flodagrodan

Alla inlägg under maj 2014

Av Grodan - 20 maj 2014 23:08

Tack alla föräldrar m.fl för en riktigt lyckad sommarfest och ett extra stort tack för de vackra blommorna vi fick. Det har varit en jätterolig termin och superkul att få jobba och umgås med era barn på dagarna, nu ser vi fram emot lika fint väder på nästa veckas utflykt som vi fick ikväll på sommarfesten!   

Av Grodan - 20 maj 2014 12:56

Idag efter frukosten var vi inne en liten stund och hade fri lek. Det spelades spel, pusslades, byggdes kojor mm. Efter en stund satte vi igång och pysslade med de barnen som var ville. Vi gjorde lite fina kransar bland annat som man kanske kan använda på sommarfesten   Runt 10 tiden gick vi ut allesammans. Ute tränade vi bland annat gemensamt på sångerna till sommarfesten, ska bli spännande med uppträdande ikväll... Till lunch fick vi stekt kyckling med ris och currysås till, populärt hos de flesta barnen. Efter lunch läste Jeanette saga med barnen - mumin på äventyr. Jeanette är duktig på att berätta och gör det med inlevelse i såväl röst som kroppsspråk, barnen lyssnade jättebra och man märkte hur de levde sig in i sagan. Efter läsvilan var det innelek en liten stund innan vi åter gick ut igen. Lite mulet nu men vi håller tummarna för att det spricker upp fram tills vi ska ha vår sommarfest.


       

Av Grodan - 19 maj 2014 14:02

Vi här på Grodan har inte fått någon förälder som kan tänka sig att ställa upp och sälja fika under någon av de fyra tiderna som står uppsatta i hallen. Skulle det vara möjligt för någon av er att ställa upp på en av tiderna?

Det handlar om:

sälja efter sången-17.00

17-17.30

17.30-18

18-18.30

lappen sitter uppsatt i hallen!

Vi tackar på förhand och hoppas på en regnfri fest!

Av Grodan - 19 maj 2014 13:13

Idag efter frukosten var det egen lek som gällde. Några ville gå ut, några ville vara inne, skönt när man kan välja   Framåt 10 tiden var vi alla ute. Ute var vädret gott, om än lite kyligt och barnen sysselsatte sig för fullt. Det var cykling, jage, gungande, grävande, målande mm. I samlingen före lunchen övade vi på sommarsångerna, det går bättre och bättre, imorgon gäller det... Till lunchen fick vi flera av barnens favoriträtt, dvs spagetti med köttfärsås. Behöver jag ens nämna att alla åt bra   Efter lunch hade vi läsvila sen gick vi åter ut. Utom 3 av pojkarna som blev lovade att de fick vara inne och bygga klart med sin kulbana.


       



Fina målarböcker fick alla barnen som tack för en väl genomförd skräpplockarvecka!

     



Av Grodan - 16 maj 2014 14:14


Vi avslutar hälsoveckan med hinderbana på lilla gården. Det var jättekul...några av barnen gjorde banan flera gånger!

Kul också att vi är tillsammans hela förskolan, det ger en bra vi-känsla. Så hela förmiddagen var vi ute och det var hungriga barn som kom in för att äta. Vilken tur...det var chicken nuggets!!! Dom försvann fort så vi fick påfyllning från köket!


Efter lunch läste vi en bok som handlade om en pojk som skulle bo på ett fartyg hela sommaren. Det var en av våra flickor som hade med sig den. Sen lekte vi inne i 30 minuter...men SEN UT I SOLEN!!!!! Underbart väder!!


Trevlig, solig helg önskar vi på Grodan

         















Av Grodan - 15 maj 2014 15:04

Idag har vi firat förskolans dag med maskerad, sång och glass    Att få sjunga, skratta och bara må gott är ju verkligen hälsofrämjande.


Lite bilder från dagen

                 

Av Grodan - 14 maj 2014 13:59

Idag har hela förskolan haft röris på gården! Vi hade tur med vädret för när vi kom ut så regnade det inte som det hade gjort tidigare på förmiddagen.

Imorgon på torsdag, är det förskolans dag. Detta firar vi med att de som vill kan klä ut sig och sednare på dagen har vi en gemensam sångsamling på gården. Vi hoppas att vädret som börjar sprida sig nu över gården håller i sig imorgon också1 Det hade ju varit jättehärligt!

Av Grodan - 13 maj 2014 12:42

Idag var det då dags för utflyktdagen på vår hälsovecka. En dag då vi skulle gå ut i skogen tillsammans med fjärilen och leka, ha det allmänt gott, samt äta lunch lite mysigt sådär ute i skogen. Det var med viss skepsis och vånda vi tittade ut genom fönstret före frukosten och såg hur regnet fullkomligt vräkte ner. Hur skulle detta gå? Skulle det ens vara möjligt att äta ut i skogen i sånt här väder? Tack och lov började det spricka upp efter frukosten och regnet började avta så vi bestämde oss för att chansa och tog med pannkakor, packade väskor och vagnar fulla och gav oss iväg på en liten utflykt till hästkärn. Vi klarade oss från regnet och fram till lunchen började även solen att titta fram. Blev en jättelyckad utflykt, det här får vi göra om   


                         

                           

Ovido - Quiz & Flashcards