flodagrodan

Alla inlägg den 4 maj 2015

Av Grodan - 4 maj 2015 13:11

Så var vi då tillbaks på förskolan igen efter långhelgen som varit. Hoppas alla haft en bra helg och en härlig valborg. Nu har vi ju då firat in vårens ankomst, men det kan man ju inte direkt säga märks på vädret. Känns faktiskt mer som höst ute    Idag på grodan var vi som vanligt inne en liten stund efter frukosten innan vi gick ut för att leka. Vi tog bland annat fram cyklarna och lekte på baksidan av våran nya fina gård. Den sidan där rutchkanan finns. Anita och Nury var på möte på förmiddagen med planeringsgruppen inför invigningsfesten. Det planeraras för fullt nu, så det blir säkert en riktigt toppenfest    I samlingen idag före maten pratade vi en del om att retas och hur man känner när någon retar en. En pojke berättade att när hans pappa gick i skolan så retade några barn honom för att han hade stora öran. Vi pratade med barnen om detta. Hur tror ni han kände när någon sa så till honom? Barnen hade som vanligt många kloka tankar. Vi kom fram till att ingen tycker det är kul att få höra sådana kommentarer. Att alla ser olika ut och att man måste tänka till innan man pratar. Att man inte ska säga saker som kan såra någon.


Till lunchen idag fick vi köttfärssås och spagetti, en ständig favorit hos barnen. Efter lunchen hade vi lite blandade önskemål, några ville att vi skulle läsa och några ville att vi skulle ha massage. Vi röstade och massagen vann över läsningen med 10 röster mot 7. Efter massagen stannade vi kvar inne. Barnen delade själva upp sig ganska bra. Några var och hade röris i matterummet, några lekte familj i hemvrån, ett par stycken var i ateljen och målade/pysslade och några spelade finns i sjön.    

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards