flodagrodan

Alla inlägg under maj 2015

Av Grodan - 13 maj 2015 15:20

Idag på förmiddagen var det planering för humlans personal, vilket innebar att vi fick hjälpas åt med humlans barn ute. Det var en väldigt regning förmiddag vilket resulterade i att det blev en hel del vattenlek och mycket blöta kläder. Ingen var särskilt sugen på att gå ut igen så det fick bli en eftermiddag inne. Det blev bland annat lite stafflimålning, legobyggande, dans och röris i matterummet samt en hel del byggande med kulbanan. Det är verkligen kul att se hur kreativa barn vi har här på grodan, väldigt häftiga och fantasifulla kulbanor vi får se prov på.


Anita har semester idag och vi har haft en jätteduktig tjej som heter Mikaela här. Till alla er som inte kommer på fredag önskar vi en trevlig helg!!!


             



Av Grodan - 12 maj 2015 13:07

Idag är det tisdag och således lika med gympa på grodan. Idag var det återigen ett av barnen som fick ansvaret att hålla i "lektionen". Först blev det dansstopp och därefter slajmjage. Om inte jag minns helt fel så var det just dessa aktiviteter som valdes förra gången ett av barnen höll i gympan. De tycks uppenbarligen vara populära   


           

Av Grodan - 11 maj 2015 13:30

Idag efter frukosten var det som vanligt valfria aktiviteter som gällde. Det blev lite blandat, några byggde med lego, några byggde och lekte med kulbana, ett gäng pysslade och några byggde bondgård/djurpark med kapplastavarna. Barnen var verkligen inne i sina aktiviteter och det var riktigt lungt här inne. Vid 10 tiden ville några gå ut så då hängde Nury med de ut, medans Mattias och Eva stannade kvar inne. Vi fortsatte bland annat med vår aktivitet att låta barnen få måla en egen saga. Nu var den en av pojkarnas tur. Verkligen kul att se vilken fantastisk inlevelse och fantasi de tar sig an denna uppgift med. 


Till lunchen idag fick vi korvstroganof och ris, vilket var superpopulärt hos barnen! Efter lunchen hade vi massage i vanlig ordning på måndagar och efter detta gick vi ut allesammans. Först blev det lite blandad lek på gården och sedan så lämnade vi gården för att gå upp till skolskogen och leka där. Härligt att vårvädret har kommit hit också, det tackar vi för      


   


Idag började vårt nya, eller ska jag säga nygamla, grodanbarn hos oss. Fjärilen ska skola in ett nytt barn och då passar vi på att flytta över denna goa tjej till grodan redan nu   

           




   

Av Grodan - 8 maj 2015 15:17

Idag på förmiddagen hade vi planer på att gå på en promenad, antingen till skogen eller till någon lekplats. Men barnen satte igång att leka så himla bra direkt efter frukosten så vi valde därför att ändra på planerna lite. Vi ville helt enkelt inte bryta de aktiviteter de så fint satt igång med. Så de blev en förmiddag inomhus för de flesta, ett par av barnen valde dock att gå ut och leka på vår nya gård. I samlingen före lunchen firade vi 2 av våra barn som fyller år idag! En fyllde 4 och en fyllde 6! Det blev paketöppning och födelsedagssånger, såklart på både svenska och engelska   


Till lunch fick vi chickennuggets och ris och till efterrätt blev det pinnglass, mums...   

Efter maten gick vi ut nästan direkt. Vi lekte först lite på gården, sen tog vi en sväng upp till skolskogen och lekte där.


Trevlig helg allesammans!  



En av pojkarna målade en egensaga. Det var en läskig historia om en båt som träffades av både blixtrar och stenskott från en vulkan vilket gjorde att den till slut sjönk.

       



Av Grodan - 7 maj 2015 15:37

Idag var vi faktiskt ganska nöjda med att det inte hade kommit någon utflyktsmat. Regnet har verkligen stundom öst ner. Emellan ösregnt sken solen så vi fick lite av allt. Vi kom iväg lite sent till skogen men vi hann ändå med att leka lite fritt och göra en aktivitet. Vi lekte hitta kortet, en lek vi lekt många gånger förut och som alla är bekanta med men som alltid är uppskattad. Vi gömmer kort i skogen och sen får barnen en dublett av något kort och så gäller det att hitta sin bild. Det brukar oftast sluta med att alla springer runt och letar efter ett kort som inte är hittat och som vi glömt var vi gömt någonstans. Roligt har vi i alla fall.  De nya torkrummen verkar fungera fint. Det tog en liten stund innan vi fattade hur vi skulle få på fläkten men nu går den på om än på lite varierande tider. Eftermiddagen har vi spenderat inne med lego, garnbollstillverkning, kulbana, pyssel, ritande och dans. Imorgon hoppas vi att det blir lite mera uppehåll i regnandet.

Av Grodan - 6 maj 2015 13:37


Idag var det vi på Grodan som hade vår planering. Vi pratade bland annat om de rutiner som vi har när vi ska nerför trappan. Vi är noga med att alla går på ett led, håller i räcket och alltid går tillsammans med vuxen.  Barnen var ute på gården och lekte hela förmiddagen. Vi har en storebror här idag, han gör prao hos oss. Jättekul tycker vi alla!! Till lunch fick vi nybakat bröd och broccolisoppa, väldigt gott! Vi fick ostskivor till brödet...vid ett av borden så var det 1 ostskiva kvar. Då delade en av flickorna den så det blev 1 bit var till de 5 barn som ville ha! Matte och omtänksamhet!! Nu på eftermiddagen är det lek och pyssel inne....


                 



Av Grodan - 5 maj 2015 13:06

 Idag efter frukost var det som vanligt fritt val vad man ville göra. 5 stycken ville gå ut, några ville leka familj i hemvrån och en hel drös ville göra garnbollar. Detta har blivit senaste trenden på grodan   . Efter en stund ville ytterligare 5 barn gå ut. Spännande och roligt att leka på nya gården!

Idag har vi inte varit iväg på gympa då skolan behövde få nyttja rörelserummet. Istället flyttade vi undan matbordet i vårt stora rum och hade röris där. Det gick så bra så   . Vi har även haft sällskap av ett fjärilsbarn här idag. Hon ska börja hos oss nästa vecka så vi börjar därför lite smått att skola över henne.


             

Av Grodan - 4 maj 2015 13:11

Så var vi då tillbaks på förskolan igen efter långhelgen som varit. Hoppas alla haft en bra helg och en härlig valborg. Nu har vi ju då firat in vårens ankomst, men det kan man ju inte direkt säga märks på vädret. Känns faktiskt mer som höst ute    Idag på grodan var vi som vanligt inne en liten stund efter frukosten innan vi gick ut för att leka. Vi tog bland annat fram cyklarna och lekte på baksidan av våran nya fina gård. Den sidan där rutchkanan finns. Anita och Nury var på möte på förmiddagen med planeringsgruppen inför invigningsfesten. Det planeraras för fullt nu, så det blir säkert en riktigt toppenfest    I samlingen idag före maten pratade vi en del om att retas och hur man känner när någon retar en. En pojke berättade att när hans pappa gick i skolan så retade några barn honom för att han hade stora öran. Vi pratade med barnen om detta. Hur tror ni han kände när någon sa så till honom? Barnen hade som vanligt många kloka tankar. Vi kom fram till att ingen tycker det är kul att få höra sådana kommentarer. Att alla ser olika ut och att man måste tänka till innan man pratar. Att man inte ska säga saker som kan såra någon.


Till lunchen idag fick vi köttfärssås och spagetti, en ständig favorit hos barnen. Efter lunchen hade vi lite blandade önskemål, några ville att vi skulle läsa och några ville att vi skulle ha massage. Vi röstade och massagen vann över läsningen med 10 röster mot 7. Efter massagen stannade vi kvar inne. Barnen delade själva upp sig ganska bra. Några var och hade röris i matterummet, några lekte familj i hemvrån, ett par stycken var i ateljen och målade/pysslade och några spelade finns i sjön.    

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards