flodagrodan

Alla inlägg under augusti 2014

Av Grodan - 18 augusti 2014 13:24

Idag har varit en rätt så lugn och mysig dag på grodan. 14 barn har vi varit, så än har alla inte kommit tillbaka från semestern. På förmiddagen lekte vi först inne en stund. Det byggdes tågbana och kapplatorn, lektes med madrasser och pärlades bland annat. Sen så vävdes det lite också såklart, nya favoritaktiviteten på grodan  Några barn ville gå ut och leka direkt, så det var bara att klä på oss regnkläderna och stövlarna och traska ut. Runt 10-tiden var det dags förr oss övriga att göra de sällskap och vi plockade undan på grodan och tog på oss och gick ut vi med. Ute blev det av förklarliga skäl en hel del vattenlek    Till lunch fick vi köttbullar och potatismos med lingon och morötter till, en given favorit hos barnen. Efter lunchen hade vi läsvila. Barnen fick rösta mellan några alternativ, den som fick överlägset mest var En fisksaga. En läskig (och rolig) berättelse om havet och om hur fiskarna åt upp varandra, en efter en. Barnen verkade uppskatta sagan i alla fall, för många goa skratt blev det. Efter läsningen var det fri lek, först inne en stund innan vi återigen tog på oss för att gå ut och leka, nu i den goa solen!  

Av Grodan - 13 augusti 2014 13:58

Efter frukosten så blev det innelek en stund. Barnen gör garnbollar och väver...så är det någon som har garner över så tar vi tacksamt emot. Vi gick ut vid 10- tiden, cyklarna togs fram och några barn lekte jage-lekar i klätterställningen.

Det syns att alla tycker det är kul att träffas igen. Före lunchen hade vi våran vanliga samling där vi räknar vilka som är här och kollar datum mm. Nu räcker alla upp handen och väntar på sin tur att svara...ja, ja nästan i alla fall   !

Vi läste en bok efter maten. Det var "Lillasyster kanin och hennes vänner". Boken handlade om att hitta på en sak att göra tillsammans. Alltså något som både en snigel, kanin, groda mfl kunde vara med på.

Sedan har vi varit inne och byggt med smålego, byggt koja och naturligtvis fortsatt med garnbollarna!! Några barn ville gå ut en stund nu före mellanmålet. En mysig dag på Grodan!!


 


Av Grodan - 12 augusti 2014 13:06

Idag har varit ännu en relativt lugn dag på grodan, vi mjukstartar terminen denna vecka känns det verkligen som. Vi har haft vår nya kille här en stund på förmiddagen. Han verkar trivas jättebra och hade inga problem att släppa taget om pappa utan sa hej då och gick sen direkt in för att leka på grodan. På förmiddagen fick barnen välja fritt vad de ville göra. En personal var ute och två var inne och barnen kunde gå ut och in som bäst de ville. Tror bara det var två barn som valde att stanna inne hela förmiddagen. Inne är det mycket vävande som just nu. Det blir en hel del fina dukar Blev även legobygge, tågbanebygge, madrasslek och lek med klä-ut sakerna.  Till lunch fick vi chili con carne, vilket verkade uppskattas hos de flesta. Efter lunch hade vi läsvila. Vi läste om den fula ankungen. Bra och läsvärd saga som väcker tankar och som ger upphov till intressanta diskussioner med barnen. Är det verkligen okej att skratta eller reta någon på grund av hur man ser ut? Hur tror ni ankungen kände sig när alla kallade honom för ful?




Av Grodan - 11 augusti 2014 13:15

Idag är vi då äntligen tillbaka på grodan igen, det var ju ett tag sen nu. Hoppas alla haft en härlig sommar och är laddade för ett nytt spännande och roligt år på grodan. Denna termin har vi 2 nya barn som börjar på grodan och en ny personal. Jonna har ju som ni kanske minns bytt avdelning med Eva. Så numera jobbar Jonna på humlan och Eva hos oss på grodan. Vi har denna vecka börjat skola in en av barnen som ska börja hos oss, en pojke född 2010. Det går toppen och barnen är väldigt välkomnande.


Annars idag har det varit en ganska lugn dag, bara 12 barn, så det blir lite av en mjukstartarvecka. I samlingen före lunchen passa vi på att fira ett av barnen som fyllt år under semestern. Han berättade bland annat att han fått en minigris som heter Bacon.  Till lunch fick vi makaroner och falukorv och efter lunch hade vi läsvila. Ett av barnen hade med sig en Nalle Puh-bok. Den handlade om Tiger som råka tvätta bort sin ränder och nu började fundera på om han verkligen var en riktig tiger, nu när han inte hade sina ränder kvar. En kul bok som man märkte att barnen uppskattade då de satt som ljus om sagan. Efter läsvilan var vi alla sugna på att gå ut och leka, så det fick det bli.

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards