flodagrodan

Alla inlägg under december 2013

Av Grodan - 9 december 2013 13:16

En bild säger mer än tusen ord sägs det, så därför bjuder vi på lite bilder idag istället    Kan sägas att vi haft en toppendag med pepparkaksbak och härlig lek ute i goa snön.


                                                           

Av Grodan - 6 december 2013 15:45

       

Tillsammans med all snön som "Sven" hade med sig så passade vi på att klä julgranen. Vi gjorde det tillsammans med fjärilen och det var med en väldig iver vi fick ca 10-15 prydnader på samma gren...

Vi hoppas ni kommer att uppleva samma iver hemma när det är dags och vi hoppas på liknande tillstånd hos barnen när vi skall plocka bort dem...

Det var kallt ute idag så utevistelsen var betydligt kortare än vad vi brukar. ungefär 45 min var vi ute innan de första ville gå in för att de frös.

Det var inte så skönt när de kalla vindarna ven i ansiktet.

Till mat var det kalops och ett av barnen var väldigt irriterad på lagerbladen som låg i karrotten ;

"Jag hatar verkligen spenat"

"Men det är ingen spenat det är en krydda som heter lagerblad som man lägger i sån här mat" försökte jag(Jonna)

 "Ja där ser du LÖV, det skall man ha på trän"

Vi har även fått vårt första riktiga "fall" av magsjuka och jag tror ingen av oss vill ha den speciellt långvarig bland vare sig barn eller vuxna. Snälla, respektera vår 48timmarsregel  och låt det gärna gå några timmar extra...  

Ha en jättego decemberhelg!


Av Grodan - 5 december 2013 15:42

   

Såna ungar vi har på Grodan!

Det var tre stolta pedagoger och en stolt vikarie som satt brevid alla Grodanbarnen och och bara njöt av hur bra de skötte sig på plats i ishallen.

Bussresan dit och hem likaså! Era barn gillar verkligen att åka buss, hoppas att ni under jullovet kommer att åka buss nästan varje dag...  

Showen var en timma lång och alla barnen satt som trollbundna och tittade på prinsessor, dinosaurier, cowboys och gudinnor. Lerums konståkningsklubb var otroligt proffsiga!

Ni får idag med er en lapp med en fråga från klubben att låta era barn prova på deras verksamhet. Det var många isprinsessor vi hade med oss på bussen hem kan vi säga.

Vädret har gjort sitt till idag så vi har varit inne på eftermiddagen och det går så himla bra med inneverksamhet. De grupperar sig fint i olika konstellationer och har verkligen jätteroligt.

Gömma nyckeln introducerades här på avdelningen igår och intreset för denna lek fortsatte även idag. Fast de är många som kallar leken för "Kurra nyckeln"   Helt underbart!

Vi har några fall med magsjuka på avdelningen och hoppas att det stannar där..Vi vill verkligen inte få hit den nu såhär innan jul. På torsdagseftermiddagen har vi ju som vana numera, att se lite på något på Youtube. Idag var det Astrid Lindgrens jul vi tittade på. Det var avsnitt från Tjorven, Lotta på Bråkmakargatan och Ronja som ståd på programmet.

Trolltider är, till min stora sorg, väldigt inaktuell......  Men men, jag tvingar mina flickor hemma att titta på den tillsammans med sin mamma. Vi har ju  sett den några gånger, vissa repliker och sångavsnitt sitter som en smäck på 19-åringen...  




Av Grodan - 4 december 2013 13:45


Idag var vi ute direkt efter lunch. Det var regnbyxor o stövlar på, det var många vattenpölar så det blev mycket hoppande och springande i dom. Vi är bara 9 barn idag på Grodan, några är lediga och några sjuka. Kräksjuka/magsjuka på gång, så var noga med handtvätt när barnen kommer hem. Vi ber också att alla ska tänka på 48-timmars regeln, för att förhindra smittspridning i gruppen. Nu efter lunch så blev det mycket flaggbygge med smålegot.

En kommentar som lät rolig: Mattias..kom jag vill göra Madagaskar med dig!! En väldigt lugn eftermiddag har vi, mysigt!!

I morgon åker vi ju till ishallen..som sagt...kom i tid!! Ta varma kläder med/på barnen, det är väldigt kallt i hallen.

Krya på dig säger vi till Jonna som är sjuk idag!!


         

Av Grodan - 3 december 2013 12:53

Idag efter frukosten var det dags för julpyssel ihop med fjärilen. För att det inte skulle bli för mycket barn så valde vi att gå ut med några, dessa fick istället pyssla efter lunch. Man känner att vi änna börjar få in den goa julstämningen på grodan. Det har blivit en hel del julpyssel på sistone och julsångerna repeterar vi på varje dag. Vi har även tittat en del på julvideos på youtube, både sånger och filmer. Snart ska vi också klä granen ihop med fjärilen och nästa vecka blir det pepparkaksbak! Julen är allt en mysig tid   


När man var färdig med pyssel fick man ta på sig och gå ut. Ute byggdes det sandslott, lektes jage, inte nudda mark och balansgång bland annat. Till lunch fick vi broccolisoppa och efter lunchen lite läsvila. Skönt att få samlas och varva ner lite granna. Efter läsvilan var det tid för lite egen lek inne. De barnen som inte pysslade någonting på förmiddagen fick chans till att göra det nu. Annars spelades det spel (såklart  ), lektes med djuren, byggdes med kapplastavar, målades, lektes med bilar mm mm.       


OBS! Passar på att göra en påminnelse angående utflykten till Vättlehallen på torsdag. 9.40 går bussen från berghultsskolan. Kom inte försent!

Av Grodan - 2 december 2013 13:24

Så var vi inne i december månad. Jösses vad tiden går fort  

Idag har vi lekt inne en stund på förmiddagen. Idag struntade vi att dela in oss någonting i smågrupper då barnen lekte så fint själva och vi ville därför inte störa eller avbryta.  Vid 10 tiden satte Nury igång med skapande och julpyssel och de som inte var sugna på att pyssla tog på sig och gick ut direkt, annars gick man ut när man var färdig med sitt pyssel. I samlingen före lunchen sjöng vi för en av pojkarna som fyllt 4 år! Vi han även med att repa julsånger och öppna julkalendern. I år har vi en pepparkakskalender    Efter lunch som vanligt läsvila. Sen sattes det igång för fullt med aktiviteter. Bland annat gjordes det kollage. Det klipptes och klistrades för fullt.


                 

Ovido - Quiz & Flashcards