flodagrodan

Alla inlägg den 13 augusti 2013

Av Grodan - 13 augusti 2013 12:58

Idag blev det till att tillbringa förmiddagen inne. Vi fick besök utav Tage och hans mamma. Tage som har gått på fjärilen innan, men som nu ska börja hos oss på grodan. Mycket hann vi med, bland annat bygga med lego, spela memory, leka familj, måla, klä ut oss mm. Idag höll Jonna i samlingen före maten och det blev som vanligt till att räkna barnen, hur många som är här och vilka som är hemma. Man märker att barnen börjar få upp ett större intresse för matematik och det räknas ditten och datten under dagarna, roligt   


Annars var dagens aktivitet på samlingen kims lek. Ni har säkert gjort den nån gång. Den går ut på  att du lägger ut några föremål på marken och låter barnen titta på dem en stund. Benämn dem också tillsammans. Täck sedan över föremålen med en duk och plocka bort ett av dem. Ta bort duken och låt ett av barnen gissa vilket föremål som

saknas. Variera lekens svårighetsgrad enligt barnens förmåga genom att öka och minska på antalet föremål. I kims lek får vi också in matematik i till exempel form och antal.


Efter maten gick vi ut en sväng och lekte i den goa solen. Regnbyxorna fick åka på då det fortfarande var väldigt blött ute efter förmiddagens regnskur. Men att leka i vattenpölar är alltid populärt. Något som dock inte var lika populärt var när det efter ca 40 minuter kom världens regnskur, himlen bokstavligt talat öppnade sig. Det var kul i si så där 2-3 minuter, sen ville barnen (och vuxna) in i det torra igen. Det fick istället bli lite innemys, där man bland annat fick spela på ipaden en liten stund var och en.   

Presentation

Hej på er!
Denna blogg är till er föräldrar, morföräldrar, syskon och andra nära och kära som har eller känner ett barn på Berghults flygel avdelning Grodan.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards