flodagrodan

Alla inlägg under maj 2014

Av Grodan - 12 maj 2014 13:25

Idag har vi påbörjat vårens hälsovecka på grodan. På dagens agenda var det vårloppet. Barnen skulle springa en slinga från förskolan upp till Floda portar och sedan tillbaka. När man var färdig fick man medalj för väl genomfört lopp, samt påfyllning av energi i form av frukt och dricka. Barnen var jätteduktiga och väldans vad de kämpade. Imorgon ska vi på utflykt till skogen hela förmiddagen ihop med fjärilen. Vi tar med oss lunchen och äter på utflykten, ska bli jättemysigt   

             




Av Grodan - 9 maj 2014 13:22


Direkt efter frukosten så gick vi ut. Det var planeringsdag för Humlan och Nyckelpigan och då hjälps vi åt med alla barnen ute på gården. Sanden är ju väldigt bra att gräva i nu när det har regnat. Fina sandslott och kakor blev det. Vi tog ut cyklarna också. Vi hade en äggklocka som vi ställde på 10 minuter, sen var det byte av cyklarna...funkade jättebra. Även våra yngsta barn förstod detta system... På fotbollsplanen var det skolbarn som spelade fotboll...spännande att ropa på sina storasyskon och kolla på vad dom gjorde. Uppvärmning mm...

Vi var ute hela förmiddagen och sen var det gott med Pytt i panna till lunch.

Nu har vi innelek....barnen målar och bygger kojor med madrasserna.


Trevlig helg önskar vi på Grodan


             


Av Grodan - 8 maj 2014 12:50


Då var det dags för våran torsdagspromenad! 18 Grodan-barn utrustade med plasthandskar och skräppåsar. Det är ju våran "städ- och skräpplockarvecka". Vi gick en lång promenad och hittade en hel del skräp. Barnen är väldigt uppmärksamma!! På hemvägen passerade vi Anitas pappas hus (han är 91 år). Då stannade vi och pratade med honom också...han höll på att raka sig, men blev väldigt glad över att se så många goa barn!!

En av våra pojkar fyller 5 år idag..Grattis säger vi!! Självklart så sjöng vi för honom ...på engelska!!

Till lunch var det jättegod fisk, alla åt bra!

Efter vi hade haft vår läsvila, så diskuterade vi om hur man är klädd som pojk och flicka. Lite roligt att höra hur barnen tänker!! Kan pojkar ha rosa?? Kan flickor ha en tröja med lastbil på?? Det blev några jaa och några neeej. Men efter diskussioner barnen emellan så kom vi fram till att alla får ha det dom vill! Man får inte heller retas över vad kompisarna har valt för kläder!!


En kul dag på Grodan

           

Av Grodan - 7 maj 2014 14:10

15 barn är vi idag på Grodan och förmiddagen var vi inne. Det blev lite extra spännande eftersom brandlarmet skulle provringas kl 10. Vi hade förvarnat barnen så inte någon blev rädd. Vi gick också in i lekhallen och stängde dörren så inte våra öron skulle ta skada. Det har varit mycket pärlande på pärplattor, lek med vilda djur, affärslek idag.

Några av barnen ville göra blomtavlor....se resultatet i tamburen. Jättesnyggt!!

Igår var Anita i Berghultsskolans förskoleklass. Dels för att vara tillsammans med barnbarnet Jonas, men också för att se vad det är våra Grodanbarn möter när dom börjar skolan. Det var roligt att se att det vi tränar på här under dagarna kommer barnen ha stor "nytta" av när dom börjar skolan. Dels att vi pratar om bokstäver, siffror,  men också att räcka upp handen och vänta på sin tur.

Idag har ni föräldrar fått ett mail ang vår utflykt till Nolhaga!! Ska bli kul att åka på utflykt igen!!

Efter lunch blev det utgång i regnet. Det var VÄLDIGT leriga barn som kom in!! Dom såg ut som små troll...alldeles svarta om händer och även i ansiktet!! Roligt hade dom haft det syntes!!

Torsdag och fredag har Mattias semester. Vi kommer att ha Matilda som vikarie på torsdag och Jeanette på fredag.


Hälsningar från Grodan

Av Grodan - 6 maj 2014 13:17

Idag fick vi pga vädret ändra lite i planerna. Vi hade ju tänkt att ha en riktig utedag idag med skräpplockning på förmiddagen och lunch ute i solen, tji fick vi. Istället öste regnet ner så vi bestämmde oss för att vara inne hela förmiddagen istället. Blev bland annat lite röris i sann tisdagsanda, pyssel, pärlande, legobygge, madrasslekar, etc etc. Vi hade en 10årig tjej från skolan som praoade hos oss idag, Julia, hon hade faktiskt Mattias som fröken när hon gick på nyckelpigan, kul återseende! Barnen tyckte givetvis också det var kul med ett ny kompis att leka med. Till lunch fick vi hamburgare vilket var väldigt populärt och efter lunchen trotsade vi vädret och gick ut för att leka. Det blev i alla fall en liten sväng ute innan vi fick återvända in igen alldeles dyblöta   

Av Grodan - 5 maj 2014 13:04

Idag efter frukosten hade vi tänkt oss att vara inne en stund och ha skapande verksamhet med barnen. Dock hade flertalet av barnen stora önskemål om att gå ut och leka direkt. Vi  gjorde därför som så att de som ville gå ut fick gå ut och de som ville vara inne och ha skapande fick göra det. Majoriteten ville som sagt gå ut och endast 4 (!) barn valde att stanna inne. Men det blev en mysig liten konstellation som var inne och målade staffliteckningar ihop med Nury. Ute fick vi personal hjälp av barnen att städa på gården. Vi har "håll rent" tema på förskolan denna vecka. Vi städade på gården idag och imorgon ska vi ha skräpplockardag och äta lunch ute (om det inte blir ösregn vill säga  ).


                         

Ovido - Quiz & Flashcards