flodagrodan

Alla inlägg den 19 februari 2013

Av Grodan - 19 februari 2013 13:40

Dags för tisdag och oj vilket väder det har varit. Rena isbanan är det utomhus så det fick bli en innedag idag. Vi har varit 12 barn på grodan idag och trots att det egentligen är ganska många barn för att leka inne en hel dag så har de fixat det kanon.  Det blev en del skapande aktivitet på under dagen, där vi på förmiddagen bl a gjorde en form av vattenexperiment, skulle man kunna kalla det. Barnen fick färglägga stjärnor som vi sedan vek ihop och la i vatten för att se vad som skulle hända med dem. När de ihopvikta stjärnorna hamnade i vatten så veckla de ut sig själva igen, hokus pokus...det var häftigt tyckte barnen! Vi har även tränat på att klippa och klistra, detta när vi gjorde kollage. Vi tittade i tidningar och klippte ut de bilder vi tyckte va fina sedan så klistra vi på dem på ett annat papper, så det blev som ett slags kollage, mycket stiliga blev de!


Under samlingen fick Mikael visa upp ett ägg som han tagit med sig. Mikael har hönor hemma, bland annat en väldigt speciell höna som värper gröna ägg, ja, ni läste rätt - GRÖNA ägg. Araucana heter hönan som lägger dessa ägg. Barnen tyckte det var mycket spännande med gröna ägg och vi jämförde färgen med ett vanligt ägg. Ett ägg var klart större än det andra, vi undrade vad barnen trodde om äggulan, i vilket ägg var det mest äggula? I det stora eller det lilla? Barnen trodde, liksom vi vuxna, att det skulle vara mer äggula i det stora ägget såklart, men tji fick vi, de var lika mycket i båda, eller faktiskt till och med lite mer äggula i det lilla ägget. Konstigt, men där lärde även vi pedagoger oss något. Efter att vi kläckt äggen kom någon på den strålande idén att vi kunde baka kaka på äggen. Sagt och gjort, efter lunch var det sockerkaksbak som gällde. Kakan fick stå i ugnen ett tag och sedan myste vi lite med saft och sockerkaka - sockerkaka gjort på gröna ägg, har ni ätit det någon gång? Inte? Nähä, men det har vi    


               


Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards