolta föräldrar!





   

Av Grodan - 11 februari 2013 13:49

Idag har det varit ett väldigt härligt väder ute så vi valde att vända lite på dagens aktiviteter. Efter frukosten målade vi lite med penslar och vartefter man var färdig med sin teckning gick man ut och tog på sig. Vi gick alltså ut lite tidigare än vanligt och passade på att utnyttja det goa vädret. Rörisen tog vi istället på samlingen före lunch. Svettiga och trötta efter rörisen gick vi sedan och sade oss till bords. Gissa om vi var hungriga efter all svettig röris? Det var vi kan jag säga och maten gick åt i ett nafs, vi rensade skålarna   Efter lunch var det som vanligt lite inneaktiviteter med lekar, spel mm... Fortfarande några sjuka men vi hoppas på en friskare vecka än förra. Vi räknade ut att 14 av våra 17 barn någon gång under förra veckan varit hemma och vart sjuka, ingen trevlig statistik. Men nu vänder vi blad och hoppas på bättre och friskare tider!  

Av Grodan - 8 februari 2013 12:32

Idag är det fredag och således fredagsmys, men jag vet inte om man kan kalla det för så mycket fredagsmys när större delen av barngruppen är hemma pga sjukdom   Idag har vi bara varit 3 (!) barn på grodan. Och inte nog med det, efter klockan 10 hade vi bara 2 barn kvar, för då hade en redan kräkts... Så 2 barn, det var vad vi hade större delen av dagen idag på grodan. Så mysigt blev det i och för sig för dem som var kvar, vi har pysslat, målat, haft röris, vart ute och lekt och hunnit med en hel del. Till nästa vecka hoppas vi vara kvitt all magsjuka och feber och att vi går mot friskare tider, trevlig helg allesammans!!!   

Av Grodan - 7 februari 2013 16:14

Idag är det torsdag och det vet vi ju vad det innebär här på grodan, ja, att vi går till skogen   Idag prova vi att dela upp oss, de 3 yngsta barnen fick gå på en promenad ihop med Jonna och resterande 10 gick till skolans skog ihop med Mattias och Isabelle. Vi i stora skogen lekte bland annat "kom alla mina små kycklingar" det gick väl sådär med att följa reglerna, men oj vad mycket skratt det blev och vad roligt vi hade. På hemvägen stannade vi en stund på skolans lekplats och lekte lite. Till lunch blev det fisk och potatis, sådär populärt hos barnen. Efter lunch stannade vi inne eftersom vi varit ute till större delen av förmiddagen. 


Lite övrig information då, Anita blir hemma imorgon med, men vi har turen att få Isabelle igen som vikarie. Krya på dig Anita, vi saknar dig här på grodan!    

Av Grodan - 6 februari 2013 15:49

Idag har det varit en väldigt lugn dag med inte alls många barn på grodan. En del lediga och en del dessvärre sjuka. Nästan hela förmiddagen tillbringades ute i det goa vintervädret, med snö och sol och allt som hör en bra vinterdag till    Barnen lekte och aktiverade sig väldigt bra, det byggdes i snön, de åkte pulka, gungade och det blev också en del piratlek, en ny favoritlek hos flera av barnen. Till lunch blev det kycklinggryta och ris och efter maten bakade Jeanette kokosbollar med barnen, mysigt... Sen till de tråkiga nyheterna, idag gjorde magsjukan comeback här på grodan, vi håller nu tummarna starkt för att det är sista gången vi har det och att vi får vara friska nu framöver.

                     

  

Av Grodan - 5 februari 2013 13:21

Idag har vi vart ute och lekt under stor del av förmiddagen. Kombinationen regn och snö har gjort att det dessvärre var rena isbanan på vissa ställen, men barnen var försiktiga och vi klarade oss fint. Det märks att de har blivit stora, de är så rediga    Förra året la vi extra mycket fokus på trygghet och gruppkänsla/gruppdynamik. Det är gott att ibland bara få stå och observera barnen ute på gården och se hur vårt arbete verkligen burit frukt. Det är en fantastisk härlig barngrupp som leker och bryr sig om varandra och där alla får vara med.  Efter utevistelsen hade vi sångsamling före maten. Till lunch var det lassange, vilket jag tror alla föll väl i smaken. Jag vet att vissa barn tog mer både en och två gånger. Efter lunchen så lekte vi inne. Det ritades bland annat en hel del, så ni kan nog räkna med att få en och annan teckning med er hem idag    Imorgon blir det en lite annorlunda dag på grodan, inte så annarlunda egentligen, men Jonna och Anita är borta och istället kommer Isabell och Jeanette att vikariera. Skönt att vi har sån tur att få dessa goa vikarier som barnen känner så väl och dessutom tycker så bra om. Jonna ska ha semester, men Anita är dessvärre sjuk, till henne önskar vi ett stort krya på dig!

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards