flodagrodan

Alla inlägg under september 2014

Av Grodan - 16 september 2014 12:37

Idag har vi på grodan varit inne och lekt nästan hela förmiddagen. Vi har pysslat, spelat spel, byggt med lego, spelat ipad, byggt tågbanor, byggt kojor, pärlat mm. Vi ville nämligen vänta med att gå ut tills efter fotograferingen  Fotograferingen gick jättebra och jag är övertygad om att ni har toppenbilder att vänta er. Till lunch idag fick vi grönsakslassange, väldigt populärt hos barnen, smaka nästan som pizza ju, för att citera ett av barnen. Efter lunch läste Anita en saga om ett gäng flodhästar och sen var vi alla sugna på att gå ut och leka...


               

Av Grodan - 15 september 2014 13:03

Idag efter frukost hade vi röris. Det var helt frivilligt och de barn som inte ville ha vara med på röris fick välja något annat som de ville göra. De flesta ville gå ut. Ute vet jag att de gjorde lite pyssel bland annat. Efter rörisen hade vi lite fruktstund och dricka som vanligt och sedan gick även vi ut för att leka. Vid 10-tiden ringde larmet och det var dags för brandövning. Barnen var jätteduktiga på att samla sig och övningen gick med bravur.  


I samlingen före lunch firade vi en av våra pojkar som fyllde 5år igår, stort grattis! Har varit mycket födelsedagsfirande hos oss på grodan på sistone, men nu blir det lungt på den fronten ett tag. Nu dröjer det tills november innan någon av barnen fyller år. Till lunch serverades det risotto och efter maten hade vi läsvila i vanlig ordning. Efter läsningen frågade vi barnen om vad de var sugna på att göra. De var ganska eniga om att de ville gå ut och leka, så det fick det bli  


             

Av Grodan - 11 september 2014 15:35

Idag var det många barn till frukost på Grodan (16st). För att det inte skall bli för trångt vid borden låter vi några barn sitta vid de lilla bordet själva. Detta innebär också att de får ta ansvar för att hämta sin mat, hålla ordning och duka av. Vi tycker att det har fungerat bra och att barnen växer med ansvaret de får ta och dessutom tycker att det är roligt. 


Efter frukost var det dags att ge sig iväg till skogen. Vi gick till mulleplatsen. Idag gjorde vi en övning där barnen fick träna sin känsel. Vi la något material i deras händer som de höll bakom ryggen och sen fick de lista ut vad det var. Efter det delade vi barnen i par och de fick känna på tre saker vi lagt i en påse. (En sten en pinne och en kotte) Defick sedan hjälpas åt att hitta samma saker i skogen. Alla klarade det galant. Lite lek och frukt hann vi med också innan det var dags att gå hem igen.        

Av Grodan - 10 september 2014 15:42


Idag blev det en lång promenad ner till biblioteket. Barnen är verkligen duktiga när vi går iväg, det är jätteroligt! När vi kom till biblioteket så var alla medvetna om att vi skulle vara lite tysta. Barnen letade bland alla böcker och valde en bok var....fast några smög ner både 2 och 3 böcker. Det var i alla fall tur att vi hade med våran skrinda att dra hem alla böcker i!!   Till lunch fick vi grönsakssoppa, mjuk smörgås var det till. Nury läste en saga på vår lässtund efter maten. Den handlade om några djur som skulle koka soppa till en anka! Det var ju passande saga med tanke på vår lunch idag.....


Nu efter mellanmål så väljer barnen om dom vill leka inne eller ute.....

           

Av Grodan - 9 september 2014 13:30

Idag är det tisdag och således den dagen på veckan som vi går till skolan för att ha lite gympa. Yoga och dansstopp var det som stod på programmet idag. Efter gympan gick vi tillbaka till grodan för att återigen fira ett av barnen som fyllt år! Det blev sång och presentutdelning i vanlig ordning. Till lunch fick vi falukorv och makaroner och efter lunchen bjöd födelsedagsbarnet på glass. Efter läsvilan stannade vi inne ett tag. Blev pärlades, byggdes med lego, spelades spel, vävdes och gjordes loppor bland annat.


               

Av Grodan - 8 september 2014 13:10

Idag på förmiddagen var vi allesammans inne en liten stund efter frukost. Vi fortsatte bland annat med vår vävning. Några lekte i hemvrån, fråga mig inte vad som lektes, försökte observera, men det jag uppfattade var att det var mammor och pappor och hundar och småsyskon som behövde nattas. Sen skulle det byggas koja, en hundkoja Väldigt roligt verkade de ha i alla fall för många goa skratt hördes. Runt 10 tiden städade vi och gick ut allesammans. Ute fortsatta hundleken för somliga, medans andra valde att gunga eller bygga sandslott. I samlingen före lunch firade vi en av våra stora tjejer som fyllt 5 år i helgen! Vi sjung happy birthday och sen så var det presentutdelning. Sen tog faktiskt jubilaren över samlingen och frågade om hon fick berätta en saga idag. Visst gick det bra. Hon berättade sagan om guldlock och björnarna med hjälp av flanokorten och så bra hon berättade, alla barnen lyssnade fokuserat! Det här med att låta barnen få hålla i samlingar är absolut något vi kommer fortsätta med. Ett nyttigt tillfälle att få ta plats och även för att träna sig på att våga prata inför grupp, mycket bra träning inför skolan.  


Till lunch fick vi kassler med ris och efter lunchen hade vi läsvila. Idag läste vi en bok om Nelly Noshörning. Efter detta fick barnen själva välja om de ville vara inne eller ute. Det tog dock inte lång tid förrens alla hade dragit sig ut till det fina vädret.                            

Av Grodan - 5 september 2014 15:28

Idag på förmiddagen var det planering som vanligt på fredagar. Denna gång var det humlan och nyckelpigans tur och grodan och fjärilen hjälptes åt att passa deras barn. Vi var därför ute hela förmiddagen. I samlingen före lunch delade vi ute bamsetidningar till alla barnen, vi har fått dessa specialutgåvor till förskolan, det är ett nummer som har extra fokus på hälsa och miljö. Jättebra läsning. Till lunch fick vi fläskgryta med bulgur och efter lunchen läste vi lite som vanligt. Därefter utgång igen i det goa vädret. Blev bland annat en hel cyklande, grävande, jagelek, gungande och naturligtvis en hel del pärlande. Allt som allt en väldigt härlig dag på grodan!   

Av Grodan - 4 september 2014 13:00

Ja då var det dags för vår Kick off!! Klockan 10 gick vi till Kyrkmossens lekplats. 20 barn är vi idag så det blev ett långt led.....! När vi lekt i en halvtimme så var det tid att gå hem till Anita. Hasse (Anitas man) hade grillat hamburgare som vi åt på altanen. Sen blev det en isglass och därefter lite koll på Anitas hus och papegoja. Hunden Lisa tyckte det var roligt med besök av alla barnen. Vi lekte "kom alla mina kycklingar" innan det var dags att gå hem igen.

               

Ovido - Quiz & Flashcards