flodagrodan

Alla inlägg under januari 2015

Av Grodan - 20 januari 2015 13:23

Idag var det äntligen dags att gå till gympan igen    Vi startade med lite klassisk uppvärmning. Hopp och studs, burpes, höga knän, joggning, grodhopp etc. Barnen gjorde helt enkelt det Mattias instuera de i att göra. Innan uppvärmningen hade vi dock en liten diskussion med barnen om varför man behöver värma upp innan man idrottar. Barnen fick komma med sina tankar, någon sa för att man skulle vara förberedd och någon att det var för att man skulle bli varm. Och att vi gör det för att man ska bli varm, det är ju helt rätt. Vi förklarade att vi gör det för att kroppen ska bli varm och mjukas upp så att man inte ska skada sig. För det är lätt att göra det om man är kall eller stel. Efter uppvärmningen var det dags för en favorit i repris - nämligen hinderbanan! Barnen fick träna på balansgång, att krypa, hoppa, klättra etc. Man märker verkligen vad duktiga och stora de har blivt. För att inte tala om modiga   Wow vilka vågade hopp vi fick se prov på vid trampolinen! Gympan avslutades med lite avslappning till musik... 


Innan lunch fick det bli en kort samling där vi bara gick igenom dagen, hur många vi var och vilka som saknades. Efter lunchen hade vi däremot en väldigt lång samling. Först skulle det redogöras för hur Bosse hade haft det i helgen och vad han hade fått vara med om för spännande saker. Efter detta hade en av flickorna med sig en bok som vi hade lovat att läsa. Det var en ganska lång bok med efterföljande diskussion. Efter detta var det fri lek inne som gällde. För er som som nu undrar om inte har varit ute idag? Jodå, det var vi mellan frukost och gympan   



               

Av Grodan - 19 januari 2015 13:08

Idag har vi varit ute på förmiddagen och lekt i det goa vädret. Gäller att ta tillvara på alla chanser till snö man kan få, för de brukar inte bli så många   


         



I samlingen före lunch firade vi en av våra pojkar som fyllt 5 år i helgen! Det blev sång och presentöppning!

     

Av Grodan - 15 januari 2015 15:22

Idag delade vi upp oss under förmiddagen. Ungefär halva gruppen gick ut och resten var inne. De som var ute lekte på isen, hackade och grävde. Det var lite bitigt i kinderna men skönt och ingen klagade på att de frös. De som var inne lekte och provade vårt nya staffli som vi köpt. Många snygga målningar blev det. På samlingen pratade vi om målningarna och vad som händer om man blandar olika färger. Många barn hade blandat och fått fram egna nya färger. På eftermiddagen gick de barn som varit inne på förmiddagen ut och de andra stannade inne och de som ville måla fick göra det. De som var ute blev rejält blöta för det hade börjat snöa blötsnö. Vi åkte stjärlapp på den lilla blöta snön som fanns. Målandet har fortsatt även efter mellanmålet. Vår vikarie Erik kom in och var en stund hos oss på eftermiddagen då Mattias skulle på ett samtal om organisationen inför flytten till nya förskolan. Sådana samtal skall alla pedagoger gå på och sen skall vi sammanställa allas tankar och se vad vi kan hitta för gemensam utgångspunkt. Nu börjar det närma sig så smått och det skall bli riktigt spännande. i morgon tömmer vi kvarglömt lådan så vi hoppas att alla hunnit titta i den.



Några av de fina konstverk som skapats idag.

     

Av Grodan - 14 januari 2015 14:12

Idag gick vi ut nästan direkt efter frukosten. Så skönt med lite ljusare väder!! Det blev en organiserad "jage-lek" på lilla gården, jätteroligt!! Sen blev det ju lite vattenlek och grävande också. Till lunch fick vi soppa och mjuk smörgås, sen hade vi högläsning som vanligt. Nury läste en bok som handlade om några barn som tältade, sen kom det olika djur som ville komma in i tältet.

Efter lite samtal och olika förslag på lek, så bestämde vi att fortsätta leka inne. Det blev Pomperipossa och Hunden och benet, alla barnen var med i leken. Det var roligt för det var ett tag sen vi lekte dessa lekar och nu märker man verkligen hur stora barnen blivit. Nu ska vi snart äta mellanmål och barnen städar samt hjälper till att duka.

En mysig dag på Grodan....!

Av Grodan - 13 januari 2015 13:46

Idag efter frukosten bestämmde vi oss för att stanna inne under förmiddagen. Vi insåg efter gårdagens mycket blöta förmiddag att det kan vara svårt att komma ut på både förmiddagen och eftermiddagen i och med alla blöta kläder som behöver torkas efter att man har varit ute och lekt. Därför bestämde vi oss för att vara inne på förmiddagen och gå ut direkt efter lunch istället. Först hade vi fri lek. Barnen delade upp sig väldigt bra och det var faktiskt riktigt lugnt, trots att vi var 20 barn. Väldigt fina lekar och aktiviteter fick vi se prov på. Vid 10 tiden delade vi in oss i 2 grupper. den ena gruppen hade lässtund och den andra gruppen hade röris. Efter ca 20-25 minuter så var det byte mellan grupperna.


I samlingen före lunch fick vi en redogörelse för hur Bosse hade haft det i helgen. Mycket roligt och spännade hade han fått var med om som vanligt. Vi hann också med lite sångsamling. Till lunch fick vi pannbiff och potatis och efter lunchen tog vi på oss och gick ut direkt.



Vi har också en liten önskan till alla föräldrar om att kika igenom lådan med kvarglömda kläder. Vi tänkte nämligen tömma denna i dagarna. Vi vill också be er om att försöka tänka på att skriva namn i kläderna. Nu är det mycket som är onamnat vilket gör det svårt att hålla reda på vems det är. Framförallt då flera av barnen har likadana kläder.   



Nury köpte med sig lite klänningar under sin resa i Indonesien, dessa var väldigt populära hos somliga av barnen!



Pysselrummet vi skapade denna hösten har verkligen blivit en riktig succé.

 



Några av barnen hade en spännande bowlingsmatch på förmiddagen

   



I samlingen före lunch fick vi berättat för oss om hur Bosse hade haft det i helgen.

     

Av Grodan - 12 januari 2015 13:24

Idag efter frukosten stannade vi kvar inne en stund och lekte. Som vanligt var det stor diskussion (och argumentation) om vilka som skulle få vara i lekhallen och leka med kuddarna. Detta är väldigt eftertraktat hos barnen och de flesta önskar få vara där. Vi brukar låta ca 5-6 barn i taget få vara där. Vi har märkt att det blir ganska lagom för att få till en bra lek. Bland barnen som inte lekte i lekhallen spelades det spel, byggdes med klossar och pysslades. Ca kvart i 10 var det städdags för nu skulle vi plocka bort granen. Barnen var jätteduktiga på att hjälpa till! Efter vi gjort detta så var det dags för utgång. Sicket väder det var ute då, regn och rusk så det stod härliga till. Vi hade en hel del genomblöta barn när vi skulle gå in.


Till lunch fick vi pasta med ost och kalkonsås. Efter Maten läste Anita en bok om Sune som skulle på semester. Han packade och packade, men Sune skulle inte åka så långt. Han skulle bara på semester ut till sin koja i trädgården. Detta ledde oss in på en spännande diskussion med barnen kring vad semester betydde och var för något. Att ha semester behöver verkligen inte betyda att man ska åka någonstans, vilket flera av barnen trodde. Nä, semester betyder ju kort och gå bara att man är ledig. "Ledig från sina jobbiga sysslor" som ett av barnen uttryckte det   


Efter läsvilan valde vi att stanna kvar inne och leka.

Av Grodan - 9 januari 2015 13:45

Idag på förmiddagen var det planering för humlan och nyckelpigan, vilket betydde att vi övriga avdelningar hjälptes åt att passa deras barn ute på gården. Det var en lite ruggig förmiddag med mycket regn. Framåt halv 11 började det även snöa lite smått.


         


Efter en förmiddag med regn och rusk och massor av blöta kläder så var ingen särskilt sugen på att gå ut efter lunchen. Så eftermiddagen spenderade vi inne. Det spelades spel, pysslades, lektes i lekhallen mm  


       


Av Grodan - 8 januari 2015 15:14

Idag har vi varit nästan full grupp igen, 18 st. Det blev en naturlig uppdelning på förmiddagen då några barn ville gå ut och resten var inne. På eftermiddagen gjorde vi tvärtom så de som varit på förmiddagen gick ut och de som varit ute var inne. All snön var borta och idag blev det mer vattenlek. Tur att barnen har så bra kläder. På samlingen var det ett barn som berättade att det varit på Vattenpalatset. Oj, det som är så dyrt var det någon som kommenterade. Då var det många som sa att de också tyckte det var dyrt att gå till Vattenpalatset. Vi vuxna kunde bara hålla med och så fick vi ett litet samtal om det. Det är roligt när barnen kommer med sina funderingar och att de är så medvetna.

Efter mellanmålet höll vi oss inne och byggde, lekte med kuddar, spelade spel och pysslade.

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards