flodagrodan

Alla inlägg under november 2015

Av Grodan - 17 november 2015 13:01

Idag stannade vi inne efter frukost för lite fria aktiviteter på förmiddagen. Vi brukar göra detta på tisdagarna, då vi ska till gympan vid halv 11. På gympan idag var det mycket fokus på balans. Vi balanserade med ärtpåsar på alla möjliga tänkbara sätt. På huvudet, på nacken, på handen etc. Vi tränade även på samarbete då vi var indelade i 2 olika lag. Efter att man hade gått sin runda med ärtpåsen så växlade man över till sin lagkompis. Barnen var bra både på att balansera och på att samarbete, samt ta instruktioner!


I samlingen före maten gick vi i vanlig ordning igenom vilken dag och månad det är, samt hur många barn vi är här och vilka som är hemma. Vi hade även en liten "teckningsutfrågning". Vi har nämligen hittat ett 20tal teckningar utan namn på som vi efterlyser de olika ägarna till   . Som ni kanske har märkt så har vi en grupp som är väldigt förtjust i alla olika typer av skapande verksamhet.  


Till lunch idag fick vi tacofisk med ris och grönsaker till. Efter maten var det läsvila och därefter utgång.


                 

Av Grodan - 16 november 2015 13:14

Idag på grodan var det utgång direkt efter frukost. Humlans personal skulle ha planering och då är deras barn ute med oss grodor. Det går så bra så och våra grodor är verkligen måna om humlanbarnen och väldigt omtänksamma. Härligt att se! Så hela förmiddagen spenderades ute. Det blev en hel del bygglek med de stora byggklossarna. Dessa är väldigt populära. Blev också en del bandy, samt lite bygglek i sandlådan. 


Till lunch idag fick vi köttbullar och pasta, vilket uppskattades mycket väl hos de flesta av barnen. Efter lunchen var det läsvila. Idag läste vi en bok som heter Prinsessans rockband. Den handlade kort och gott om en prinsessa som startade upp ett rockband ihop med sina vänner - prinsen, skelettet, draken och trollkarlen. Med till boken fanns också en skiva med lite låtar från prinsessan och hennes band. Denna ville självklart några av barnen lyssna på efter läsningen   . Efter läsvilan så valde vi att stanna kvar inne, vi hade ju trots allt varit ute hela förmiddagen så nu var barnen sugna på lite inneaktiviteter.       



Väldigt fina och rejäla byggen fick vi se prov på under vår utevistelse    


Några av barnen spelade bandy. Då fick även fjärilsbarnen vara med såklart         



Efter lunchen stannade vi kvar inne. Då passade Joel på att dra igång staflimålning med de barnen som var sugna på det   

                   

Av Grodan - 13 november 2015 16:16

Idag har vi på förmiddagen haft sångsamling med alla barnen, sedan trotsade vi vädret och gick ut för att leka i regnet. Under mellannålet öppnade sig himlen och regnet öste ner. Trevlig Helg!!  
 

Av Grodan - 12 november 2015 14:17

Vilken tur vi hade att ovädret drog förbi över natten. Vi har sluppit att få regn på oss och vädret har bara blivit bättre och bättre under dagen. Vi gick till mulleplatsen idag. Barnen fick göra en aktivitet där vi hade hängt ut plastfickor med olika saker i från skogen i olika antal. Vi delade in barnen i grupper som sen fick gå en liten bana och titta på vad som fans i plastfickorna. Det gällde sen att komma ihåg och samla in samma saker i samma antal. En riktigt klurig och utmanande uppgift som tog en stund att göra. Barnen har blivit väldigt duktiga på att fundera på varför vi gör de övningar vi gör. Idag fick vi förslag som att det var bra för minnet, hjärngympa, samarbete, matte,träna musklerna.

Stämmer bra in på vad vi tänkte tycker vi. Nu skiner solen så vi fortsätter vår utedag med mellanmål ute också. Förhoppningsvis slipper vi magsjukebacillerna när vi håller oss på utsidan.

          

Av Grodan - 11 november 2015 15:22


På förmiddagen var vi i skogen bakom skolan. Det var jättekul för vi träffade några av våra "gamla" Grodor och då var dom också med i lekarna. Det var robotlek, spionlek och dinosaurier i skogen idag. Till lunch var det fisk, det var lite blandat hur omtyckt det var. Barnen uttrycker det så fint: - detta var inte i min smak!!

Eftermiddagen är vi inne och vi är ständigt förundrade över hur bra våra barn grupperar sig i olika rum och aktiviteter.

Fantasin flödar och alla är med.....härligt!! Filmprojekten pågår också....


             



Av Grodan - 10 november 2015 13:02

Idag på grodan stannade vi kvar inne efter frukost. Det blev en hel del aktivitet inne i vår atelje. Samt en hel del bygglek med diverse olika material, några byggde med duplo, några med våra nya magneter och några med lego. Det är helt klart en väldigt bygglad grupp vi har    Det ser ni om inte annat på alla fina konstverk de sparar på hyllorna.


Vid halv 11 var det dags att gå till gympan. Först hade vi uppvärmning. Det var följa John efter Mattias. Det blev hopp och spring, armhävningar, knäböj, burpees mm. Efter några minuter var vi alla redigt varma i kläderna   . Då var det dags för dagens aktivitet - Hinderbana. Den bestod bland annat av en kryptunnel, balansgång, hopp över hinder och hopp på trapets. Se själva på bilderna nedan.

Barnen var jätteduktiga och klarade detta galant. De tycktes uppskatta den väl för de var inte allt för glada när det var dags att plocka ihop   . I vanlig ordning avslutade vi gympan med lite avslappning till musik.


Till lunch idag fick vi köttfärslimpa med potatis och efter lunchen var det läsvila och lite fri lek inne innan det var dags för utgång. Efter att ha spenderat hela förmiddagen inomhus var vi nog alla i behov av lite friks luft!


                     

     

Av Grodan - 9 november 2015 13:04

Idag på förmiddagen hade vi på grodan planering och humlans personal hjälpte oss med våra barn ute. Vi diskuterade bland annat hur vi ska gå vidare med vårt målområde, vad blir nästa steg osv. Den senaste aktionen vi börjat göra knuten till vårt målområde är ju våra filmer på ipaden. Där får barnen möjlighet att själva vara med och bestämma handling, koreografi, gestaltning, om de vill vara med och delta etc. Vi ser detta som ett bra tillfälle att få arbeta med drama i gruppen. Vi har också märkt att när vi gör denna typ av aktiviteter så främjar det och stärker gruppkänslan en hel del. Detta är något som vi gör tillsammans. Är ni intresserade av att se någon av dessa filmer är det bara att säga till, de finns på ipaden.


På föräldramötet bestämde vi att vi skulle ha vårt luciafirande på grodan måndagen den 14 december. Vi bestämde ingen exakt tid utan skulle återkomma med detta. Idag bestämde vi att vi börjar kl 17.30 Det står även uppskrivet på tavlan i hallen. Medtag egen fikakorg så bjuder vi och barnen på skönsång      


Före lunch hade vi samling i vanlig ordning. I slutet på samlingen ville barnen ha sångsamling, SJÄLVA och visst, det kunde de väl få ha. Det skötte detta jättebra och vi var riktigt imponerande!

Till lunch idag fick vi korvstroganof och pasta och efter maten var det massage. Därefter valde vi att stanna kvar inne för lite fria aktiviteter.




Några bilder från barnens egna sångsamling. Jag minns inte om det var dansa lilla nallebjörn eller huvud, axlar, knä och tår , men någon form av rörelsesång där man var tvungen att stå upp var det i alla fall        

Av Grodan - 6 november 2015 15:57

Idag har vi fortsatt med vårt filmande, barnen får vara me och göra filmer, bestämma handlingen och Mattias regiserar! Det blev en hissnande upptäcksfärd på gården! Ha en trevlig helg!



 

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards