flodagrodan

Alla inlägg under november 2014

Av Grodan - 18 november 2014 13:00

Idag har vi fortsatt på hälsoveckan med massage och fotbad. Jättemysigt!  Man märker att barnen har blivit större och uppskattar detta på ett helt annat sätt nu än när de var små, det är en helt annan ro nu. Förut var det vi som fick be de om att sitta kvar, nu var det de som sa till oss att vi inte skulle sluta, utan fortsätta, för det var så skönt 


                   



I samlingen före lunch hade vi återigen ett födelsedagsbarn som vi firade med sång och paket.


     


Efter lunchen var det dags för samling. Idag höll vårat födelsedagsbarn i samlingen. Han hade haft hemma Bosse över helgen och berätta, samt visade för oss hur Bosse hade haft det i helgen och vad de hade gjort för roligt tillsammans. Mycket skoj hade det blir, 2 kalas till exempel.


     

Av Grodan - 17 november 2014 13:09

Idag startade vi igång höstens hälsovecka på grodan. Varje termin har vi ju som ni säkert minns en hälsovecka. Under denna veckan fokuserar vi extra mycket på hälsa och välmående. Vi springer höstloppet, har fotbad och massage, gör hinderbana och allmänt rör på våra kroppar extra mycket. Vi talar dessutom med barnen om hälsa. Vad är hälsa? När mår ni bra? Vad händer i kroppen när man idrottar? Är några av frågorna vi samtalar kring. I förskolans läroplan (lpfö98) står att vi i förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande.


Dagens aktivitet på hälsoveckan var höstloppet. Vi gjorde uppvärmning på gården där vi förberedde våra kroppar för loppet vi skulle genomföra. Viktigt med uppvärmning så man inte drar på sig någon sträckning eller får ont. Sedan sprang vi slingan som gick runt hela skolgården. Väl i mål välkomnades man med medalj, dricka och frukt. Barnen var jätteduktiga!

I samlingen före lunchen firade vi en av våra gossar som fyllt år i helgen. Men detta vet ni säkert redan om, vi har nämligen hört ryktas om ett jättekalas som ägde rum igår. Många glada barn som hade mycket av berätta om detta   


Efter lunchen var det massage i vanlig ordning på måndagarna. Efter detta var det innelek som gällde. Några lekte med kuddar, några målade (pysslade) med flaskfärg, några ritade och en del spelade ett roligt bokstavspel på datorn.



Lite bilder från dagen. Dock inga från springloppet. Det syntes barn från de andra avdelningarna på dessa bilder, därför har vi avstått från att lägga ut dessa på bloggen. Men finns att se i vår fotoram för den som vill  

 

         



Här spelar några av barnen ett bokstavsspel på datorn. Man får träna sig på att para ihop stor och liten bokstav.

       

Av Grodan - 14 november 2014 16:20

Idag har vi varit ute hela förmiddagen och till att passa nyckelpigan och humlans barn medans de har haft planering. I samlingen före lunch tränade vi på lite julsånger, det är ju faktiskt inte så himla långt kvar nu tills vi ska ha vårat luciafirande, tiden går fort... Efter lunchen hade vi läsvila. Barnen fick rösta mellan 2 böcker, "den stora fiskboken" och "grodan är rädd".  Det blev 17 röster på fiskboken och 1 (Mattias) på grodan är rädd. Så vi fick läsa fiskboken helt enkelt  På eftermiddagen valde vi att stanna inne idag efter att ha varit ute hela dagen igår. Vi har bland annat börjat lite smått med julpyssel, kika gärna på väggen i tamburen så får ni se.


         

Av Grodan - 13 november 2014 15:47

En lång härlig utedag blev det idag. Vi gick till Mulleplatsen som vanligt. Idag hade vi ett barn i gruppen som fyllde år så nu har vi provat att fira födelsedag i skogen också och det gick bra. Vi hittade en bra sten som vi kunde använda som tron till vår jubilar och vi andra sjöng och hurrade. Sen hade vi en stunds fri lek medans vi tände elden och lagade pytt i panna. Många har hittat ett favoritställe i skogen dit de gärna går och leker.Den fria leken fortsatte efter lunch och sen tog vi lite frukt. Efter frukten gjorde vi en aktivitet där barnen tränade form, artkunskap, begrepp, mängd och höger och vänster. Alla var som vanligt duktiga och klarade sitt uppdrag bra. Sen ville några barn leka "ett två tre rött ljus" så då gjorde vi det en stund. Vi stannade länge i skogen idag och var inte hemma förrän klockan var kvart över två. Då tyckte vi inte det var någon idé att gå in så vi tog ut mellanmålet också. Ingen har klagat på att de har frusit idag och alla verkar nöjda och gott trötta.t p 

Av Grodan - 12 november 2014 15:23

Idag var det så fint väder på förmiddagen så vi bestämde oss för en skogspromenad. Nu gick vi till skogen vid Häst-

tjärn. Vi tror att den heter så..! Det blev en riktigt lång promenad och vi var tillbaka på Grodan vid halv 12. Då var alla såå hungriga och törstiga! Efter lunch och högläsning så har det varit full aktivitet inne. Bygge med stora kuddarna, jobbat i sina nya böcker där man skriver siffror, bowling, pärlat halsband och Yatsy spel. Sen sjunger vi julsånger också...undrar om ni har märkt det hemma??

           

Av Grodan - 11 november 2014 13:01

Idag på grodan har vi lekt inne på förmiddagen. Mycket spelande blev det, både plockepinn, fia med knuff och Yatzy spelades det. Självklart lite kuddlek och pärlande i vanlig ordning också   Sen som alltid på tisdagarna har vi gått till rörelserummet. Idag gjorde vi barnyoga, vilket barnen verkade uppskatta, de var jätteduktiga! Vi hann även med att leka en lek som heter Aj, aj, kapten!. Fråga barnen om ni veta mer om hur man leker denna lek, den gillar den nämligen väldigt mycket.


I samlingen före lunchen har vi börjat repetera julsånger lite smått, det börjar ju nalka mot jul... Till lunch idag fick vi skinkfrestelse, vilket var rätt så populärt hos barnen. Efter lunchen läste Anita en bok om en tupp och fyra hönor. Tuppen ville bestämma allt och hönorna bara lydde. Men en dag hade de fått nog och bestämde sig för att det måste bli rättvist. En intressant bok med en lite djupare botten vilket ledde till bra samtal med barnen. Efter läsvilan så var det dags att ta på oss för att gå ut, vi var alla nu rätt sugna på det efter att ha spenderat förmiddagen inomhus.


       

Av Grodan - 10 november 2014 13:10

Idag på grodan har vi Ingbritt som vikarie då Nury är hemma och är sjuk. Krya på dig säger vi till Nury och hoppas på att hon kommer imorgon.


Efter frukosten idag stannade vi inne och lekte en stund. Barnen var leksugna efter helgen, det märktes. Vid halv 10 tiden var det dags för röris. Som vanligt på senare tid var det eget val om man ville vara med på rörisen eller fortsätta leka i de andra rummen. Nästan alla i gruppen valde att vara med på rörisen. Det är ungefär så det brukar vara. Det är en barngrupp som gillar att hålla igång och röra på sig och som har en positiv inställning till det mesta. Imorgon går vi till gympan, det brukar också vara väldigt uppskattat. Efter rörisen var det fruktstund i vanlig ordning, viktigt att få i sig ny energi efter att man har idrottat, det vet barnen   Efter frukstunden gick vi ut allesammans för att leka i regnet.


I samlingen före lunch redogjorde en av pojkarna för hur Bosse hade haft det i helgen. Man kan lugnt säga att Bosse blir bortskämd med allt roligt han får vara med om... Till lunch fick vi köttfärssås och spagetti, alltid lika populärt hos barnen. Efter lunchen hade vi som vanligt på måndagar massage innan det var dags för lite fria aktiviteter inne.


   

Av Grodan - 7 november 2014 14:07

Idag på förmiddagen var det som vanligt på fredagar planering. Idag var det grodan och fjärilens tur. Vi har bland annat uppdaterad våra namnballonger med nya bilder, tittat på lite saker vi ska beställa till grodan, samt börjat planera för vårt luciatåg. I samlingen före lunchen drog vi dukbarn, samt tamburansvariga för nästa vecka. Vi drog även vem som skulle få ta med sig Bosse hem över helgen. Till lunch fick vi chicken nuggets, behöver jag ens nämna att det var populärt hos barnen   Eftersom att barnen hade spenderat hela förmiddagen utomhus så valde vi att stanna kvar inne efter lunch. Det spelades spel, pärlades, byggdes med kuddar, lektes med kulbanan etc. Kika själva på bilderna nedan.


         

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards