flodagrodan

Alla inlägg under mars 2014

Av Grodan - 11 mars 2014 13:34

Idag har vi på grodan passat på att ta tillvara på det fina vädret. Större delen av dagen har spenderats ute i solen    Vi har pysslat, cyklat, lekt jage, grävt, gungat, varit på upptäcksjakt med våra förstoringsglas, lekt i klätterställningen mm. Ja, nog faktiskt det mesta som gården har att erbjuda.   Röris har vi också hunnit med, det hade vi i samlingen före lunch.


           

Av Grodan - 10 mars 2014 13:05

Idag har vi vart 15 barn på grodan. Vi skulle bli hela gruppen men som vanligt blev det en del bortfall pga sjukdom. Fler fall av vattkoppor bland annat, denna envisa epedemi. Åttonde barnet på grodan som åker på det nu. Även fler fall av magsjuka.


På förmiddagen var vi inne en stund och lekte. Blev en del legobygge och självklart madrasslekar. Det är stora favoriten för tillfället. Runt halv 10 snåret började vi ta på oss för att gå ut. Vi skulle nämligen fira vår kokerska Dorotea som fyller 45 år idag. Stort grattis! Barnen var jätteduktiga på att sjunga och Dorotea fick blommor av oss alla. Sen stannade vi ute fram till lunch och lekte. Till lunch fick vi currygryta med kyckling och ris till. Väldigt populärt! Efter maten sedvanlig läsvila sen inneaktiviteter. Återigen madrasser som skulle plockas fram   , vi spelade spel, det lektes doktor, byggdes med kulbana, målades, dansades till musik mm.

Av Grodan - 6 mars 2014 15:22

Idag är det torsdag och således = med skogen. Först lekte vi på skolskogen ca 20 min innan vi bestämde oss för att gå på upptäcktsfärd upp genom skogen. Vi gick genom snåriga stigar, krokig mark, berg och stenar. Fick ducka för granar och andra träd och nästan krypa på vissa ställen för att ta oss fram. Jättebra träning för motoriken! Högst upp såg vi ut över stora delar av Floda, jätte grann utsikt var det. Vi såg nybyggerna på ricklehöjden och en av flickorna visade vart hon bodde. Hemvägen gick vi en väg vi aldrig gått förut. Ja, egentligen kan man väl inte ens kalla det väg utan vi fick gå genom fullvuxen skog för att ta oss fram, jätte spännande, verkligen ett äventyr   


I samlingen efter maten flög vi med några flygplan till Finland. Flera av barnen som har släktingar där. Vi pratade om mumintroll, bastu, memma och andra finska företeelser. Vi lärde oss också några ord på finska. Det är verkligen en nyfiken och kunskapshungrig grupp vi har   . Mellan lunchen och mellanmålet stannade vi inne för att leka medans vi efter mellisen tog på oss för att gå ut igen.


Imorgon är det studiedag, glöm inte det!


                             




Av Grodan - 5 mars 2014 13:52


Efter frukosten så fick vi besök av 3 pojkar från skolan. Väldigt spännande och roligt!! Pojkarna läste 3 böcker och våra barn satt i soffan och lyssnade jättebra. Sen stannade pojkarna kvar till klockan 11 och då var det utelek som gällde. Oj vad våra små grodor fick springa och leka jage, kurragömma och kom alla mina kycklingar. Det var trötta barn som satt

vid matbordet och åt lunch. Dom gäspade allihop. Maten idag var inte så där jättepopulär, ( vi tog knäckebröd till.)

Nu är madrasserna framme och några barn leker båt, 4 i rad är också väldigt populärt spel nu. Särskilt när Mattias förlorar..  


Hälsningar från Grodan

Av Grodan - 4 mars 2014 13:18

Idag är Jonna ledig och kommer så vara resten av veckan. Vikarierade för henne idag gjorde en tjej som heter Lina och imorgon kommer Jeanette till oss. Förmiddagen var en ganska så klassisk tisdagsförmiddag med egen lek, samt röris inne, innan vi vid 10 tiden gick ut. Gott väder ute och verkligen vår i luften, härligt! Till lunch fick vi köttsoppa med macka till. Sådär populärt var soppan hos barnen, men de mjuka mackorna tyckte de flesta var smaskens :) På läsvilan efter maten delade vi in oss i 2 grupper. Ibland (idag) läser vi sagor ur ett sagohäfte. Jättebra häfte där det på slutet av varje saga finns några frågor till barnen som rör sagan. Ett bra sätt att se hur barnen lyssnat och hängt med   Efter läsvilan fick barnen välja om de ville vara inne eller ute och leka, de flesta ville gå ut, men några ville vara kvar inne och leka. Skryter återigen om hur duktiga era barn är på att leka, de plockas fram ditten och datten och fantasin verkligen sprudlar   


Passar även på att tacka för de fina pusslerna vi fick av en familj på grodan idag, de var populära =) Tack också för extrakläderna vi fick till skänks igår av en annan familj, sånt är väldigt uppskattat.


         

Av Grodan - 3 mars 2014 12:58

Idag har Eva på humlan bytt plats med Nury. Så vi har fått ha Eva på grodan hela långa dan  

Måndagar brukar ju vi på grodan ha extra fokus på skapande verksamhet. Idag tog vi fram penslar och flaskfärg och skapade fritt. Jättefina målningar blev det. Extra roligt är att man nu på senare tid kunnat skilja en så stor utveckling i barnen sätt att måla. Tidigare vispades det mest runt och blandades hej vilt. Nu är de väldigt noga och koncentrerade, torkar av penseln för att inte blanda färger och målar figurer, blommor, skriver namn, siffor, bokstäver etc.

När man fann sig vara klar med målandet fick man ta på sig för att gå ut och leka. Ute blev det en hel del cyklande bland annat. Till lunch fick vi spagetti med skinksås och efter lunchen hade vi läsvila sen innelek. Man märker att flera av barnen börjat på gymnastik, det är mycket kullerbyttor och dylikt nu  


Passar på påminna om studiedagen nu på fredag, då förskolan är stängd.

Sen en annan sak. Såg att besökarantalet för bloggen var rekordlågt under februarimånad. Börjar intresset avta? Är det något ni vill att vi ska göra annorlunda med bloggen. Kom gärna med tips och ideér, vi är mottagliga för alla förslag :)  

                   

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards