flodagrodan

Alla inlägg under september 2014

Av Grodan - 3 september 2014 15:20

Barnen på grodan är verkligen bra på att leka. Alla är med och barnen väljer vilken lek man vill leka istället för att välja lekkompis. Därför blir det olika lekgrupper både när man leker inne och ute..bra när man kan leka med alla sina kompisar.

I morgon torsdag så är det dags för Kick off hemma hos Anita..ni kommer kanske ihåg att vi hade det förra året också när terminen startade. Vi går från förskolan ca 10 och räknar med att vara tillbaka ca 12.30 Vi ska grilla hamburgare och ha det mysigt!!





Av Grodan - 2 september 2014 12:59

Idag på förmiddagen har vi varit i skolan och haft lite gympa i deras rörelserum. Dagens tema på gympan var balans och vi gick bland annat en balansbana. Efter gympan var det dags för mat. Idag serverades blodpudding och potatisplättar med lingon och keso till. Efter lunchen läste Anita en saga om Hasse och Ludde som byggde en koja. Efter sagan var vi alla rätt sugna på att gå ut och leka i det goa vädret, gäller att passa på nu innan det försvinner igen...


                     

Av Grodan - 1 september 2014 13:27

Idag efter frukost så fick barnen som vanligt helt fritt välja vad de ville göra. Vi arbetar mycket med demokrati på grodan, barns medbestämmande och inflytande. Att barnen ska få känna delaktighet och att de får vara med och bidra och bestämma och forma sin dag på förskolan utefter egna intressen. Förskolans läroplan lägger stor vikt vid barns inflytande och det är något som vi på grodan tagit fasta på. Några ville bygga med lego, några ville rita, en del ville bygga med tågbana och några ville gå ut. En av pojkarna framförde ett önskemål om att ha röris så det hade vi också med de som ville. Runt 10 tiden hade vi kommit ut allesammans. I samlingen före lunch berättade Eva sagan om guldlock med hjälp av lite rekvisita, barnen satt som trollbundna..

Till lunch fick vi pasta med broccolisås och efter lunchen hade vi läsvila. Barnen fick som vanligt ett antal böcker att rösta på. Vi pratade också om att det snart var val i Sverige och att vi vuxna då skulle få gå och rösta på vilka vi tycker ska få bestämma i Sverige. På vem som vi tycker ska bli statsminister. Ett av barnen sa då att han tycker Mattias ska få bestämma, att han ska få bli statsminister   Efter läsvilan var vi alla ganska eniga om att ta och gå ut och passa på och njuta av det goa vädret. Augusti kändes som det regnade bort så nu hoppas vi på ett härligt september!



         

  

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards