flodagrodan

Alla inlägg under oktober 2013

Av Grodan - 9 oktober 2013 12:58

          

idag har alla våra barn varit tillsammans med Humlans och Nyckelpigans barn och personal medan vi hade planering.

På samlingen idag pratade vi om Gotland, vad det fanns för nåt speciellt där, om de hade en egen flagga och vem som hade varit där. Till lunch var det blodpudding och potatisbullar med keso och lingon. Det gick åt....

På läsvilan berättade Jonna om tomten Ture och hans fru Tora. Det var en ritad påhittad saga som finns förevigad längre upp! De gillar verkligen sådana sagor och sitter som små ljus! Gott att se!

Efter vilan; fri lek. den där grupperingen som vi berättade om på mötet, att de grupperar sig efter den lek de vill leka gällde väldigt tydligt idag. det ser ni också på bilderna vi lagt in!

Ha en go onsdag!

Av Grodan - 9 oktober 2013 10:50

   

Inför denna terminens julpyssel önskar vi på Grodan så många SMÅ barnmatsburkar som ni kan avvvara!

Vi tackar och bugar på förhand!  

Av Grodan - 8 oktober 2013 13:08

Idag delade vi, likt igår, upp oss efter frukost. Den gruppen som inte hade skapande verksamhet igår (09orna), hade det idag, medan 10orna hade röris. När 10orna var färdiga med rörisen var det 09ornas tur att ha röris. Här märker man verkligen hur bra det har blivit när vi delar in oss i mindre gruppen, barnen håller ett mycket bättre fokus under rörisen nu, de har verkligen blivit jätte duktiga!!! Vi pratade också i grupperna om vad vi ska kalla oss. Vi känner att vi behöver något roligare namn än 09orna och 10orna. Vi frågade barnen vad de tyckte sin egna grupp skulle heta. Väldigt blandade förslag fick vi, någon ville fräcking coolingarna, en annan ville hello kitty och en tjorven    Själv hade jag förslaget att ena gruppen kunde heta tigrarna och andra gruppen lejonen, men det ville verkligen inte ett av barnen - Nej det tycker jag blir för läskigt, sa hon. Ja, vi kom inte så mycket längre i dessa namndiskussioner... Efter sin grupp hade haft röris så var det dags för utgång. Blev en hel del vattenlek då vädret var som det var. Till lunch fick vi potatis och purjolöksoppa. Efter lunchen läsvila. I ena gruppen läste vi bamse efter önskemål från ett av barnen som hade haft med sig en bamsetidning för att han ville att vi skulle läsa den på läsvilan. Efter vilan ägnade vi oss åt inneaktiviteter. Det blev legobygge, doktorslek, lek i hemvrån och en hel del spelande. Bland annat lusen och plockepin.


Veckans kändisgroda

       

Av Grodan - 7 oktober 2013 13:10

Idag delade vi upp oss efter frukosten, halva gänget (09orna) gick ut direkt medans 10orna stannade inne en stund och hade skapande med Nury. Det gjordes jätte fina höstteckningar, de hänger nu på väggen för allmän beskådan   Väldigt bra att dela upp sig så här märker man. Det blir en lugnare lek och man hinner med varje barn bättre. Vi kommer att fortsätta göra så här på måndagar och tisdagar. Imorgon ska resterande barn ha skapande, efter det blir det röris, först med halva gänget och sedan med andra halvan. Ute blev det en lite vattenlek, men framförallt cyklande. Barnen har nämligen fått sina körkort och cyklarna har således kommit fram igen. Till lunch fick vi falukorv och makaroner. Efter lunch som vanligt läsvila. Ena gruppen hade massagesaga, i andra gruppen fick barnen välja mellan 4 olika böcker. Flest röster fick "alla döda små djur". En bok som berörde ämnet döden. Jätte fin bok som ledde till bra diskussioner med barnen. Vad händer när man dör? Vet man någon person som dött? Väldigt intressanta såväl svar som frågeställningar fick man av barnen. Efter läsvilan hade vi innelek vilket vi ofta har en stund efter lunchen. Blev bland annat lite doktorslek, spelande och nya favortiten - tigerlek. Inte fullt så populärt hos oss pedagoger dock då det blir en väldig ljudvolym under denna lek, men som med allt annat så är det en avvägning. Barnen älskar den och det är underbart att se den glädje och skratt som uppstår. Vi har film på ipaden för den som vill se, säg bara till isåfall    

Av Grodan - 4 oktober 2013 11:21




 

Av Grodan - 3 oktober 2013 17:21

   

Vi vill tacka för äpplena vi fick idag!

Dom avnjöts efter lunch.

Dessutom vill vi visa vad vinnarna fick idag från tävlingen på vårt föräldramöte igår,

nästa möte kanske det är du/ni som vinner..?;)

Av Grodan - 3 oktober 2013 16:20

Idag blev det en tur till skogen, som vanligt på torsdagar. Bland annat samlade vi lite kottar som vi tänkte ha till pyssel. Fick många kommentarer om björkar, granar och ekar som barnen såg, dem har verkligen blivit superduktiga. Kanske dags att börja fokusera på lite nya träd med de nu?   

Efter lunchen lät vi ytterdörren vara öppen och barnen kunde välja om de ville vara inne eller ute. Det blev en ganska jämn fördelning och det skiftades lite allt eftersom. Några ville vara inne en stund och leka och sen gick de ut och vissa var ute en liten stund och sen gick dem in igen. Inne blev det en hel del legobygge. Många flaggor byggdes det..


     


Av Grodan - 2 oktober 2013 15:16


Vi på Grodan hade aktionsforskning mellan kl 10 och 12 idag. Barnen var ute med våra duktiga vikarier och lunchen åts med god aptit. Det var mos o köttbullar..gott!! Eftersom vi var få barn här idag så blev det 1 läsvila. Boken som lästes heter - säg förlåt. Vi har fått låna några böcker från spec pedagogen. Serien heter -En liten kompisbok. Handlar om hur det är att vara en bra kompis, hur gör man om någon är ledsen, hur gör man någon glad.

Efter läsvilan blev det innelek en stund, det byggdes en låååång tågbana, vi fick plötsligt en tiger i rummet (en av pojkarna) och flickorna skrek o skrattade. Sen gick vi så klart ut i solen igen. Mellanmål ute...härligt!!!

Ovido - Quiz & Flashcards