flodagrodan

Alla inlägg under november 2014

Av Grodan - 6 november 2014 15:30

Första dagen som det nästan känns som vinter. Vi har varit i skogen igen, det var ju några veckor sen nu. Alla samlade tre pinnar var och sen såg vi vilka bokstäver man kunde skriva med tre pinnar. Det var ganska många kom vi kom på. Vi eldade och åt hamburgare. Några lekte ett, två ,tre rött ljus, några lekte vid bäcken och slängde i pinnar för att se hur långt de drev med strömmen. En del barn tyckte det var lite kallt idag så vi märker att det viktigt att ha ordentligt med varma kläder när vi är ute länge. Skönt att ha elden att värma sig vid. Eftersom det var några som var frusna gick vi in när vi kom hem och har varit inne och lekt under eftermiddagen.  

Av Grodan - 5 november 2014 13:57


Det blev en riktig långpromenad idag. Vi tog med lite gammalt bröd från frysen och gjorde fåglarna glada nere vid

Sävelången. Det märks verkligen att våra barn har tränat sig att gå långt...dom knatar på utan att klaga.

Vi fick rotfruktsgratäng till lunch..kommentarerna var -  vi älskar inte detta!! Alltså inte så där väldigt populärt!

En av våra flickor hade med sig en bok hemifrån och då ville barnen att vi skulle läsa den så klart. Det var dom klassiska sagorna om Askungen och Vargen o killingarna. Nu i eftermiddag är det innelek. Spelar spel, bygger med kulbanan, leker med mjuka kuddarna. Samt lite pyssel som vanligt!

       

Av Grodan - 4 november 2014 13:13

Idag stannade vi likt igår inne på förmiddagen och lekte. Blev en hel del pärlande och pysslande bland annat. Vid halv 11 var det dags för gympa i skolans rörelserum som vanligt på tisdagarna. Idag var det balansbana som aktivitet. Barnen var som vanligt duktiga och man märker att de gillar dessa tillfällen. I samlingen före lunch berättade ett av barnen om hur Bosse hade haft det hemma hos henne i helgen. Bland annat hade de vart och ätit hamburgare på max. Bosse åt en halv hamburgare   Han fick även träffa och umgås med hennes andra gossedjur.


Till lunch fick vi köttsoppa och efter lunchen hade vi läsvila. Efter en lång förmiddag inne var det nu dags för att ta på oss och gå ut. Ute blev det en hel del vattenlek men även lite jage såklart    


               

Av Grodan - 3 november 2014 13:18

Idag på grodan valde vi att spendera hela förmiddagen inomhus. Dels för att det ösregnade till och från, men framförallt för att vi vid halv 11 tiden skulle fira Nury som fyllt 50 år i helgen. Först var det fri lek där det blev en hel del pysslande. Barnen tar ju numera fram papper, pennor, brev, korkar, lim mm mm och pysslar själva efter egen ide. Verkligen roligt att se hur kreativa många i gruppen är. Efter en stunds egen lek så var det dags för röris för de som ville och var sugna på det. 13 av 18 barn valde röris och 5 valde att fortsätta med det de höll på med. Efter rörisen tog vi fram flaskfärg och alla som ville fick måla. Vid halv 11 kom alla de andra avdelningarna sjungandes in på grodan för att fira Nury. Även vår rektor var här och deltog i firandet och delade ut present och blomma.


Idag har vi även hjälpt fjärilen en hel del. Tinna har varit ensam där, då både Annika och Saralisa är hemma och är sjuka. Inga vikarier har det gått att få tag på heller, det är tydligen bristvara på detta nu. Så vi har haft 3 fjärilar hos oss idag.


     


 

ANITA SPEJAR LITE NYFIKET PÅ VAD DET EGENTLIGEN ÄR SOM NURY FÅR I PRESENT AV REKTORN   

   

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards