flodagrodan

Alla inlägg under februari 2014

Av Grodan - 19 februari 2014 13:45


Idag var det aktionsforskning för oss på Grodan mellan kl 8-10. Vi diskuterade våran mittutvärdering samt pratade om hur vi går vidare med vårt målområde. 2 vikarier hade vi men tyvärr så fick den ena gå hem igen eftersom hon fick ont i mage. Fy för denna magsjukan. Hoppas den blåser bort snart. Jonna är sjuk idag också, krya på dig säger vi till henne!!

Barnen lekte, målade, spelade spel och vi lånade in 2 flickor från Nyckelpigan för vi är bara 6 barn idag.

Efter lunch gick vi ut. Det är ju roligt för barnen med vattenpölarna men idag tog vi ut några cyklar. Nu längtar i alla fall jag (Anita) till riktiga våren. Mattias o jag pratade idag om hur trevliga barnen är mot varandra. När en av pojkarna satt och målade så kom en av flickorna och tittade. Hon sa då..- åh vad fint du målar!! Vi uppmärksammade detta såklart och sa att det var trevligt sagt!! Barnen tackar också vid matsituationerna samt hjälper varandra med påklädning när vi ska ut. Knäppa jackor, hämta ner mössa från hyllorna mm. Nu är klockan snart 14 och jag frågade Mattias om dom vill komma in....nääää, dom leker så gott!! blev svaret! Fast snart dags för mellanmål och lite innelek igen!


Hälsningar från glada Grodor. Stora och små    

Av Grodan - 18 februari 2014 13:12

Idag på grodan har vi haft vikarie för Jonna som är hemma och är sjuk. En tjej som heter Matilda har varit hos oss och det har fungerat jättebra. Förmiddagen tänkte vi gått ut på, men valde att vänta tills regnet hade lagt sig. Då regnet aldrig gav med sig blev det en förmiddag inomhus. Utöver en massa massa lek, så hade vi bland annat 2 pass med röris. Först med 10orna, sen med 09orna. Före maten hade vi sångsamling, alltid väldigt uppskattat hos barnen. Till lunch blev det broccolisoppa med bröd och pålägg till. Sådär populärt om man ska vara ärlig. Efter lunchen hade vi hoppats på att regnet skulle ha slutat, det hade det inte, men nu struntade vi i det och tog på oss för att gå ut och leka. Det blev en trevlig, men ack så blöt utevistelse      

Av Grodan - 17 februari 2014 13:09

Nu är vi halvvägs in i februari eller VABruari som man så skämtsamt brukar säga. Idag har telefonen gått varm på morgonen. Det är ögoninflammationer, magsjuka och 4 barn som åkt på vattkoppor. Sammanfattningsvis kan man väl säga att VABruari gör skäl för sitt namn.   Till sist blev vi 12 barn på grodan idag. På förmiddagen hade vi skapande verksamhet. Barnen får nu träna mycket på att klippa bland annat, de får i uppdrag att klippa ut en cirkel, hjärta, triangel etc. Vi försöker för tillfället överlag ha aktiviteter under skapandet där vi utmanar de motoriskt. I förskolans läroplan - lpfö98 står det bland annat att vi i förskolan skall sträva efter att varje barn utvecklar sin  utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning. Detta är bara en av många bitar vi jobbar med dagligen. Vet att jag länkat till den förut, men för den som är intresserad så finns hela vår läroplan att läsa här http://www.skolverket.se/om-skolverket/visa-enskild-publikation?_xurl_=http%3A%2F%2Fwww5.skolverket.se%2Fwtpub%2Fws%2Fskolbok%2Fwpubext%2Ftrycksak%2FRecord%3Fk%3D2442


Vi han på förmiddagen även med att fira en av våra tjejer som fyllt 4 år i helgen! Grattis!

Till lunch fick vi blodpudding och potatisbullar och efter lunchen gick vi ut för att leka. Riktigt gott väder var det ute emellanåt när solen kom fram. Kändes faktiskt som våren är på väg      


              

Av Grodan - 14 februari 2014 13:33


Jag får väl skriva med röd färg idag...på alla hjärtans dag!! 6 barn på Grodan idag...nu börjar vi allt sakna alla kompisarna. Vi fick besök av 4 barn från Humlan, på förmiddagen. Planeringsdag här på förskolan och då hjälps vi ju åt med barnen. Så det blev innelek efter frukosten...sovmadrasserna togs fram och det blev en jättebra koja. Billek och måla med tuschpennor samt legobygge hann vi med. Efter lunch så var det skönt att komma ut i friska luften. Fast det regnade och haglade på oss. Mycket vatten och sand...så ni kan ju gissa hur barnen såg ut när vi skulle gå in.


En riktigt trevlig helg önskar vi på Grodan   

Av Grodan - 13 februari 2014 12:39


Idag är det vab för Nury och ingen vikarie fanns ledig. Som tur är så har vi så superduktiga barn på Grodan, att Anita kunde vara ensam med 7 barn till frukost. Jag (Anita) bad att de skulle vara extrafröknar och hjälpa till. Det funkade kanonbra!! Så det är en liten barngrupp idag också, 9 barn är vi. På förmiddagen så var det flera roliga lekar (som gav oss pedagoger flera goa skratt.) En lek som startade var att skriva brev...och då fick vi göra en brevlåda lite snabbt. Sen utvecklades leken till "brevfestival". Då städades det och fixades det och så plötsligt så skulle det vara en parad.

Nästa lek var melodifestivalen. Då fick vi hitta mikrofoner och kamera. Sen blev det lite sånguppvisning. Bygga lego har vi också gjort samt en hel del målningar med tuschpennorna. Efter lunchen läste vi en bok om dinosaurier. Den boken gav tydligen inspiration          så nu är det full fart med en lek med våra "djur".

Av Grodan - 12 februari 2014 15:46

Ännu en dag med ganska lite barn på grodan (bara 7 st idag). Efter frukost pysslade vi inne en stund innan vi tog på oss för att gå ut en sväng. Vi frågade barnen vart de ville gå och gav dem några alternativ att välja mellan. Barnen röstade 6 mot 1 på att vi skulle gå och leka på kyrkmossens lekplats, så det fick det bli   Vi hade tur med vädret, för det var riktigt gott när vi var ute, men strax efter vi kommit hem igen så kom regnet. Till lunch fick vi minestronesoppa med kyckling, samt bröd till. Resten av dagen tillbringade vi inne. Vi spelade spel, byggde med lego och kapplastavar, pärlade, lekte med bilar, mm mm.


Anita har haft semester idag så vi har haft en vikarie på eftermiddagen som heter Petter. Vi har även haft inne några barn från nyckelpigan eftersom vi själva var så få. Kul för barnen att få lite andra kompisar att leka med och kul för oss att kunna hjälpa till när vi själva har det väldigt lugnt    



Här är lite bilder från dagens kyrkmossentripp. Tyvärr tog batteriet på kameran slut med en gång, dålig tajming. Så det blev inte så många bilder.

       



Av Grodan - 11 februari 2014 14:51

Det märks att det är lovvecka (och sjukdomstider), inte många barn på grodan idag. Bara 12 st. Förmiddagen varvade vi mellan röris och bullbak. Eller rättare sagt muffinsbak. Jätte goda blev de och väldigt uppskattade av barnen. Vi var liksom igår inne hela förmiddagen, men skönt att kunna ha såna dagar ibland. I samlingen före lunch sjöngs det för fullt, era barn är verkligen duktiga på att sjunga! Efter lunchen hoppade vi läsvilan och gick ut direkt. Mycket lek i vatten och gegga blev det.   

Av Grodan - 10 februari 2014 15:13

Idag har vi inte varit så många barn på grodan. 12 st närmare bestämt. Förmiddagen spenderade vi inne med egen lek. Bland annat gjorde vi en egen variant av jenga/tornet fast med kaplastavar. Man skulle dra ut kloss för kloss utan att tornet rasa. Nyttigt träning för både koncentration och motorik. I samlingen före maten firade vi en av våra tjejer som fyllde 4år! Stort grattis! Efter en förmiddag inne så var vi alla sugna på att gå ut och leka i det goa vädret. Eller goa, nja, strax efter vi kommit ut så kom regnet. Dock duggade det mest så det gjorde faktiskt inte så mycket. Ute lekte vi jage, balansgång, inte nudda mark mm.

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards