flodagrodan

Alla inlägg under mars 2014

Av Grodan - 20 mars 2014 15:44

Matematik - sortera

 
Att sortera är matematik, när barn sorterar lär de sig grundläggande matematik som de senare har nytta av när de börjar jobba med mer avancerad matematik såsom statistik. Att sortera kan man göra på många olika sätt, här nedan sorterar vi skräpet vi slänger. Barnen har blivit jätteduktiga på det och flera vet nu precis vad som ska slängas var. Flera känner nu själva efter vad det kan vara för material, om det är plast eller kartong t ex och slänger därefter.
 
         
Av Grodan - 20 mars 2014 12:11


Vi är 11 barn idag och som vanligt på torsdagar, så gick vi till skogen. Det blev en härlig skogsutflykt och som en av pojkarna sa: Det är härligt med frisk luft!! Vi gick till skogen där vi hade vår naturruta, det är väldigt fint där med massor av grön mossa. Mattias tog med 4 av barnen och utforskade lite extra...dom hittade en väg som vi ska pröva en annan dag!! Fisk blev det till lunch och nu är det läsning!! Mattias läser "Snövit"....med stor inlevelse..  


Tyvärr så fortsätter vinterkräksjukan!! Vissa barn har fått om den både 3 och 4 gånger. Vi är noga med handtvätt, handsprit och spritar bord, handtag mm. Det kan vara bra om ni föräldrar tar hem barnens kläder, extrakläder i lådorna, så dessa får en tvätt. Allt för att vi ska bli av med viruset. Byt kläder och tvätta händerna när ni kommer hem!! Vi behöver väl inte påminna  mer om 48 timmarsreglen. Alltså MINST 48 timmar efter barnet är friskt!!( Några barn har kräkts igen efter 48 timmar). Nu hoppas vi verkligen att alla blir friska och att bacillerna blåser bort med vårvindarna!!          



Av Grodan - 19 mars 2014 13:20

En sån regnig dag vi har haft idag!

Förmiddagen var vi inne och lagom till lunch fick vi besök av vår pojke från avdelningen som legat på sjukhus. Han berättade vad han hade fått för sjukhus och vi fick se när han tog stick i fingret och spruta i magen. Han hade med sig både sin mamma och sin lillasyster som också går på vår avdelning. Barnen blev väldigt imponerade av att han inte sa ett ljud vid de olika sticken.

Efter lunch trotsade vi det dåliga vädret och gick ut ialla fall men innan dess hade vi sagoläsning ur en bok som en

annan av våra pojkar hade med sig hemifrån; Nalle Puh och den blåsiga dagen.

Vi hann dessutom med att både spela spel och lbarnen hann leka sin nya favvolek; med madrasserna inne i lekhallen. Det byggs kojor och hemliga gångar med dessa.

   

Av Grodan - 18 mars 2014 12:59

Idag spenderade vi förmiddagen inne på grodan. Elias från skolan gjorde oss sällskap, han brukar ju vara hos oss ibland på tisdagar. Vi byggde med lego, spelade spel och lekte med madrasserna bland annat. Sen hade Jonna samling. Hon hade med sig en ekorre till samlingen som hon "hittat". Barnen fick först ge förslag på vad ekorren skulle heta, sen fick man rösta på förslagen. Kito blev namnet som röstades fram. Jonna berättade att Kitos hade klättrat upp på ett stort berg när han var ute på äventyr. Nu behövde han en fallskärm för att ta sig ner. Barnen fick nu i uppdrag att göra var sin fallskärm. Till sin hjälp hade man plastpåsar, saxar, var sin skruv och lite snöre. Barnen var jätte duktiga och framförallt imponerades man över vilket fokus de höll. Ingen tappade suget utan alla kämpade på med sin fallskärm. Jättefina blev de! Kolla bilderna. Efter lunch tog vi på oss direkt för att gå ut. Det regnade fortfarande så riktigt blöta blev vi  


           

Av Grodan - 17 mars 2014 13:09

Idag startade vi veckan återigen med några sjuka. Vi fick vårt nionde fall av vattkoppor på grodan för den här våren, snacka om epidimi. Därutöver lite magsjuka, förkylningar och feber. Nä, nu hoppas vi verkligen på friskare tider snart. Under dagen har vi haft 5 nyckelpigor hos oss. En i personalen på nyckelpigan saknades och alla vikarier på listan var uppbokade. Så vi fick hjälpas åt. Våra grodor tyckte det var roligt med besök och att få lite andra kompisar att leka med. På förmiddagen hade vi lite skapande verksamhet innan vi runt 10 tiden gick ut för att leka. I samlingen före lunch hade Jonna matematik med barnen. De gjorde stapeldiagram av duplo. Varje stapel representerade en siffra. Frågan gällde hur många syskon man hade. 0 - 5 var alternativen. Stapeln som representerade 1 syskon blev ganska överlägset högst. Stapeln för 5 syskon fick bara en duplobit . Efter maten hade vi läsvila sen stannade vi inne fram till mellanmålet och lekte.


                     

Av Grodan - 14 mars 2014 15:32


Planeringsdag för oss på Grodan. Vi fick tid att  kolla på inköp inför påskpysslet samt slutföra en del som vi jobbade med på studiedagen. Barnen var ute hela förmiddagen och Jeanette som vikarierade idag, lärde oss en ny "rapp-sång" före lunch. (Har ni sett min lilla apa.....vad säger du.....aaaoo)   !! Efter lunch så spelade vi med nya kulspelet, ett spel där man får träna både färg och matematik. Barnen är ju också väldigt intresserade av bokstäver och har blivit riktigt duktiga!! Idag blev det så  mycket skratt och bus, när barnen skrev ord som Mattias och Anita skulle läsa....och barnen var helt på det klara vad dom skrev till oss!!     En lång stund med bokstavsträning blev det.....

Efter mellanmål gick vi ut...och då kom ju regnet så klart! Några av barnen valde att gå in efter en stund medans några ville spela fotboll på fotbollsplanen med Mattias.              

Av Grodan - 13 mars 2014 13:04


Idag var det stackars Nury som blev sjuk och fick gå hem efter frukost. Krya på dig säger vi!! Vi hade ingen vikarie idag men i morgon kommer Jeanette kl 7.15 - 13..

Eftersom det är torsdag, så tog vi på de nya reflexvästarna och gick iväg till skogen. Vi valde samma promenad som förra veckan för vi tycker att den ger barnen en sån bra motorisk träning. Det är verkligen "över stock och sten"!!

Vi benämmnde olika träd och buskar..barnen är duktiga på att komma ihåg vad vi tidigare pratat om! Myrorna har vaknat upptäckte vi...det är spännande saker på gång i naturen.

 

- Åhh, den här pumpen måste jag visa min pappa. Han är bra på att laga såna, han har jättemycket verktyg i sitt garage ju, säger en av pojkarna.

   


   

En jättestor sten hittade vi mitt ute i skogen. Hur kan den ha kommit dit måtro?


   






Av Grodan - 12 mars 2014 14:04


Idag var det återigen skolbarn här och läste för oss. Det var uppskattat och våra barn är duktiga på att lyssna.

Efteråt så ville alla gå ut i det fina solskenet. Det är så härligt att slippa regnbyxorna!!!    Det är full fart på cyklarna och barnen ropar till oss: -  Kolla vilka starka ben jag har!!!

Det är också kul att se att våra små Grodor  leker med barnen från andra avdelningarna!!

Efter lunch var det läsning igen och en halvtimme innelek...men sen ut i solen igen!! Nu fixas det för mellanmål ute!!

Ni får gärna se över barnens kläder så att det finns både overall för kyliga dagar och också tunnare överdrag just för dagar som den här.


       


Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards