flodagrodan

Alla inlägg under november 2015

Av Grodan - 5 november 2015 13:53

Idag hade vi kall mat med oss till skogen så vi passade på att gå till Hästtjärn för att få lite omväxling. Barnen kom som vanligt igång och leka med en gång. Efter en stund började det regna och några barn gick och lekte bland några buskar att de hade en koja. Vår vikarie i köket hade packat kycklingsallad i fina portionsförpackningar så varje barn fick varsin liten låda med mat. Mysigt och lyxigt. Efter maten hade vi samling. Vi gjorde en övning vi gjort förut där barnen får något bakom ryggen som de skall känna på och gissa vad det är. Vissa saker var lite kluriga men barnen klarade det bra som vanligt. Idag gick vi in när vi kom tillbaks till förskolan för några var blöta och frusna och de flesta hade lite kalla händer. Vi har gjort lite roliga, spännande och lite läskiga filmtrailrar på i-paden tillsammans med barnen som man gärna får titta passa på att titta på när man hämtar eller lämnar sitt barn.              

Av Grodan - 4 november 2015 13:44

Här kommer lite bilder från dagens promenad då vi gick till en av kyrkmossens lekplatser och lekte. Idag har vi bara varit 13 barn på grodan, så vi passade på att låna med oss 2 humlanbarn på våran lilla utflykt   


                 

Av Grodan - 3 november 2015 12:59

Idag på morgonen stannade vi kvar inne efter frukost för lite valfria aktiviteter. Klockan halv 11 var det dags att gå till gympan som vanligt på tisdagar. Först var det uppvärmning. En jobbigt sådan, då ett av barnen "klagat" lite på att vissa uppvärmningar inte är jobbiga nånting, så nu skulle de allt få svettas lite     . Efter uppvärmningen var det fokus på balans. Vi gjorde en stafett med ärtpåsar. Precis som i en stafett skulle man växla över till din lagkompis när man gått klart sin sträcka. En sträcka skulle man balansera med ärtpåsen på huvudet, en annan skulle man balansera med den på axeln. Klurigt trodde vi men barnen fixade det mycket bra! Efter att ha gjort diverse balansvarianter i stafetten med ärtpåsarna önskade barnen att vi skulle avsluta med lite avslappning så som vi brukar. Såklart gjorde vi det, viktigt med rutiner ju   .


Till lunch idag serverades ris med kyckling (thai) gryta. Efter lunchen var det läsvila. Som vanligt hade barnen flera förslag på böcker som vi kunde läsa, så det fick bli röstning. Vann omröstningen gjorde grodan och fågelsången. En mycket bra bok som berörde ämnet döden. Efter läsningen samtalade vi lite om döden. Barnen hade många upplevelser och berättelser som de ville dela med sig av. Personer som de känt som dött, begravningar de varit på etc. Vi fick till en riktigt bra diskussion kring detta ämne. Ett av barnen berättade t ex om sin kusin som varit sjuk och dött fast han bara var några år. Ett annat av barnen berättade om en som hon kände som hade en bebis i magen som dog. Vi konstaterade att man kan dö även när man är liten, om man är sjuk eller är med om en olycka t ex. 


Efter dessa djupa diskussioner så gjorde vi oss i ordning för utgång. Efter att ha varit inne hela förmiddagen så var vi alla nu rätt sugna på att komma ut och få lite frisk luft!


                 







Av Grodan - 2 november 2015 14:38

Så, då var det måndag igen och dags för ännu en härlig vecka på förskolan    Hoppas alla har haft en trevlig (och läskig) halloween!

Idag var det dags för utgång direkt efter frukosten. Det är måndag och den dag på veckan som vi pedagoger har planering på. Idag delade vi på tiden med humlan så vi på grodan fick planera i en timma och humlan i en timma. Vi fick gjort en hel del. Vi jobbade vidare med vårt målområde och planerade aktioner att göra utifrån det. För den som vill läsa har vi satt upp vårt målområde och några av aktionerna på väggen i vår hall.


Till lunch idag fick vi falukorv och pasta. Efter lunchen fanns det stora önskemål om massage, så det fick det bli. Vi har kommit igång nu med massage minst en gång i veckan vilken barnen tycks uppskatta väldigt mycket. Efter massagen var det fria aktiviteter inne som gällde. 



Varje dag i samlingen skriver vi upp dagens datum på tavlan. Barnen får vara med och hjälpa oss att stava och ljuda fram vilka bokstäver det ska vara. De får även räcka upp handen och säga vilken dag och månad det är. Samt räkna hur många barn som är här och säga vilka som saknas. Är det någon som undrar vad ALSENACT betyder som står på tavlan, så är det första bokstaven i namnet på alla de barn som är hemma idag.


Massage

         

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards