flodagrodan

Alla inlägg den 27 januari 2015

Av Grodan - 27 januari 2015 13:11

Idag valde vi att stanna kvar inne efter frukost ändå fram till vi skulle gå till gympan vid halv 11 tiden. Vi kände att det inte var någon idé att gå ut och riskera att blöta ner sig utan satsade istället på att få ett långt sammanhängande utepass på eftermiddagen, efter lunchen. På gympan idag hade vi först en övning där vi fick träna lite på bollkänslan. Vi började med att ställa oss på ett långt led. Sedan skulle man stå isär med benen och så skulle den som stod längst fram rulla en boll bak igenom hela ledet. Här gällde det för alla att vara uppmärksam så att bollen inte fastnade på vägen. När den som stod längst bak hade tagit emot bollen så tog man upp den i handen och gick längst fram och ställde sig och nu var det denna persons tur att få rulla bollen genom ledet. På så vis fick alla rulla varsin gång. Efter detta lekte vi en lek där man fick träna på sin fantasi och kreativitet. Alla barnen ställde sig vid ena väggen i salen och så stod ett barn på den andra sidan. Detta barn skulle nu ge de andra i uppdrag att gå som ett djur, exempelvis "kom som elefanter". Barnen skulle då gå som elefanter från ena sidan av rummet till den andra. Vi bytte av även här, så att alla barnen fick komma var sitt djur som de andra skulle gå som. Gympan avslutade vi som vanligt med lite avslappning.


I samlingen före lunch idag hade vi en del viktiga ämnen att diskutera. Vi pratade bland annat om skillnanden på att skoja och att retas, att om någon säger stopp så är det inte roligt längre och då slutar man genast. Man måste också tänka efter själv, att är det jag säger verkligen roligt, eller kan någon bli ledsen av det. Vi pratade också om vikten av att säga stopp och markera för kompisarna om man inte tycker det är roligt, det som de säger.


Till lunch fick vi panerad fisk med potatis och en jätte go remouladsås till. Väldigt populärt hos barnen som åt jättemycket!   Efter lunchen hade vi i vanlig ordning lite läsvila och efter detta var det dags för utgång!


           


Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards