flodagrodan

Alla inlägg under november 2013

Av Grodan - 6 november 2013 13:48


Idag blev det utgång direkt efter frukost. Nyckelpigan och Humlan hade planering och Grodan/Fjärilen hjälptes

åt att vara ute med alla barnen. Många vattenpölar är det och det blir väldigt bra "geggamoja"!! Några lekte mamma, pappa, barn och häst!! Det lektes också "kom alla mina kycklingar". Jätteroligt är det, att våra grodanbarn leker så

 bra med barnen från de andra avdelningarn!!! Till lunch : Taco med tillbehör. Det var lite "fippligt" att

rulla in köttfärsen i brödet!!  Läsvila som vanligt, fast idag i 1 grupp eftersom vi bara var 9 barn.

Vi läste i våra nya kompisböcker, "Sprid glädje" och "Visa känslor". Det blir roliga diskussioner efter

läsvilan och några barn ville rita en känsla.

Sen var det återigen den roliga leken där barnen ställer upp alla våra stolar och går balans. En bana är

det säger dom!! Nu är det också mycket prat om olika länder och om man kan ord på olika språk, känns

som att vi ökat barnens medvetande om världen utanför Floda.


Till sist: Titta gärna i torkskåp o lådan med kvarglömda kläder. Namna så mycket ni kan. Extrakläder

behövs också!! Trosor/kalsonger, strumpor, extrabyxor. Trots att vi tar regnbyxor och stövlar så är många blöta rakt igenom.. 

Klart, slut från Grodan, som har en trevlig dag tillsammans

Av Grodan - 5 november 2013 13:03

Idag efter frukosten blev det lite egen lek medan vi väntade in att alla barnen skulle komma. När väl alla hade kommit delade vi in oss i 2 smågrupper. Ena gruppen hade röris med Mattias, andra gruppen fick tid och utrymme att i lugn och ro leka leka inne en stund. Innan de klädde på sig och gick ut för att leka vidare. Efter rörisen blev det som vanligt en liten fruktstund. Mattias höll på att glömma av detta, men påmindes snabbt av barnen som påpekade att det är ju viktigt att äta när man har tränat. Härligt att se att det går in det man försökt lära dem   Efter frukststunden gick även vi ut till de andra barnen, alltid gott med lite frisk luft när man är svettig och varm efter ett hårt träningspass. Till lunch fick vi pannkakor, jätte populärt och jag börjar fundera på om det är någon form av önskevecka vad gäller maten, chicken nuggets igår och pannkakor idag, känns ju nästan för bra för att va sant, i alla fall om ni frågar barnen. Efter lunchen som vanligt lite läsvila. 09orna hade massage med Jonna och 10orna hade ritsaga med Mattias. Barnen var mycket eniga och bestämda med att de ville höra rödluvan och vargen idag, så ingen idé att sätta sig emot, utan den fick det bli. Efter detta blev det dags för en stunds innevistelse. Flera av barnen pärlade halsband och armband, några spelade luffarschack och en del lekte med tågbana. Vi passade även på att göra en ny play doo deg.


På begäran kommer lite bilder från tokiga dan, någon sena, men bättre sent än aldrig som man brukar säga    


                               

Av Grodan - 4 november 2013 13:09

Så vart vi tillbaka igen efter alla helgona! Hoppas ni spökat ordentligt helgen som varit, själv har jag klarat mig från  läskiga besök och sluppit välja mellan bus eller godis   


Idag har varit en go dag på grodan. Det blev innelek fram till 10 tiden. Vi spelade spel, pärlade pärlplattor, byggde med klossar och lektes i hemvrån. Runt 10 gick vi ut i det goa vädret och det blev bland annat lite tigerlek, en lek som passar bättre ute än inne    Till lunch blev det chicken nuggets, en alltid lika stor favorit hos barnen. Efter lunch sedvanlig läsvila med barnen i 2 grupper. Man märker att träning ger färdighet och idag satt de som ljus och lyssnade på boken! Efter läsvilan lite egenlek inne, bland annat fick de som ville spela var sin stund på ipaden. Det blev återigen en del spel, några skulle hamra och spika, andra leka doktor och en del lekte skattjakt.  

Av Grodan - 1 november 2013 14:54

 

Trevlig helg!

Vi önskar alla våra härliga barn och deras föräldrar en jättego helg

så ses vi igen på måndag!



Ovido - Quiz & Flashcards