flodagrodan

Alla inlägg under maj 2013

Av Grodan - 16 maj 2013 15:58

Idag har äntligen det fina vädret kommit till oss i floda! Detta har resulterat i att stor del av dagen tillbringats ute. På förmiddagen var vi dock inne till ca 10.40 med halva gänget då vi hade "inskolning" av de fjärilsbarn som ska börja här till hösten. Vår 2 yngsta fick således vara på fjärilen och känna på hur det var att leka där, de ska ju börja där till hösten. Detta var mycket uppskattat och fungerade toppen. Vi ska försöka få till några sådana här tillfällen framöver för att få en så mjuk och smidig övergång som möjligt. Då det är 5st 09or som ska skolas över från fjärilen till grodan så valde vi att låta våra 09or få vara kvar inne och leka för att umgås och lära känna dessa barn. Istället gick Mattias till skogen bara med 10orna. Ute i skogen hade det kommit massvis med vitsippor som vi plockade för att visa kompisarna. Vi vände även en del på stenar och hittade en hel del kryp, bland annat skalbaggar och myror, spännande, men lite "läbbigt" tyckte barnen.


Annars har eftermiddagen helt tillbringats ute i den goa solen, bortsett från ca 1 halvtimma där vi var inne för mellis. VI hoppas naturligtvis på samma tur med vädret även imorgon!   

Av Grodan - 15 maj 2013 15:39


Idag var det Nyckelpigan och Humlan som hade planering på förmiddagen. Vi gick alltså ut direkt efter frukost för att hjälpa till med tillsyn av deras barn. Det var riktigt kyligt och regnet droppade lite. Men leken var i full gång, några av våra flickor tyckte det var kul att jaga stora killarna från Nyckelpigan!! Barnen, från Fjärilen, som ska börja hos oss efter sommaren, ska kanske komma in och leka en stund i morgon. Det ska bli kul, vi har pratat om att vi ska hälsa dom välkomna och det var barnen med på. En av flickorna frågade..- ska vi klappa händer också när dom kommer?? Och jaaa det kan man ju göra   


Efter lunch spelade Filip gitarr och sen kom ju den goa solen, så nu har vi varit ute hela eftermiddagen. Underbart!!


Jonna kommer att vara sjukskriven till den 27 maj, så vi bokar vikarie för den tiden. I morgon och på fredag är Jeanette här!! Krya på dig säger vi till Jonna!!   

Av Grodan - 14 maj 2013 12:57

Så var det dags för en ny vecka och nya utmaningar   Igår var Jonna sjuk och vi hade Jeanetta som kunde rycka in i hennes ställe, toppen! Det blev en härlig dag med lek ute på förmiddagen och inomhusaktiviteter efter lunch. Även idag har Jonna blivit hemma och vi har idag "GitarrFilip" som vikarie. Filip kommer även komma imorgon för Jonna. Härligt att vi lyckas få rutinerade vikarier som vet vad som gäller och som både personal och barn kan känna sig trygga med. Annars har det varit en härlig dag där vi vart ute och lekte på förmiddagen, ända fram tills regnet börja ösa ne,r då började vi sakta dra oss in igen. När vi kom in ville några av barnen hålla i samlingen och berätta saga, självklart gick det bra och vi vuxna imponerades över vilken omsorg och respekt barnen visade för sina kamrater, det blev alldeles tyst i gruppen och man lyssnade på den som höll i samlingen. Efter en stund var barnen färdiga med sin samling och då fick Filip med den beryktade gitarren ta över. Då sjöngs det och spelades för fulla muggar. Till lunch blev det linsgryta med potatis, sådär lagom populärt hos barnen   Efter lunchen så var ingen särskilt pigg på att gå ut i regnet så det fick bli till att vara inne. Det spelades spel, målades, fortsattes med samlingar/sagor på stora tavlan, lektes familj mm. Imorgon kommer vi fortsätta med våran skog, den börjar bli riktigt stilig faktiskt, men det får ni inte se förrens på sommarfesten   


Påminner även om datumet för turen till bergums lantgård, onsdagen den 29 maj är det dags. Ni föräldrar som är intresserade av att följa med får gärna säga till redan nu så att vi får ett litet hum om hur det ser ut.

Av Grodan - 8 maj 2013 14:34


Idag hade vi på Grodan aktionsforskning och våra vikarier var ute på gården med alla barnen, efter frukost.

Det blev cykling och sandbakning. Det var inga myror ute idag, barnen konstaterade att dom nog inte ville vara ute för det började regna. Vid halv 11 gick vi in för att fira en pojk som fyllde 4 år idag. Grattis till honom....


Efter lunch så blev det till att rita Törnrosa och berätta sagan...igen.....För det var ju så länge sen sa barnen   !!

Några av pojkarna var i bygghörnan och lekte med stora lego. Dom fick till något som såg ut som Triumfbågen! Då var vi ju tvungna att hitta en fin bild från Paris...och dom såg minsann likheten med det dom byggt!! Roligast var att när vi byggde så fick Anita inte ihop klossarna...då fick pojkarna hjälpa Anita och visa hur det skulle vara. Roligt tyckte dom då...att lära Anita....


Trevlig helg önskar vi från Grodan

Av Grodan - 8 maj 2013 07:14

Mattias skall visa hela europa hur stark han är denna veckan så då var vi väldigt glada att vi kunde ha Filip hos oss igen!

han är väldigt omtyckt bland barnen och går ibland under smeknamnet rockstjärnan för at han är grym på gitarr! Som t ex igår, tisdag, hade han musiksamling med barnen där de fick sina önskevisor spelade. Väldigt populärt. En av våra minsta blev så till sig att han bara stod ungefär en decimeter framför gitarren och kunde inte slita blicken från det som lät..  

Tisdagen bjöd också på en massa sol och efterlängtad värme. Vi tillbringade dagen ute och barnen lekte den ena leken efter den andra. i slutet av dagen märktes det tydligt att de var möra..

Vi skulle vilja be er att skicka med solkrämer fr o m nu och se till att det ligger kepsar eller solhattar i deras fack som kan användas!

Såå, nu håller vi tummarna för att Mattias är starkast!


Av Grodan - 2 maj 2013 19:17


Idag var det äntligen skogsutflykt igen. Vi var 16 barn som gick iväg till skogen bakom skolan. Det märktes på barnen att dom tyckte det var jättekul. Vi skulle kolla om det fanns några djur i skogen, maskar och andra insekter tänkte vi. Spännande blev det också för en klass från skolan var ute på samma uppdrag!! Gissa om våra barn tyckte det var intressant och kollade vad dom hittade. Vi fick låna deras förstoringsglas och titta på en liten mask mm. Vi vände på stenar för att se om gråsuggorna hade vaknat ....men det hade dom inte!! Däremot så hittade en av våra flickor en snigel, då blev hon väldigt stolt såklart!! 


Barnen ropar på oss vuxna hela tiden när dom hittar några fynd!! Jätteroligt!! Kul är också att några av barnen, som inte var så förtjusta i början när vi gick till skogen, nu klättrar och leker med pinnar/stenar och har riktigt roligt!!


Hälsningar från Grodan   



Ovido - Quiz & Flashcards