flodagrodan

Alla inlägg den 19 augusti 2013

Av Grodan - 19 augusti 2013 13:13

Hej allesammans!

I fredags hade vi studiedag och planerade för höstens verksamhet. Vi diskuterade vad vi skulle ha för tema och prioriterat målområde och kom fram till att vårt huvudfokus i år skulle ligga på kultur. Vi vill ge barnen en medvetenhet om att vi har barn. personal och föräldrar från olika länder och kulturer.


Vi vill att barnen ska ha fått en större förståelse för vår värld och de olikheter och likheter som finns. Genom detta arbete vill vi att barnen ska känna gemenskap och få ökat sin självkänsla och sin egen identitet. På detta sätt hoppas vi också att barnen ska få en större förståelse för både varandra och sin omvärld.  På ett lekfullt sätt ska barnen få ta del av olika länder, språk och kulturer.

I verksamheten har vi tänkt prata lite om olika länder, deras flaggor, främmande djur,kanske räkna barnen på olika språk, sjunga sånger på nya språk, läsa böcker som exempelvis handlar om barn från andra länder osv. Upptakten till varför vi valde detta som prioriterat målområde i år, var dels sprunget ur barnens intresse. Vi har som ni säkert känner till 2 barn som talar engelska i barngruppen, detta har ju minst sagt väckt en nyfikenhet hos övriga barn i gruppen att lära sig detta språk. De frågar både här och hemma om vad t ex olika saker heter på engelska   Sen känner vi att det är ett aktuellt ämne att arbeta med, sett till hur samhället numera ser ut. Vi kom fram till att närmare hälften av barnen i vår barngrupp har föräldrar eller släktingar från andra länder, det kan vara en pappa från England, en farfar från Afrika, en mormor från Japan eller en farmor från Finland för att bara nämna några. Detta tycker vi är väldigt trevligt och vill passa på att ta tillvara på.


Arbetet med kultur är också något som betonas både i FN:s barnkonvention och i de nationella läroplanerna för förskola och skola. I läroplanen för förskola, Lpfö98 står det bland annat att förskolan skall sträva efter att varje barn: *Utvecklar sin identitet och känner trygghet i den

*Känner delaktighet i sin egen kultur och utvecklar känsla och respekt för andra kulturer


Vi ser fram emot ett spännade höst tillsammans med era barn   

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards